Передплата 2024 ВЗ

Як Андрій Садовий вулицю Садову інспектував

І поскаржився, що Кабмін планує скоротити бюджет Львова орієнтовно на 700 мільйонів гривень.

Незважаючи на дощ та холод, на вулиці Садовій у Львові киплять ремонтні роботи. Почали ще у липні, наразі виконано 80% робіт. Вартість за проектом становить 33,475 млн. гривень. Відкрити вулицю планують 15-20 листопада.

Вперше тут застосували новий метод проектування — ремонтують не лише дорогу, а й весь масштаб вулиці - «від стіни до стіни». В рамках реконструкції висаджують дерева, встановлюють лавки та будують велодоріжку. Окрім того, обгородили 84 паркувальних місць.

«Намагалися показати новий погляд на вулицю. Тут була одвічна проблема з паркуванням. Ми все врахували і зробили комфортно для всіх: і для водіїв, і для мешканців», — хвалиться радник міського голови з питань велоінфраструктури Олег Шмід.

Над проектом працював Інститут просторового розвитку, обговорювали його з мешканцями задля вдосконалення. Мешканці наполягали прокласти заїзд до промислового ринку, що одразу біля вулиці Садової. А ще просили, щоб машини не заїжджали на клумби, тому тут встановлять велосипедні стійки, які обмежуватимуть заїзд автомобілів.

За словами мера міста Андрія Садового, який також прибув з інспекцією, місто запланувало реконструювати й інші вулиці, зокрема вул. Бандери, Шевченка та вул. Замарстинівську. Щоправда, як зазначив очільник міської ради, говорити про масштабні роботи не доводиться, адже з бюджетом міста на наступний рік є багато проблем. Мер розповів, що під час робочої зустрічі з керівником департаменту фінансів проаналізував показники, які Кабмін вніс до Верховної Ради. За його словами, держава планує скоротити бюджет Львова орієнтовно на 700 мільйонів гривень.

«Це дуже неприємна інформація, адже попередньо з прем’єр-міністром обговорювалися значно менші суми. Якщо така динаміка в інших містах, то децентралізація в нашій країні закінчилася і почалась тотальна централізація», — заявив міський голова.

За його словами, у бюджеті розвитку Львова один млрд. грн., і цих коштів недостатньо. «Школи, освіта, медицина — це те, що держава «навішує» на нас, і це неправильно», — зазначив мер.

Схожі новини