Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Підозрюваний у хабарництві Юрій Голець сплатив ₴2 млн, щоб вийти на волю

  • 03.12.2016, 14:50
  • 11.9K

Начальник управління ЖКГ Львівської міськради Юрій Голець, якого затримали під час отримання 80 тис. грн хабаря, сплатив 2 млн грн застави та вийшов з СІЗО.

Цю інформацію ZAXID.NET підтвердила Мирослава Клячківська, речниця СБУ у Львівській області.

17 листопада працівники військогової прокуратури затримали чиновника під час отримання хабаря. Голець провів у СІЗО 15 днів. 19 листопада Шевченківський суд Львова встановив посадовцю міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю вийти на волю під заставу у 2 млн грн. Оскаржити рішення суду у апеляційному порядку Юрію Гольцю не вдалось.

Додамо, що поки триває слідство, Юрія Гольця відсторонили від роботи у Львівській міській раді.

Львівський суд встановив ₴2 млн застави підозрюваному в хабарництві Юрію Гольцю

Керівник управління житлового господарства ЛМР зможе вийти на волю після внесення застави.

У суботу, 19 листопада, львівський суд обрав запобіжний захід чиновнику Львівської міськради, якого військова прокуратура обвинувачує у хабарництві. Суд арештував начальника управління житлового господарства Львівської міської ради Юрія Гольця, встановивши заставу у розмірі 2 млн грн. Про це ZAXID.NET розповіла речниця головного управління СБУ у Львівській області Мирослава Клячківська.

«Суд обрав запобіжний захід утримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 2 млн гривень. Якщо заставу внесуть, він зможе вийти на волю», — пояснила Мирослава Клячківська.

Регулярно брав «відкати» від підприємців...

СБУ каже, що стежила за діяльністю начальника управління житлового господарства Львівської міської ради Юрія Гольця майже рік.

У Львівській міській раді — чергові обшуки та слідчі дії. У четвер, 17 листопада, співробітники СБУ спільно з військовою прокуратурою затримали на хабарі начальника управління житлового господарства Львівської міської ради Юрія Гольця. Він був затриманий на вулиці Сахарова, поблизу обласного управління СБУ. Підприємець, який звернувся до СБУ зі скаргою, заявив, що чиновник вимагає у нього хабар на “кругленьку” суму. Працівники спецслужб встановили, що за грошову винагороду посадовець пообіцяв посприяти в укладанні ЛМР трьох договорів на проведення капітального ремонту будинків на загальну суму понад 800 тисяч грн. та одного договору з облаштування території Львова на загальну суму понад 10 млн. грн. Розмір хабара мав становити 8-10% від суми договору. Про це повідомила прес-служба військової прокуратури Західного регіону України.

А купюри – мічені...
А купюри – мічені...

Працівники СБУ скерували матеріали справи до військової прокуратури (згідно із законом, мають на це право). Спецоперація, наслідком якої стало затримання зловмисника, тривала з січня по листопад. Про це повідомила журналіст військової прокуратури Львівського гарнізону Західного регіону Юлія Галущак.

Оперативники затримали чиновника під час отримання другої частини хабара у розмірі 80 тисяч гривень. Перший “транш” він отримав у вересні — 10 тисяч грн. (цей факт також задокументований, є відеоматеріали). Ця учорашня новина сколихнула усе місто. Але увесь цей “шухер”, мабуть, невипадковий. Цього дня у місті відкривали довгоочікуваний трамвайний маршрут на Сихів. Ця подія була широко розрекламована у ЗМІ. Львів’яни її чекали. І раптом — таке резонансне затримання, кайданки... З’явилась також інформація, що у кабінеті першого заступника мера Львова Віктора Пушкарьова СБУ проводить обшуки (як у безпосереднього керівника Юрія Гольця)...

Експерти кажуть, що, очевидно, є люди у верхівці влади, які намагаються знищити політичного конкурента — Андрія Садового, який теоретично міг би взяти участь у наступних виборах президента. Тож кінцева ціль — мер Львова. Є підозра, що таке гучне затримання з близького оточення Андрія Івановича не останнє...

Реакція самого Андрія Садового на неприємності була спокійною. У салоні сихівського трамвая міський голова справляв враження щасливої людини, усміхався. На брифінгу його, зрозуміло, запитали, як оцінює події у мерії. «Якщо він винний, відповідатиме згідно із чинним законодавством, - сказав Андрій Садовий. - Але зараз я не можу сказати, винна ця людина чи ні». Він уточнив, що про затримання Гольця дізнався зі ЗМІ, особисто йому ніхто не повідомляв про це і не надавав жодної інформації.

Чиновник отримав черговий «транш» – 80 тисяч гривень.
Чиновник отримав черговий «транш» – 80 тисяч гривень.

Та повернімося до Гольця. Правоохоронці встановили, що чиновник регулярно отримував «відкат» від комерційної структури - за сприяння в укладанні договорів на роботи з капітального ремонту будинків та благоустрою міста. Співробітники СБУ з’ясували, що за вже укладені угоди на майже два мільйони гривень посадовець вимагав 5-8% від суми, залежно від різновиду робіт. Задокументовано також домовленість начальника управління з бізнесменами посприяти підписанню нових договорів на вісім мільйонів гривень. Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Тривають оперативно-слідчі дії.

