Передплата 2024 ВЗ

В Уряді хочуть змінити формулу визначення вартості вугілля

  • 26.09.2016, 16:17
  • 1 435

Ціна на вугілля повинна бути ринковою, але об’єктивною, тому лишається питання визначення формули вартості енергоресурсу.

Про це заявив Прем`єр-міністр Володимир Гройсман на зустрічі з представниками регіональних засобів масової інформації, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ціна на вугілля повинна бути ринковою, але об’єктивною. Є дуже велике питання, яку формулу застосовувати на визначення ціни вугілля. Міненерговугілля переконане, що треба застосовувати формулу Варшавської біржі, бо вона ближча до нас", - сказав Гройсман.

Прем`єр також зазначив, що уряд ставить завдання реструктуризувати неефективні шахти та водночас не накопичувати борги по заробітній платі.

"Вугільна галузь є достатньо проблематичною з точки зору видобутку вугілля. У нас є шахти, де зараз видобуток обходиться в 2-4 рази більше, ніж на ринку. Тому важливо здійснити реструктуризацію шахт та не накопичувати заборгованість по заробітній платні", - підкреслив він.

Глава уряду нагадав, що в проекті держбюджету-2017 закладено 800 млн грн на реструктуризацію вуглевидобувних підприємств та 1 млрд грн на підтримку операційної діяльності шахт.

Схожі новини