Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Попрощатися с Артемом та Олею в театр Горького прийшли сотні людей

  • 26.09.2016, 08:35
  • 11.3K

Попрощатися з загиблими поліцейськими прийшли сотні людей.

Вічна пам’ять поліцейським!

Фото Наталії Гусак.

Деканоїдзе: “Вспоминайте Олю и Артёма, когда будете отпускать пьяных водителей и сажать полицейских. Или подшучивать, когда патрулируя по 12 часов, полицейский попадает в ДТП”

Загибла в Дніпрі патрульна Ольга Макаренко не могла вільно застосовувати зброю, оскільки була загроза для випадкових перехожих.

Про це написала на своїй сторінці у “Фейсбуці” глава Нацполіції Хатія Деканоїдзе, передають Патріоти України.

Ось що вона написала: “Всем тем, кто раскручивает смерть патрульных как им удобно. Ребята страховали друг друга. Убийца хорошо владел оружием. Скорее всего, именно Артем успел отреагировать и выстрелить в своего убийцу. Оля очень аккуратно вела себя с оружием, так как за спиной убийцы находились люди на автовокзале.

Вспоминайте Олю и Артёма, когда будете на комитетах нам про Оболонский суд рассказывать, либо отпускать пьяных водителей и сажать полицейских. Или подшучивать над ребятами, когда патрулируя по 12 часов, полицейский попадает в ДТП. Вспомните и подумайте, политики, депутаты, общественники, что полицейским нужна форма, оружие, законы, полномочия. Если все это не будет обеспечено, правопорядка не будет. Полицейские не торгуют индульгенциями. Какую Украину мы хотим? Бандитскую или цивильную?”.

Філатов розказав, яку допомогу отримають родичі загиблих патрульних

Міська влада Дніпра візьме на себе всі витрати з поховання поліцейських Артема Кутушева і Ольги Макаренко.

Про це в ефірі "112 Україна" заявив міський голова Дніпра Борис Філатов.

"Ми повністю взяли на себе всі витрати з поховання, пам'ятники та інші процедури сумні. Крім цього, після того, як всі ці страшні події відбудуться, ми зустрінемося з родичами, я особисто зустрінуся з родичами загиблих і ми будемо виробляти якусь формулу", - розказав він.

Філатов зазначив, що необхідно з'ясувати, чого саме потребують родичі загиблих поліцейських.

"Тобто потрібно розуміти, в чому мають потребу - житло, матеріальне забезпечення. Залишилися неповнолітні діти, тож будемо сідати і думати. У будь-якому випадку, люди в біді не залишаться", - пообіцяв він.

Якщо Ви хочете підтримати рідних загиблих поліцейських Дніпра — Артема Кутушева та Ольгу Макаренко:

Kарта у ПАТ КБ "ПриватБанк":

5168742336088244 (Макаренко Андрей Юрьевич)

Карта у ПАТ КБ «ПриватБанк»:

5168757314181431 (Кутушева Ганна Володимирівна)

Дніпряни вшановують пам'ять вбитих поліцейських

Фото: ІА МОСТ

Прокуратура: "Підозрюваному у розстрілі поліцейських загрожує довічне ув'язнення"

Підозрюваному у вбивстві двох патрульних поліцейських у Дніпрі Олександру Пугачову загрожує довічне ув'язнення.

Про це повідомила прес-секретар Дніпропетровської області Олександра Сараєва, передає Еспресо.TV з посиланням на "112 Україна".

"За даним фактом розпочато три кримінальні провадження. За статтями 348 ККУ, за ч.3 ст. 262, ч.2 ст. 115, ч.1 ст. 115 ККУ. В сукупності за всіма статтями громадянину загрожує довічне ув'язненя", - повідомила речниця прокуратури.

У прокуратурі висловили сподівання, що всі слідчі дії з підозрюваним відбудуться сьогодні.

Вбивця тричі вистрелив у патрульну

Ольгу Макаренко доставили до 16-ї міської лікарні. 3 години лікарі боролися за її життя. Вона отримала 3 вогнепальні поранення.

Про це повідомила в.о. головного лікаря 16-ї міської лікарні у Дніпрі Юлія Берштаненко, повідомляє Еспресо.TV.

"Поранення були важкі. Були ушкоджені і грудна, і черевна порожнини, легені, печінка, великі судини, хребет і спинний мозок. Несумісні з життям травми", - каже Берштаненко.

Підозрюваний у вбивстві двох патрульних в Дніпрі не визнає свою провину

Підозрюваного у вбивстві двох патрульних в Дніпрі прооперували, він заявляє, що його прізвище не Пугачов і не визнає свою провину.

