Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Мінсоцполітики: "Наступним кроком уряду має стати реформа пенсійної системи"

  • 23.11.2016, 15:24
  • 4 090

У 2017 році не буде таких серйозних "ривків", як цьогорічне підвищення мінімальної зарплати удвічі.

Наступним кроком уряду має стати реформа пенсійної системи та осучаснення пенсій.

Про це повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева на зустрічі з представниками бізнесу, котрі входять до об’єднання Європейської бізнес-асоціації, інформує прес-служба Мінсоцполітики.

"Міністр соціальної політики повідомив, що наступний рік не матиме таких серйозних ривків, як рішення про підняття «мінімалки», прийняте в цьому році, а також запевнив, що жодні чинники не зможуть розбалансувати наших товаровиробників. Наступним кроком уряду має стати реформа пенсійної системи. А саме — осучаснення пенсій", - зазначають у прес-службі.

Як повідомили у прес-службі, представників бізнес цікавили майбутні ініціативи уряду в сегменті заробітної плати, аби адекватно планувати бюджети власних підприємств.

Міністр поінформував представників бізнесу, що цьогорічне збільшення мінімальної зарплати покликане спонукати збільшення відрахувань єдиного соціального внеску (ЄСВ). Також вбачається, що таким чином вдасться значно детінізувати зарплати. Реально, на думку Реви, детінізація зачепить малий і середній бізнес.

Мінсоцполітики: "Окреме пенсійне забезпечення в Україні матиме тільки одна категорія громадян"

Йдеться про військовослужбовців.

Окремого пенсійного забезпечення в Україні не матиме жодна категорія, окрім військовослужбовців. Про це повідомив Міністр соціальної політики України Андрій Рева, інформує прес-центр урядового порталу.

Зазначається, що відповідну заяву міністр зробив на зустрічі з представниками громадських організацій — ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС та постраждалих від її наслідків, переселених із 30-кілометрової зони.

Згідно з текстом, лідери громадських організацій говорили про можливість підвищення пенсій, про можливість внесення змін до Порядку забезпечення санаторно—курортним лікуванням осіб, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, про монетизацію пільг, забезпечення житлом та ін.

Міністр соціальної політики зазначив, що чорнобильцям для вирішення своїх проблем варто об’єднатися.

Розенко: "Реформа має полягати не в підвищенні пенсійного віку, а в переході до трирівневого страхування"

Віце-прем'єр зазначив, що в нинішніх умовах в Україні піднімати пенсійний вік неможливо.

Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко вважає, що пенсійна реформа повинна полягати не в підвищенні пенсійного віку, а в переході до трирівневої моделі пенсійного страхування, незважаючи на вимоги Міжнародного валютного фонду про підняття пенсійного віку. Про це Розенко написав у Facebook.

"Пенсійна реформа - це не підвищення віку, а структурні зміни самого принципу пенсійного страхування, поступовий перехід від повністю збанкрутілої солідарної системи до трирівневої моделі (солідарна, накопичувальна, недержавна) пенсійного страхування", - заявив він.

Віце-прем'єр зазначив, що в нинішніх умовах тотальної бідності та низької тривалості життя в Україні піднімати пенсійний вік неможливо, "в тому числі через те, що завжди знайдуться політичні сили, які виставлять "на щит" ідею зменшення пенсійного віку і після перемоги на виборах таки зроблять це".

Як приклад Розенко привів Польщу, де Сейм прийняв рішення про зниження пенсійного віку з 1 жовтня 2017 року для жінок до 60 років, для чоловіків - до 65 років.

"В нинішніх умовах тотальної бідності та низької тривалості життя в Україні піднімати пенсійний вік неможливо. В тому числі через те, що завжди знайдуться політичні сили, які виставлять "на щит" ідею зменшення пенсійного віку і після перемоги на виборах таки зроблять це", - написав віце-прем'єр.

Зазначимо, ЗМІ повідомляли, що Україна зобов'язалася перед Міжнародним валютним фондом до кінця 2025 року підвищити вік виходу на пенсію на 5 років. Тоді віце-прем'єр-міністр Павло Розенко спростував цю інформацію, зазначивши, що питання підвищення пенсійного віку в переговорах з МВФ наразі зняте з порядку денного. Він заявив, що підвищення пенсійного віку для українців можна розглядати лише після збільшення тривалості їхнього життя.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини