Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Рада взяла в роботу проект бюджету і розійшлася до завтра

  • 21.09.2016, 15:01
  • 1 354

Народні депутати прийняли проект закону «Про державний бюджет на 2017 рік» до роботи.

Про це оголосив Голова Верховної Ради Андрій Парубій після презентації документа урядом в сесійній залі парламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Відповідно до статті 154 Регламенту Верховної Ради державний бюджет України на 2017 рік вважається прийнятим для подальшої роботи», - зазначив спікер.

Він також подякував членам Кабінету міністрів і Прем'єр-міністру Володимиру Гройсману «за відверту і чесну дискусію» й за те, що проект головного кошторису країни на наступний рік був внесений до парламенту вчасно.

Після представлення проекту Держбюджету-2017 Парубій оголосив про закриття ранкового пленарного засідання, зауваживши, що наступне розпочнеться у четвер 22 вересня о 10-й годині ранку.

Гройсман — нардепам: «Сподіваюся на якісну бюджетну дискусію»

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман висловив сподівання, що уряду спільно з парламентом вдасться провести якісну дискусію щодо формування остаточного варіанту проекту Державного бюджету на 2017 рік.

Про це він заявив у парламенті під час представлення проекту бюджету, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Уряд вчасно, 15 вересня, вніс цей основний фінансовий документ. Ми би дуже хотіли, щоб ми провели з вами в стінах українського парламенту дуже якісну дискусію щодо того, якою буде остаточна редакція цього бюджету", - сказав глава уряду.

Він наголосив, що у внесеному Кабміном проекті бюджету "абсолютно" збалансовані доходи і видатки, а також він містить чіткі пріоритети.

"Є дуже чіткі пріоритети, що спираються на економічне зростання, пріоритети, які дадуть можливість не тільки забезпечити певний розвиток нашої країни, а також розпочати відновлення соціальної справедливості, підвищення соціальних стандартів, підвищення заробітних плат, зокрема для освітян і лікарів", - зауважив Гройсман.

Керівник уряду також запевнив, що у проекті Держбюджету-2017 повністю збережено фінансову децентралізацію.

Схожі новини