Передплата 2024 «Добрий господар»

Бальцерович заявив про початок економічного зростання в Україні

  • 05.11.2016, 11:45
  • 2 159

Війна на Донбасі не повинна бути виправданням для поганої політики, для гальмування реформ, завдяки яким економічне зростання в Україні може зміцнюватися.

Про це в ефірі "Радіо Свобода" заявив співголова Стратегічної групи радників із підтримки реформ в Україні Лєшек Бальцерович.

Він зазначив, що виправдань дій російського президента Володимира Путіна на Донбасі немає.

"Але якщо це вже є, то що краще для України: бути економічно міцною, щоб було більше грошей і для людей, і для військових, чи мати уповільнення через відсутність реформ? Мені здається, що більш міцне економічне зростання набагато краще. Війна не повинна служити виправданням для поганої політики, для гальмування реформ, завдяки яким економічне зростання в Україні може зміцнюватися", — наводить його слова сайт Гордон.

"У цьому році МВФ оцінює, що зростання буде вище 1%, а наступного року може бути більше. Але щоб воно був міцним, треба поліпшити умови для чесного підприємництва", — упевнений Бальцерович.

У квітні Бальцерович разом з екс-міністром фінансів та екс-віце-прем'єром Словаччини Іваном Міклошем очолив групи стратегічних радників із підтримці реформ в Україні. Також Порошенко ввів Бальцеровича і Міклоша до складу Національної ради реформ, крім того, призначивши польського економіста представником Президента в Кабміні.

Схожі новини