Передплата 2024 «Добра кухня»

Президент України провів переговори з Генеральним секретарем НАТО

  • 22.09.2016, 13:12
  • 748

Президент Петро Порошенко провів переговори з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

Президент поінформував про ситуацію на Донбасі. Глава держави наголосив, що санкції проти Росії мають бути продовжені до повного виконання нею Мінських домовленостей.

Єнс Столтенберг підтвердив, що Північноатлантичний Альянс підтримує позицію України щодо санкцій.

Співрозмовники обговорили подальші реформи оборонного сектора України для досягнення стандартів НАТО.

Петро Порошенко подякував Альянсу за надання допомоги у лікуванні українських військовослужбовців.

Порошенко зустрівся з Лагард

Президент України провів переговори із директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард.

Передає прес-служба президента.

Порошенко подякував за рішення МВФ про продовження програми співробітництва з Україною та виділення додаткових обсягів фінансової допомоги.

Лагард оцінила впровадження реформ в Україні. Окремо відмітили успішне впровадження реформи у фінансово-банківському секторі.

Порошенко та Лагард домовились про наступний візит місії МВФ в Україну восени цього року.

Порошенко зустрівся з Обамою у Нью-Йорку

Президент України Петро Порошенко і президент США Барак Обама провели переговори на полях Генасамблеї ООН.

Про це повідомляє "Інтерфакс".

"У нас відбулись дуже важливі переговори з керівництвом США, де ми мали можливість обговорити свої подальші кроки щодо імплементації Мінських угод і скоординувати наші дії у питаннях дорожної карти, реалізації домовленостей. Пріоритетним компонентом безпеки є Мінські домовленості і дати реалізації політичної частини Мінського процесу ", - повідомив Порошенко журналістам у Нью-Йорку.

Також за словами президента, на зустрічі з американським керівництвом йшлося про підтримку США реформ в Україні, зокрема про надання фінансової допомоги в $1 млрд кредитних гарантій.

"Я думаю, що до кінця місяця гарантії будуть розміщені, і 1 млрд кредитних гарантій допомоги надійде на рахунки українського уряду", - зазначив Порошенко.

Порошенко закликав Росію надати доступ в Крим міжнародним організаціям

Петро Порошенко закликав Росію надати доступ міжнародним правозахисним організаціям в Крим і на Донбас.

Таку заяву зробив президент України під час засідання Ради Безпеки ООН, повідомляє Еспресо.TV.

Президент сподівається, що Росія відмовиться від агресивного підходу, відведе озброєння, припинить обстріли і допустить спостерігачів ОБСЄ, а також дозволить наглядати за українсько-російськими кордонами. Лише тоді з'явиться шанс для комплексного врегулювання ситуації.

"Країна-окупант не обмежується агресією лише на Донбасі, вона продовжує її і в Криму. Кримський півострів став сірою зоною, де люди позбавлені можливості реалізувати свій потенціал. Судова і пенітенціарна системи Криму були перетворені на інструмент репресій, а жертвами стали кримські татари",- повідомив Порошенко.

За словами президента, нещодавній удар - це заборона російською владою Меджлісу і затримання Ільмі Умерова, якого запроторили до психіатричної лікарні. Таку практику застосовували радянські спецслужби, зараз її перейняли росіяни.

"Ми закликаємо Росію надати доступ міжнародним правозахисним організаціям до Криму і до Донбасу. А також впровадити рішення ЮНЕСКО щодо організації моніторингу в Криму на інституційному рівні, адже кримчани мають бути захищені від репресій",- закликав Порошенко.

Президент України зустрівся з прем’єр-міністром Австралії

Під час 71-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку Президент Петро Порошенко провів зустріч із Прем’єр-міністром Австралії Малкольмом Тернбуллом.

Сторони привітали активний розвиток українсько-австралійської співпраці, відзначивши успішну реалізацію домовленостей, досягнутих за результатами візиту Петра Порошенка до Австралії у грудні 2014 року.

Прем’єр-міністр Австралії окремо наголосив на підтримці його державою суверенітету і територіальної цілісності України. Президент України висловив подяку Австралії за чітку і незмінну позицію.

Петро Порошенко та Малкольм Тернбулл обговорили питання, пов’язані зі збитим літаком рейсу МН17 «Малайзійських авіаліній», та скоординували подальші спільні кроки стосовно визначення оптимального міжнародно-правового механізму для притягнення до відповідальності винних у цьому терористичному акті.

Співрозмовники домовились опрацювати механізм взаємного спрощення візового режиму між Україною та Австралією.

