Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Пєсков: "Сурков не користується email, комусь довелося попітніти"

  • 26.10.2016, 15:00
  • 5 310

У Кремлі заявляють, що помічник президента Росії Владислав Сурков взагалі не користується електронною поштою.

Про це сказав прес-секретар президента РФ Путіна Дмитро Пєсков, передає ТАСС.

Він заявив, що тим, хто виклав в інтернет його "листування", довелося неабияк "попотіти, складаючи "документ".

"Це не він (Сурков), більше того, можу додати - він не користується електронною поштою, тому хтось добряче попотів, верстаючи цей "документ", - сказав представник Кремля.

Він додав, що в адміністрації президента РФ ознайомилися з опублікованою "листуванням Суркова".

Хакери опублікували ймовірні темники Суркова по Україні

Українські хакери опублікували документи із взламаної пошти помічника Путіна Владислава Суркова.

Про це повідомляє Сyberhunta.

"Ми українські хактивісти з кіберальянса Кіберхунта, FalconsFlame, Trinity, Рух8 уважно відстежуємо інформацію щодо розвитку ситуації з Сурковим. Сьогодні, коли основні російські медіаперсонажі і навіть офіційний Кремль відреагував на нашу наживку про злом помічника президента РФ Владислава Суркова, коли вороги витратили свій ресурс часу і сил для "розвінчання даних", навперебій сперечаючись про ніби то "фейкову" представлену інформацію, ми бачимо, що окремі "борці з хунтою" сумніваються в достовірності отриманих нами матеріалів по злочинної діяльності Суркова і намагаються розвинути версію про фейк", - йдеться у заяві.

"Кіберхунта" наголосила, що готова підтвердити контроль над користувачами російських поштовиків.

Для широкого загалу хактивісти виклали дамп матеріалів періоду вересня 2013 - листопада 2014 року. Якраз в цей час відбулися основні події активної фази розгортання кремлівського проекту "Новоросія".

Матеріали, які стосуються нового періоду 2015-2016 років, в даний момент передані для аналізу спецслужбам і не підлягають розкриттю зважаючи оперативної цінності.

СБУ прозвітувала щодо автентичності листів Суркова

Експерти-аналітики підтвердили автентичність окремих документів з переписки помічника президента РФ Владислава Суркова, які стосувалися Закарпаття.

Про це повідомив керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук в ефірі Еспресо.TV.

За його словами, експерти-аналітики почали працювати з документами і підтвердили автентичність окремих документів, які стосувалися Закарпаття і зараз фактично можна говорити про два фактори.

"Ще з 2014 року йде розслідування стосовно спроби сепаратизму у Закарпатті. І ми чітко бачили зв'язки фігурантів справи з Кремлем і з Адміністрацією президента Російської Федерації. У людини, яка мала вивозити документи до Росії було вилучено фактично ідентичні плани, які саме стосуються Закарпатського регіону", - зазначив Ткачук.

Також керівник апарату голови СБУ наводить другий фактор - канал інформації.

"Безпосередньо участь Суркова у цих процесах задокументовано у рамках багатьох проваджень, а також його безпосередня участь у плануванні багатьох дестабілізуючих операцій в Україні. Але поки що ми не можемо робити висновки, що цей документ, який стосується осені і весни 16/17 року в Україні є автентичний. Але схожі документи вилучалися і вони є доказами у деяких кримінальних справах", - підкреслив Ткачук.

СБУ перевіряє "злиті листи Суркова"

СБУ призначила розслідування у справі про нібито листи Суркова, які були опубліковані 23 жовтня, і вже встановила автентичність більшості з них.

Про це заявив керівник Апарату СБУ Олександр Ткачук телеканалу 112.

"Нами було призначено експертне дослідження цих документів. На сьогодні ми маємо доступ лише до тих же матеріалів, що і громадськість. В нас немає прямого контакту з тієї хакерською групою не можемо оцінити, чи оброблялись опубліковані документи якимось чином після того, як були отримані з електронної пошти Суркова", - сказав він.

За словами Ткачука, потрібно перевірити, чи оприлюднені документи є оригіналами, чи в них були внесені зміни до публікації.

При цьому Ткачук заявляє, що частина документів "співпадає з документальними матеріалами, які були вилучені під час обшуку в рамках кримінального провадження, пов'язаного з розслідуванням сепаратистських рухів на Закарпатті".

Він повідомив, що це стосується документів щодо Закарпаття, в тому числі "плану по забезпеченню федерального статусу Закарпаття".

Говорячи про інший документ, так званий план "шатун", він сказав:

"Фактично такий план можна реалізувати в будь-якій державі Європи, бо він маніпулятивно використовує демократичні інститути в нормальних державах".

"Важливо не стільки те, що відбувається, а як це сприймається громадськістю. На це направлений документ. Фактично він намагається підірвати віру громадянського суспільства в інститути влади. Це відповідає тим планам, яким ми бачимо, намагаються реалізувати російські спецслужби до нашої держави", - сказав він.

"Офіційно - більшість з тих документів, нами фактично підтверджена їх автентичність і відповідність тим документам, які раніше вилучалися у людей, які були завербовані і працювали на російські спецслужби", - зазначив Ткачук.

Він звернувся до осіб, які нібито зламали пошту Суркова і на засадах анонімності дали проаналізувати оригінали документів.

У свою чергу журналіст Денис Бігус, якого вказано у "злитих" документах, зазначив, що список схожий на "антирейтинг Антона Геращенко", який першим написав про "злиті" документи.

Хакери виклали "план Суркова для дестабілізації в Україні"

Терміни реалізації комплексу заходів - листопад-березень.

Хакерська організація "КіберХунта" заявила, що отримала доступ до е-mail-листування помічника російського президента Владислава Суркова. У ньому нібито знайдено план заходів дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні та документ про створення республіки на території Закарпаття.

Документи викладено на сайті "КіберХунти".

У першому з них обґрунтовано необхідність дестабілізації тим, що Україну треба примусити повернути собі Донбас на умовах Росії. Мета дестабілізації - дострокові парламентські і президентські вибори, терміни заходів - листопад 2016-березень 2017 року.

Серед запропонованих заходів - переговори з опозиційними партіями (Опоблок, "Батьківщина", Радикальна партія Ляшка) про організацію "загальнодержавного протесту - "Тарифного Майдану" в другій половині листопада.

Також для розкачування громадської думки запропоновано "використовувати навмання" нардепів Мустафу Найєма, Сергія Лещенка, Світлану Заліщук і Ольгу Червакову. Їм нібито повинні злити дані для "масштабних розслідувань корупційної діяльності команди Порошенка". Для цих самих цілей запропоновано задіяти громадських діячів і журналістів Віталія Шабуніна, Дмитра Гнапа, Дениса Бігуса, Олександра Дубинського й Олексія Шалайського.

Заплановано також ввести в середовище волонтерів своїх людей, щоб сіяти паніку; проводити хресні ходи; розвивати сепаратизм у регіонах.

Переглянути

Схожі новини