Нагадаємо, раніше начальнику управління житлового господарства ЛМР Юрію Гольцю оголосили підозру у справі щодо трагедії на Грибовицькому сміттєзвалищі. Чиновнику обрано міру запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання. Гольця, проти якого триває слідство, не було відсторонено від роботи на посаді.

Начальник юридичного управління Львівської міськради Гелена Пайонкевич (у юридичному управлінні також були обшуки) повідомила журналістам, що працівники СБУ винесли з кабінету Віктора Пушкарьова кілька чорних пакетів. «Можу припустити, що обшуки проводяться у зв’язку з затриманням начальника управління житлового господарства мерії, для вилучення і виявлення предметів та документів щодо цієї справи. Військова прокуратура та СБУ вилучали системні блоки, а також комп’ютери», - додала Пайонкевич.

...Журналісти “ВЗ” навідалися в мерію, як тільки стало відомо про гучний скандал із затриманням Гольця та обшуками у Пушкарьова. Хотіли подивитися на власні очі, що там твориться. У “коридорах влади” - тихо, безлюдно, таке враження, що працівники мерії причаїлися на своїх місцях. На третьому поверсі, біля кабінету Гольця, стоять два правоохоронці в чорних одностроях з написом “СБУ”. В кабінет нікого не пускають, навіть журналістів, мовляв, тривають слідчі дії. Сфотографувати сам процес теж не дозволили. Юрія Гольця, сказали, в кабінеті вже нема...

Спускаємося на другий поверх, до кабінету Віктора Пушкарьова. У приймальні — лише помічник Олександр Одинець, який незадоволений нашим приходом. Фотографувати нічого не дозволяє. “Кабінет першого заступника зачинений. Не опечатаний, а зачинений. Правоохоронці вже попрацювали тут. Віктор Пушкарьов пішов на обід”, - повідомив нам чиновник. Отакої! Виходить, обшуки в кабінеті не зіпсували апетиту першого заступника міського голови...

Соцмережі вибухнули коментарями. Громадська активістка Наталія Шелестак пише на своїй сторінці у “Фейсбуці”: “Якась цікава річ відбувається. Голець, який і так під слідством з оголошеною підозрою, бере хабар, на якому його затримують. А обшуки - у Пушкарьова... Таке відчуття, що хтось когось просто зливає...”. А ось громадський активіст Олег Радик, який має інформацію з власних джерел, дописує у соцмережах: «Хабар за дозвіл на індивідуальне опалення. Хотів більше. Мічених купюр стільки не було. Операція мало не зірвалася. Але чиновник пішов на зустріч із підприємцем...».

Юрія Гольця затримали. Як повідомили у військовій прокуратурі, днями має відбутися суд, який обере міру запобіжного заходу для чиновника.

А тим часом...

У зв’язку із проведенням слідчих дій Юрія Гольця відсторонено від виконання посадових обов’язків начальника управління житлового господарства департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради. Відповідне розпорядження за №927-К підписав міський голова Львова Андрій Садовий.

Юрія Гольця відсторонили від роботи у Львівській міськраді

У зв’язку із проведенням слідчих дій, Юрія Гольця відсторонено від виконання посадових обов’язків начальника управління житлового господарства департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР.

Як інформує прес-служба Львівської міськради, відповідне розпорядження за №927-К сьогодні, 17 листопада, підписав міський голова Львова Андрій Садовий.

Львівському чиновнику-хабарнику загрожує до 10 років в'язниці

Спійманому на хабарі 80 тис. грн начальнику управління Львівської міськради загрожує багаторічне ув'язнення.

Про це повідомляє Генеральна прокуратура України.

На даний час вирішується питання про оголошення чиновнику про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди, поєднане з вимаганням), та обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

На даний час відбуваються обшуки у приміщенні Львівської міської ради та за місцем проживання зловмисника, його затримано в порядку ст. 208 КПК України.

СБУ оприлюднила подробиці затримання чиновника львівської мерії

Служба безпеки України опублікувала фото та відео із затримання начальника управління ЖКГ Львівської міськради.

Як йдеться у повідомленні СБУ, начальника одного з управлінь ЛМР підозрюють в регулярному отриманні відкатів від комерційних фірм. Зазначимо, що йдеться про начальника управління ЖКГ Львівської міськради Юрія Гольця, в кабінеті якого сьогодні вранці проводили обшуки.

«Правоохоронці встановили, що чиновник регулярно отримував «відкат» від комерційної структури за сприяння в укладанні договорів на роботи з капітального ремонту будинків та благоустрою міста. Співробітники спецслужби з’ясували, що за вже укладені угоди на майже два мільйони гривень посадовець вимагав 5-8% від суми залежно від різновиду робіт», — повідомила прес-служба СБУ.

Також правоохоронці повідомляють, що начальник управління ЖКГ домовився із бізнесменами «посприяти підписанню нових договорів на вісім мільйонів гривень».