Президент України окремо відзначив, що 2016 рік є особливо важливим для української громади Австралії, яка відзначає 70-річчя відколи перші українці приїхали в Австралію.

Глава держави також запросив Малкольма Тернбулла здійснити візит до України у зручний час.

Джерело: прес-служба Президента

Порошенко закликав президента Латвії повернути конфісковані 50 млн євро

У Нью-Йорку президент України Петро Порошенко провів зустріч з президентом Латвії Раймондсом Вейонісом.

Про це повідомляє офіційна сторінка глави держави.

Глава держави подякував Латвії за послідовну підтримку надання українцям безвізового режиму, а також - політики санкцій щодо Росії через її агресію проти України.

Співрозмовники домовилися посилити співпрацю двох країн на міжнародному рівні та у рамках міжнародних організацій.

Петро Порошенко звернувся до Раймондса Вейоніса з проханням сприяти розслідуванню українськими правоохоронними органами справ щодо представників колишньої влади та поверненню до України конфіскованих латвійським Урядом грошей.

Порошенко провів переговори з Байденом

На полях 71-ї Генасамблеї ООН президент України Петро Порошенко провів переговори з віце-президентом США Джо Байденом.

Співрозмовники обговорили ситуацію на Донбасі та виконання Мінських домовленостей. Петро Порошенко подякував США за посилення санкцій проти Росії. Було домовлено активізувати дипломатичні зусилля для припинення російської агресії проти України.

Президент Порошенко також відзначив важливість надання Україні третього траншу МВФ і наголосив на рішучості продовжувати реформи. Віце-президент Байден проінформував про готовність надати Україні 1 млрд долларів кредитних гарантій, оскільки Україна виконала всі необхідні умови.

Джерело: прес-служба Президента

Порошенко зустрівся з Ердоганом

У рамках участі у 71-й сесії Генеральної Асамблеї ООН президент України Петро Порошенко провів зустріч із президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом.

Про це повідомляє офіційна сторінка глави держави.

Глави двох держав обговорили стан виконання домовленостей, досягнутих у ході п’ятого засідання Стратегічної ради високого рівня між Україною та Туреччиною, зокрема у сфері лібералізації торгівлі. Сторони відзначили інтенсивність двостороннього порядку денного і підтвердили прагнення до подальшого поглиблення стратегічного партнерства.

Президент України також запросив турецькі компанії взяти участь у приватизації українських підприємств.

Співрозмовники домовилися про проведення найближчим часом українсько-турецької робочої групи з питань енергетики.

Ердоган наголосив, що Туреччина й надалі надаватиме Україні підтримку у питанні відновлення суверенітету та територіальної цілісності нашої держави як у двосторонньому, так і багатосторонньому вимірах.

Він також підкреслив, що відновлення діалогу з Росією не вплине на позицію Туреччини щодо невизнання анексії Криму і засудження порушення прав кримських татар.

Відбулися перші в історії переговори між лідерами України та Нової Зеландії

Зустріч відбулася в рамках візиту до США Петра Порошенка.

Президент Петро Порошенко та прем’єр-міністр Нової Зеландії Джон Кейєм провели першу в історії зустріч найвищого рівня і обговорили спрощення візових вимог

Про це повідомляє прес-служба адміністрації президента.

Порошенко подякував прем'єру Нової Зеландії за тверду позицію в підтримці територіальної цілісності і суверенітету України і за засудження агресії Росії.

Також Порошенко відмітив необхідність розширення договірно-правової бази відносин між країнами. Сторони домовилися активізувати роботу над проектами угод про захист інвестицій та уникнення подвійного оподаткування.

Під час зустрічі також обговорили перспективи взаємного спрощення візових вимог між Україною і Новою Зеландією.

Президент подякував Гілларі Клінтон за підтримку України

Президент України провів переговори з кандидатом у Президенти США від демократів Гілларі Клінтон.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

«Порошенко проінформував Клінтон щодо ситуації на Донбасі. Глава Української держави наголосив, що Україна бореться за свободу і демократичні цінності, які об'єднаються весь цивілізований світ. Співрозмовники погодилися, що у протистоянні російській агресії важливим є зміцнення трансатлантичної єдності і солідарності з Україною. Петро Порошенко подякував Гілларі Клінтон за постійну і тверду підтримку України», - йдеться у повідомленні.

Кандидат у Президенти США наголосила, що за останній час Україна досягла важливого прогресу у здійсненні реформ і висловила свою підтримку у їх продовженні.

Клінтон також передала вітання українському народу з нагоди 25-річчя незалежності.