Про це заявив перший заступник глави Нацполіціі Вадим Троян, передає прес-служба Національної поліції.

"Свою провину він не визнає і відзначає, що Пугачов - не його прізвище", - зазначив він.

Троян повідомив також, що зброю ще не знайдено, вилучили поки тільки гільзи.

Філатов: «У понеділок у Дніпрі - траур»

На понеділок, 26 вересня, у Дніпрі оголошено траур, передає УП.

Про це повідомив мер міста Борис Філатов на своїй сторінці у Facebook.

"Понеділок, 26 вересня, у Дніпрі - день жалоби за загиблими співробітникам патрульної поліції. Винного затримано, за цей страшний злочин його буде покарано за всією суворістю закону", - заявив Філатов.

Згодом Філатов повідомив, що прощання із загиблими відбудеться 26 вересня о 12:00 у театрі ім.Горького.

"О 14:00 нагороджую Валерія Миколайовича Тимоніна медаллю "Захисник міста". Місто має знати своїх героїв. Так буває, що вони можуть перебувати поруч. За кермом маршрутного таксі", - зазначив він.

Лікар про "дніпровського стрілка": «Психічно неврівноважений, але осудний»

Затриманий Олександр Пугачов, підозрюваний у вбивстві двох поліцейських у Дніпрі, перебуває у стані середньої тяжкості, психічно неврівноважений, але осудний.

Про це повідомив головний лікар Дніпропетровської обласної клінічної лікарні ім. І.Мечникова Сергій Риженко.

За його словами, зловмисник сам звернувся за медичною допомогою до лікарні.

"Він приповз до лікарні о 17:20 з вогнепальним пораненням в живіт. Сказав нашим лікарям, що довіряє тільки їм, оскільки одного разу він тут вже лікувався після поранення, отриманого в зоні АТО. Його відразу відвезли на томограф і за цей час викликали поліцейських. Зараз йде операція. У нього зачеплено тонкий кишечник, втрата крові - близько літра. Стан середньої тяжкості", - повідомив Риженко.

Він уточнив, що Пугачов перебував у лікарні з тяжкою травмою грудей, отриманою у зоні АТО, у червні 2014 року.

За словами Риженка, затриманий - психічно неврівноважений, але осудний, оскільки "усвідомлено просив допомоги, спокійно спілкувався з лікарями".

У Нацполіції розповіли деталі затримання "дніпровського стрілка"

Підозрюваному у вбивстві двох поліцейських у Дніпрі Олександру Пугачову буде оголошено підозру.

Про це УП повідомив перший заступник глави Нацполіції України Вадим Троян.

За його словами, наразі Пугачов перебуває у лікарні, де його прооперовано та взято під охорону поліції.

"Він вже є затриманим. Вже є постанова, зараз буде підозра", - зазначив Троян.

Також взято відбитки пальців. Машину, на якій Пугачов тікав від поліції, також ідентифіковано.

Троян також повідомив, що для затримання підозрюваного у Дніпрі в рамках плану "Перехоплення" поліція виставила пости на автовокзалах, перекрила виїзди, попередила усі лікарні. Троян зазначив, що до лікарні Пугачов звернувся під іншим прізвищем - Михайленко.

"Але за всіма прикметами від підпадав під наш опис. Поліція, яка прибула на місце, встановила, що хворий - той, кого ми розшукуємо", - повідомив він.

Говорячи про можливих спільників Пугачова, які перебували разом з ним у машині під час інциденту, Троян зазначив: "Ми поки працюємо".

"Можливо, він був не сам у машині, можливо, були ще якісь свідки, є відеозаписи ... За трьома різними адресами було проведено обшуки. ... Ми знайшли речові докази, підробні документи, навіть перуки, у яких вони ходили... перуки та вуса. Він маскувався. Ми розуміємо, що він був не сам, працюємо", - додав він.

За подіями в Дніпрі відкрито три провадження

За фактом подій у Дніпрі, під час яких зловмисник застрелив двох поліцейських, відкрито три кримінальних провадження.

Про це "Українській правді" повідомив речник Нацполіції Ярослав Тракало.

Провадження відкрито за статтею 262 Кримінального кодексу (Викрадення, привласнення, вимагання вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин чи радіоактивних матеріалів або заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживанням службовим становищем), статтею 115 (Умисне вбивство) та статтею 348 (Посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця).

У Дніпрі затримано підозрюваного у вбивстві поліцейських

У Дніпрі затримали підозрюваного у вбивстві двох патрульних. Чоловіка затримали у місцевій лікарні.

Про це інформує один з українських телеканалів.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підтвердив, що злочинця, який вбив двох поліцейських у Дніпрі, затримано

"Покидька, який убив поліцейських затримали. Поліцейська перед загибеллю вистрелила і потрапила. Підозрюваного оперують а одній з лікарень Дніпра", - написав Арсен Аваков.

