Передплата 2024 ВЗ

Обвал будинку у Чернігові: поліція спростувала популярну версію

  • 13.12.2016, 14:08
  • 4 416

Версія про те, що причиною обвалу будинку у Чернігові був вибух, не підтвердилася.

Про це повідомили у поліції Чернігова.

У поліції зазначили, що за фактом обвалу відкрили кримінальне провадження.

Міський голова Чернігова Владислав Атрошенко у Facebook повідомив, що профільний заступник з питань ЖКГ Олександр Кириченко та начальник управління Ярослав Куц отримали догани.

Наслідки обвалу гуртожитку у Чернігові: 4-річна дитина залишилася сиротою

У Чернігові 4-річна дитина залишилася сиротою після того, як напередодні ввечері з-під завалів гуртожитку не вдалося врятувати її маму.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.Ранок.

Так, сімох людей дістали живими. Водночас пошуково-рятувальні роботи й досі тривають. До них залучили майже півтори сотні людей та 44 одиниці техніки.

"Станом на 7 годину 13 грудня аварійно-рятувальні роботи по розбиранню завалу у житловому будинку Чернігова продовжуються, всього розчищено та вивезено близько 240 метрів кубічних окремих елементів будівельних конструкцій", - йдеться у повідомленні ДСНС України.

Зазначимо, попередня причина обвалу під'їзду гуртожитку у Чернігові - стара тріщина в будинку. Його мешканці неодноразово застерігали комунальників про небезпеку, але ті довго не зважали, а комісію, що мала вивчити скарги, призначили лише на сьогодні.

Під завалами гуртожитку в Чернігові людей більше немає

За попередніми даними, розглядаються дві причини — вибух побутового газу та аварійний стан будівлі.

У Чернігові на місці обваленої будівлі гуртожитку тривають роботи з вивезення зруйнованих елементів і конструкцій. Людей за інформацією рятувальників, під завалами більше немає. Про це спікер ДержНС в Чернігівській області Олександр Івченко повідомив в прямому ефірі 112.

Він уточнив, що семеро осіб постраждали. Один врятований — це підліток 1999 року народження. І одна жінка загинула 1991 року народження.

За попередніми даними, розглядаються дві причини — вибух побутового газу та аварійний стан будівлі. Сьогодні буде засідання комітету ДержНС на якому також зустрінуться мешканці будинку і будуть остаточно встановлюватися причини, розповів Ільченко.

За даними прес-служби ДержНС у Facebook станом на 7 ранку з місця аварії вже вивезено 240 кубічних метрів окремих елементів будівельних конструкцій.

До аварійно-рятувальних робіт залучено 68 осіб та 27 одиниць техніки. У роботах беруть участь МВС, Мінінфраструктури, комунальні служби міста.

Обвал гуртожитку у Чернігові: як виглядає місце трагедії

У Чернігові продовжуються аварійно-рятувальні роботи на місці завалу житлового будинку.

Рятувальники виявили тіло жінки, яка загинула внаслідок трагічного інциденту.

Як повідомили у ДСНС, з-під завалів будинку дістали тіло 26-річної жінки. Її виявили ще 12 грудня о 22:15.

Станом на 7:00 годину 13 грудня аварійно-рятувальні роботи по розбиранню завалу у житловому будинку Чернігова продовжуються, всього розчищено та вивезено близько 240 метрів кубічних окремих елементів будівельних конструкцій. До аварійно-рятувальних робіт залучено 68 чоловік та 27 одиниць техніки.

Нагадаємо, вдень 12 грудня у Чернігові обвалився багатоповерховий гуртожиток. Надзвичайники висунули версію, що трагедія сталась внаслідок вибуху. Однак місцеві мешканці спростовують такі твердження. Спершу повідомляли про 7 постраждалих. Ввечері з-під завалів витягнули 17-річного підлітка, проте у якому він стані, не уточняли.

Джерело: 24 Канал

Після обвалу гуртожитку в Чернігові 85 людей переселили в готелі

Після обвалу чотириповерхового гуртожитку в Чернігові 85 його мешканців переселили до готелів міста.

Про це заявив керівник прес-служби ДСНС у Чернігівській області Роман Храпатий в ефірі телеканалу "112", повідомляє Еспресо.TV.

"Наразі в готелях міста розміщено 85 людей", - каже Храпатий.

Чи можливо буде відновити будівлю - поки не відомо. За словами Храпатого, буде працювати спеціальна комісія, яка і вирішить, чи придатний гуртожиток для того, щоб у ньому жили люди.

З-під завалів гуртожитку у Чернігові витягли підлітка

"О 18 год. 36 хв. з-під завалів дістали підлітка, 1999 року народження. Пошуково-рятувальні роботи продовжуються", - йдеться в повідомленні.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

Нагадаємо, 12 грудня у м. Чернігів на вул. Попудренка, 16 у чотириповерховій житловій будівлі в кімнаті на четвертому поверсі стався вибух, без послідуючого горіння. Внаслідок вибуху сталося обрушення плит перекриття з першого по четвертий поверх (8 квартир) та руйнування зовнішньої стіни з фасадної сторони.

Як повідомив Громадському радіо прес-секретар ДСНС в Чернігівській області Олександр Івченко, хлопець живий, але з численними ушкодженнями. Під завалами відгукується ще одна людина, але її врятувати поки не вдалося.

В той же час, сайт міста Чернігіва повідомляє, що підліток живий.

«З-під завалів дістали молодого хлопця. Він живий і зараз знаходиться в машині швидкої допомоги. З'явилася інформація про те, що під завалами знаходиться жінка. Зараз рятувальники намагаються дістатися до неї. Будівля продовжує руйнуватися. На уцілілої стіни будинку видно тріщина шириною приблизно в 10 сантиметрів. Також зі стін осипається пісок», — йдеться у повідомлення.

У Чернігові обвалився гуртожиток, щонайменше 7 постраждалих

В результаті обвалення гуртожитку в Чернігові постраждали сім осіб.

Про це повідомили у прес-службі ДСНС.

Зазначається, що сьогодні обвал стався у одному із під'їздів чотирьохповерхового гуртожитку по вул. Попудренка, 16.

"За попередніми даними постраждало 7 осіб. На даний час проводиться розбір завалів", - повідомили у ДСНС. Інформація уточнюється.

Схожі новини