Президент у США зустрівся із Біллом Клінтоном

Петро Порошенко під час візиту до США зустрівся із 42-м Президентом Сполучених Штатів Америки (1993 до 2001 рр.) Біллом Клінтоном.

"Дуже тепла, дружня зустріч з Біллом Клінтоном", - написав речник Глави держави Святослав Цеголко у Twitter.

Україна та Катар зацікавлені у поглибленні економічноі співпраці

У рамках 71-й сесії Генеральної Асамблеї ООН відбулась зустріч Петра Порошенка з Еміром Держави Катар Шейхом Тамімом бін Хамадом Аль Тані.

Співрозмовники предметно обговорили перспективи активізації двостороннього торговельно-економічного співробітництва, перш за все в енергетичній сфері.

Окрема увага була приділена залученню українських компаній до масштабних інфраструктурних проектів, які здійснюються Урядом Катару.

Президент України запросив катарську сторону ефективно долучитися до діяльності новоутвореної Національної інвестиційної ради України та наголосив на зацікавленості в участі інвесторів з Держави Катар в приватизації державних підприємств в Україні.

Петро Порошенко також обговорив з Еміром Держави Катар питання сприяння захисту фундаментальних прав кримських татар, які проживають на тимчасово окупованій території Криму та у Севастополі. Емір Держави Катар наголосив на підтримці територіальної цілісності України і заявив, що його держава виступає проти будь-якої агресії по відношенню до суверенної держави. Він також наголосив, що Держава Катар вважає кримських татар, які проживають на території Криму, громадянами України.

Президент України висловив вдячність за послідовну підтримку катарською стороною територіальної цілісності та суверенітету нашої держави.

Глава Української держави запросив Еміра Держави Катар відвідати з візитом Київ. Емір Держави Катар прийняв це запрошення.

Джерело: прес-служба Президента

Порошенко в ООН: «Агресія РФ змусила 1,8 мільйона українців шукати прихистку»

Російська агресія примусила 1,8 млн українців шукати нове житло всередині країни, помістивши Україну в першу десятку держав, які найбільше страдають від цього явища.

З такою заяво виступив у понеділок на Саміті з питань біженців і мігрантів у рамках 71-ї сесії Генасамблеї ООН Президент України Петро Порошенко, передає Укрінформ.

"Іноземна агресія й тероризм, підтримувані на державному рівні, - це вороги людства в багатьох частинах світу. Але на жаль, моя країна також постраждала від цієї проблеми. Російська збройна агресія примусила 1,8 млн українців шукати нове пристанище всередині країни. В результаті Україна входить до першої десятки країн за показниками переміщених осіб", - заявив Порошенко.

Він підкреслив, що досі Україна "послідовно демонструвала свою прихильність захисту цих людей". Так, за його словами, розроблені необхідні принципи для задоволення соціальних потреб, доступу до системи охорони здоров'я, освіти, можливостям працевлаштування та багатьом іншим необхідним потребам.

Президент нагадав про притік біженців у Європу та подякував міжнародним гуманітарним партнерам за підтримку України в цей нелегкий час. "Однак ми не можемо продовжувати просто реагувати на ці явища — нам потрібно досягти довгострокового рішення, щоб покласти край російській агресії проти України", - наголосив Порошенко.

Український лідер підкреслив, що "сьогодні людство проходить перевірку безпрецедентною кризою мігрантів та біженців". 250 млн людей сьогодні за різними обставинами вимушені лишати свої домівки, але вони об'єднані єдиною надією — на життя в безпеці та достоїнстві.

"Ця глобальна криза вимагає від нас спільної відповідальності та узгоджених зусиль", - заявив Президент України.

Президент запросив американський бізнес в Україну: "Зараз правильний час і місце для інвестування"

Президент Петро Порошенко у Нью-Йорку зустрівся з представниками бізнесу США.

Глава держави подякував українсько-американській діловій раді за їхню підтримку розвитку сильних і плідних ділових зв'язків між двома країнами за останні 20 років.

«Бажаю, щоб в один прекрасний день заголовки в газетах про Україну були не про обстріли на Донбасі, але про можливості для міжнародного бізнесу на сході Україні, в тому числі в українському Криму», - зазначив Президент. Він наголосив, що незважаючи на триваючу агресію з боку РФ, Україна продовжує працювати над укріпленням економіки, посиленням обороноздатності, боротьбою з корупцією.

«Моєю місією, як Президента, є боротьба з корупцією. Мій головний пріоритет — допомогти Україні позбутися корупційних схем, практик і культури», - зазначив Петро Порошенко. Президент нагадав, що в Україні було започатковано систему електронних закупівель ProZorro, яка дозволила вже заощадити сотні мільйонів бюджетних коштів та запобігти корупційним злочинам, проводиться реформа енергетичної системи. Глава держави наголосив, що також було стабілізовано макрофінансову ситуацію, очищено банківську систему.