Бутусов:"Поліцейські у Дніпрі загинули, бо не вміли діяти в умовах стресу"

Поліцейські в Дніпрі Ольга Макаренко та її напарник Артем Кутушев зупинили машину для перевірки документів і загинули в результаті нападу злочинця. А повинні були стріляти на ураження.

Таку думку висловив редактор інтернет-видання Цензор.Нет Юрій Бутусов.

Щоразу, коли коп підходить до машини, щоб вручити штраф за перевищення, він повинен бути готовий до того, що вб'є, або буде убитий, — вважає Бутусов.

Читайте також: Вбивця патрульних розстріляв мікроавтобус у Дніпрі

"Патрульні прийшли добровільно на роботу в поліцію. Пройшли відбір та навчання. Був вибір — продовжувати лаяти ментів та владу, або самим стати законом, самим навести порядок на вулицях. І ці двоє зробили свій вибір. Вони самі взяли на себе відповідальність та смертельний ризик. Це не вимірюється грошима взагалі, що вже говорити про ту скромну зарплату, яку вони отримують. Злочинець захопив зброю і почав стріляти саме тому, що розумів — з патрульними не домовишся і не "вирішиш питання", — мовиться у матеріалі.

За словами Бутусова, після цієї трагедії повинні випливти серйозні організаційні висновки. Здатність діяти в екстремальних умовах, в умовах стресу, порядок підстраховки напарника, який перевіряє документи.

Вбивство поліцейських в Дніпрі: штурм закінчився нічим, поліція покидає будинок

Штурм будинку, в якому, начебто, перебував злочинець, що розстріляв двох поліцейських в Дніпрі, закінчився нічим. Поліція так і не знайшла там підозрюваного.

Про це пишуть очевидці у соцмережах.

Також не підтвердилась інформація про заручників. Зараз поліція і спецназ вже покидає місце інциденту.

Як розповів очевидець в ефірі 24 Каналу, підозрюваний і справді жив у цьому будинку. Він також був тут сьогодні вранці. За словами свідків, він взяв щось і втік д оприбуття поліції.

Підозрюваний у вбивстві поліцейських узяв у заручники родину

Ймовірний підозрюваний у вбивстві поліцейських у Дніпрі, який забарикадувався у житловому будинку, взяв у заручники родину.

Про це повідомляє "Громадське" з посиланням на місцевих мешканців.

"За повідомленням місцевих жителів, Пугачов узяв у заручники родину", - йдеться у публікації.

Як сказав в ефірі телеканалу "112 Україна" міський голова Дніпра Борис Філатов, є оперативна інформація, що вже блоковано будинок, де знаходиться ймовірний злочинець.

Він також повідомив, що сьогодні батьків втратили троє дітей: у патрульної Ольги Макаренко, яка померла в лікарні від поранень, залишилося двоє дітей, а у її напарника Артема Кутишева, що загинув на місці, - трирічна донька, у якої сьогодні день народження.

Раніше у соцмережах з'явилася інформація про те, що нападники забарикадувалися у житловому будинку у Дніпрі і правоохоронці ведуть із ними перемовини.

Як повідомлялося, сьогодні у Дніпрі водій автомобіля обстріляв поліцейський патруль. Один поліціянт загинув на місці, його напарниця померла у лікарні від поранень.

У нападі підозрюють жителя окупованого Тореза Олександра Пугачова та ще одну особу, імя якої не розголошується. У Дніпрі оголошено план "Перехоплення".

Філатов: "Поліція блокувала будинок, в якому знаходиться підозрюваний у вбивстві патрульних"

Правоохоронці блокували будинок, в якому знаходиться підозрюваний у вбивстві патрульних в Дніпрі.

Про це повідомляє "112 Україна".

"Був введений план" Перехоплення ". Я зараз перебуваю на периметрі. Є оперативна інформація, що вже блокований будинок, де знаходиться підозрюваний у скоєнні злочину. Правоохоронці налаштовані рішуче", - повідомив міський голова Дніпра Борис Філатов.

Поліцейського у Дніпрі вбили у день народження його маленької донечки

У молодого поліцейського, якого сьогодні холоднокровно застрелив злочинець у Дніпрі, 25 вересня в родині було велике свято.

Саме у цей день маленькій донці Артема Кутюшева виповнюється три роки.

Про це розповіла глава Нацполіції Хатія Деканоідзе.

На превеликий жаль, святковий день перетворився у велику трагедію.

Відомо також, що 27-річний Кутюшев був заступником командира. За словами Деканоідзе, поліція надасть допомогу сім’ї вбитого поліцейського.

