Передплата 2024 ВЗ

Річниця кримської блокади: активісти приїхали на Чонгар

  • 24.09.2016, 15:05
  • 2 141

Біля адміністративного кордону з Кримом у суботу триває акція кримськотатарських активістів з нагоди річниці від початку "громадської блокади" анексованого півострову.

Як повідомляє ВВС Україна, автоколона з понад півсотні машин під'їхала до пункту пропуску "Чонгар", де заплановано провести акцію протесту проти утисків кримських татар в Криму.

Загалом там зібралося кілька сотень людей. Вони тримають прапори України та кримськотатарські стяги. Також видно прапори "Правого сектора" і "Автомайдану".

Рух через КПП "Чонгар" призупинили. Правоохоронці у посиленому режимі забезпечують громадський порядок.

Серед учасників акції багато людей, які мешкають у Криму, відзначає ВВС Україна. Присутній навіть весільний кортеж.

Організатори акції - депутат Рефат Чубаров та активіст Ленур Іслямов - разом з іншими учасниками впритул підійшли до КПП, де виступили з мегафонами.

Раніше Ленур Іслямов в ефірі каналу "112 Україна" розповів: "Сьогодні буде запуск кульок з листівками, які ми закидаємо туди. Ми зараз встановили українське радіо, яке мовить туди, на окуповану територію. Це теж елемент прориву антиблокади, яка там зараз існує".

У рамках "громадської блокади Криму" у вересні минулого року активістиперекрили рух для вантажівок, які прямували на півострів. Організатори відзначали, що таким чином хотіли привернути увагу до утисків проти кримських татар в анексованому Криму.

Пізніше заборону на рух вантажів до Криму ввів і український уряд, після чого "громадська блокада" припинилася.

Схожі новини