Окремо Президент звернув увагу на початок реформи судової гілки влади задля викорінення корупції із судів, яка перешкоджає роботі бізнесу.

Глава держави зазначив, що нещодавно була створена Національна інвестиційна рада України, робота якої спрямована на напрацювання пропозицій задля подолання ключових перешкод для інвестування в Україні. Президент представив нового секретаря ради Бориса Ложкіна.

Глава держави зазначив, що інвестори відкривають для себе український ринок і користуються наявними можливостями для розвитку своїх виробництв в Україні. Зокрема, він нагадав про запуск промислового вантажного комплексу американської компанії Bunge в Україні. «Ми зараз розпочинаємо реалізацію великої програми приватизації», - наголосив Глава держави.

«Зараз правильний час і місце для інвестування в Україну», - зазначив Петро Порошенко.

Президент закликав українську громаду Америки продовжувати підтримку України в боротьбі з агресором

Петро Порошенко зустрівся з представниками української громади США в Українському інституті Америки у Нью-Йорку.

Глава держави назвав символічним, що вдруге розпочинає свій візит до США зі спілкування із закордонними українцями Америки.

Президент відзначив присутність на зустрічі представників кримськотатарського народу. За словами Глави держави, Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров повідомив, що жоден з кримських татар не брав участь в сьогоднішніх виборах в Криму.

Петро Порошенко привітав присутніх із 25-ю річницею відновлення державної незалежності України, зазначивши, що вже третій рік поспіль ця подія затьмарена "чорною хмарою війни".

Президент підкреслив, що спільними зусиллями, в тому числі і з допомогою українців Америки вдалося відновити українські ЗСУ. «Пишаюся бути на чолі такої великої нації, як українці. Вчергове переконався в цьому 24 серпня. Ми пройшли по Хрещатику одразу після параду, і я бачив сльози щастя і радості об'єднаної України, гордості за свою країну», - розповів Глава держави.

«Спасибі, що ви є небайдужими, об'єднаними, так любите Україну і будете та готові за неї боротися», - наголосив Президент.

Глава держави підкреслив, що сьогодні дуже важливо, щоб санкції щодо РФ продовжувалися і посилювалися. «Порушення Росією прав людини на окупованих територіях, у тому числі й щодо кримських татар, вимагає запровадження додаткових секторальних санкцій. Світ має обов'язково реагувати на це. Як приклад, добрий для нас результат міг би дати осучаснений аналог поправки Джексона-Веніка», - сказав Президент, закликавши разом розробити план дій і працювати в цьому напрямку.

Не менш важливим за значенням питанням Глава держави назвав отримання летальної зброї та іншої військової допомоги. «Ми за ці 2,5 роки довели, що на нас можна покластися і нам можна довіряти. Ми продемонстрували, що Україна ніколи не вела і не вестиме загарбницьких воєн. З України ніколи не надходило загрози. І абсолютно безпечно нам передати летальну зброю. За свою землю ми будемо боротися до останньої краплі крові", - наголосив він.

Петро Порошенко також поінформував присутніх про хід реформ в Україні та процес викорінення корупції.

Окремо Президент подякував за роботу президенту Українського конгресового комітету Америки Тамарі Галло-Олексій. У свою чергу, пані Тамара запевнила: «Українська громада Америки продовжуватиме робити все можливе для зміцнення двостороннього та стратегічного партнерства між нашими державами. На 25 році незалежності ми зобовязуємось продовжувати маніфестацію на захист України, заохочувати США підтримувати та зміцнювати економічні санкції проти Росії, поки вона повністю не дотримуватиметься своїх міжнародних зобовязань, закликатимемо США надати Україні військову допомогу, яку вона потребує, продовжувати забезпечувати волонтерських вояків гуманітарною допомогою і підвищувати обізнаність про триваючу війну в Україні». Вона наголосила, що Україна змогла довести світу своїми словами, вчинками та найбільше -через пролиту кров свого народу, що готова до демократії, європейських цінностей і незалежного майбутнього.

Глава держави також вручив відзнаку Президента України - ювілейну медаль "25 років незалежності України" президенту Злученого українсько-американського допомогового комітету Ларисі Кий та директору Українського музею в м.Нью-Йорк Марії Шуст за внесок у зміцнення міжнародного авторитету Української держави, популяризацію її історичної спадщини і сучасних надбань.

Джерело: прес-служба Президента

Схожі новини