Передплата 2024 ВЗ

Від статків своїх служителів і сліпа Феміда прозріла б

Титул «Місіс-готівка» дістався доньці покійного кримського прем’єра Василя Джарти.

Поки екс-голова Львівського апеляційного адмінсуду Ігор Зварич «колядував» у колонії, а потім на поселенні — за мільйон доларів і два мільйони гривень, які йому щедро «насіяли», його колеги по суддівському цеху розпихали чесно зароблене по матрацах. Напхали стільки, що на третину річного бюджету для всієї Державної судової адміністрації (ДСА) вистачить. Торік ДСА вділили з казни 3,68 мільярда гривень. Тоді як судді з родинами у 2015-му набамбурили у свої загашники понад мільярд. І це — лише готівкою, без урахування «заначки» на банківських рахунках.

Кількість «налу», який служителі Феміди приберегли на чорний день, підрахували у проекті PROSUD, проаналізувавши суддівські е-декларації. У гривневому еквіваленті вийшла десятизначна сума — 1 мільярд 56 мільйонів.

До рейтингу «найкешовіших» потрапили одразу дві представниці Господарського суду Києва — Вікторія Джарти та Ганна Бондаренко. У Джарти на двох з чоловіком — 23,2 мільйона готівкою (у переводі на гривні), в її колеги з родиною — 13,1 мільйона. Замикає трійку «налових призерів» голова Київського окружного адміністративного суду Олег Басай (12,5 млн.).

Вікторія Джарти — старша донька колишнього кримського прем’єра Василя Джарти. Після смерті батька, який входив до найближчого оточення Януковича, про його спадкоємиць не забули. Обом донькам покійного «регіонала» забезпечили хлібні посади. Молодша, Ольга, у свої 23 роки стала заступником начальника Київської обласної митниці. Старша, Вікторія, у 31 інше «замівське» крісло отримала — у Господарському суді Киє­ва. А через два роки їй ще й «довічне» забезпечили: тодішня Верховна Рада проголосувала за призначення Джарти суддею безстроково.

Крім стрімкої кар’єри, служительці Господарського суду столиці й у власній господарці є чим похвалитися. З немільйонерським доходом (за минулий рік Джарти задекларувала трохи більше ніж 560 тисяч, з яких річна зарплата — три тисячі, що розумом не зрозуміти) 36-річна суддя на дві широкі ноги живе. Квартира на 386 «квадратів» у столиці, інша (на 268 кв. м) — в окупованому Донецьку. Будинок під Києвом площею 611 кв. м, апартаменти в Ялті на 172 «квадрати». У гаражі — шикарний Bentley Continetal за майже 2,3 мільйона гривень. Під матрацом — 1,2 мільйона «українських», 135 тисяч «зелених» і 80 тисяч в євровалюті. На банківських рахунках — понад 100 тисяч гривень, майже 240 тисяч доларів і більш як шість тисяч євро.

Не відстає від дружини і чоловік — нардеп минулого скликання з фракції «Регіо­нів» Валерій Омельченко. Лише готівкою у нього — 2,5 мільйона гривень, 150 тисяч доларів та 100 тисяч євро. Річний дохід — понад 4,5 мільйона гривень.

Фото «ТаблоID»

Схожі новини