Джерело: 24 Канал

Поліція повідомила про другого підозрюваного у вбивстві поліцейського в Дніпрі

За словами заступника голови Нацполіції, до розшуку підозрюваних залучили правоохоронців п'яти областей.

У справі про вбивство поліцейського в Дніпрі з'явився другий підозрюваний. Про це повідомив перший заступник голови Національної поліції України Вадим Троян.

"Ми вважаємо, що один з підозрюваних - це людина, яка зараз перебуває в розшуку: Пугачов Олександр Андрійович. Прізвище іншого ми поки не можемо оголосити", - повідомив Троян.

Він також зазначив, що до розшуку підозрюваних залучили правоохоронців п'яти областей.

Джерело: Телеканал 112

Поранена в Дніпрі патрульна померла на операційному столі

Патрульна, яку сьогодні поранили в Дніпрі під час виконання службових обов'язків, померла.

Про це повідомляє "112 Україна".

"Куля застрягла в хребті, лікарі зібрали консиліум для проведення операції. На жаль, дівчину не вдалося врятувати - вона померла на операційному столі", - йдеться в повідомленні.

Поліція: «Дніпровського стрільця розшукували за кіднепінг і згвалтування»

Підозрюваний у розстрілі поліцейського у Дніпрі перебуває в розшуку за викрадення й гвалтування людей і створення злочинної організації.

Про це у Фейсбуці пише директор Департаменту комунікацій у МВС України Артем Шевченко.

"Підозрюваний за вбивство одного поліцейського і поранення другого у Дніпрі - Пугачов Олександр Андрійович з тимчасово окупованого м.Торез Донецької області перебував у розшуку за підозрою у скоєнні злочинів передбачених ч.3 ст.146 "Незаконне позбавлення волі або викрадення людини", ч.1 ст.255 "Створення злочинної організації", ч.2 ст.153 "Насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом", - вказує він.

Як зазначає Шевченко, Пугачов — "реальний і зухвалий бандит", який переховувався від слідства, саме тому і відкрив вогонь по патрульних, бо був би затриманий одразу, щойно б вони встановили його особу.

В мережі з'явилося відео вбивства патрульного у Дніпрі

Вбивцю намагався заблокувати водій одного з автобусів.

В інтернеті з'явилося відео вбивства патрульного поліцейського біля автовокзалу в Дніпрі.

На ньому видно, як чоловік стоїть біля поліцейського "Пріуса". Один з поліцейських піднімає на нього пістолет, потім починається стрілянина.

Чоловік вбиває поліцейського, сідає в автомобіль і намагається виїхати. Його автомобіль навмисно блокує синій мікроавтобус. Вбивця виходить з автомобіля, направляє пістолет на водія автобуса, і той дає йому виїхати.

Джерело: ЛБ

Стало відоме ім'я ймовірного вбивці поліцейського у Дніпрі

У вбивстві одного поліцейського і поранення другого підозрюється Пугачов Олександр Андрійович з тимчасово окупованого міста Торез Донецької області.

Про це повідомив директор Департаменту комунікацій в МВС України Артем Шевченко.

Згідно повідомлення, Олександр Пугачов перебував у розшуку за підозрою у скоєнні злочинів передбачених ч.3 ст.146 "Незаконне позбавлення волі або викрадення людини", ч.1 ст.255 "Створення злочинної організації", ч.2 ст.153 "Насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом".

"Реальний і зухвалий бандит, який переховувався від слідства - саме тому і відкрив вогонь по патрульним, бо був би затриманий одразу тільки би вони встановили його особу", - інформує речник МВС.

З’явились фото злочинця, що розстріляв поліцейських

Поліція оприлюднила фото порушника, що вранці 25 вересня, холоднокровно застрелив поліцейського.

Відомо також, що він пересувався на машині Citroen.

За даними глави Нацполіції Донеччини В’ячеслава Аброськіна, номер авто імовірно АЕ 7053 АА.

Джерело: 24 Канал

Невідомий розстріляв поліцейських: є загиблий

У Дніпрі зловмисник відкрив вогонь по поліцейських. Один з патрульних загинув на місці. Його напарниця отримала порання.

Про це заявили у прес-службі МВС України.

Екіпаж патрульної поліції зупинив порушника. Однак він почав чинити опір, а потім кілька разів вистрілив по поліцейських і втік.

На місце виїхали перший заступник Голови Нацполіції — начальник кримінальної поліції Вадим Троян та начальник Департаменту карного розшуку Нацполіції Дмитро Головін.

Для пошуку злочинця введено оперативний план "Сирена".

Джерело: 24 Канал

Схожі новини