Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Родичі: "Поліцейським у Кривому Озері погрожують розправою"

  • 29.08.2016, 14:44
  • 9 012

Поліцейські у Кривому Озері, які виїздили на виклик з приводу хуліганських дій Олександра Цукермана, вимушені переховуватися разом з родинами і дітьми – їм погрожують розправою.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила мати поліцейського Романа Богача, який є свідком у справі.

«Мій син вимушений забрати родину і дитину і виїхати з Кривого Озера. Адже йому відверто погрожують розправою. І це при тому, що він є лише свідком у цій справі, бо нікого не бив», - сказала мати Романа Ірина.

Про погрози також говорить батько підозрюваного Миколи Хоменка. За його словами, попри те, що син у в'язниці, їм погрожують невідомі спалити хату та машину. Він з селища не виїхав, але машину та інші речі доводиться переховувати.

У слідства з'явився відеозапис вбивства Цукермана

Слідча група, яка розслідує вбивство поліцейськими у Кривому Озері місцевого жителя Олександра Цукермана, отримала відеозапис злочину.

Про це повідомило джерело в прокуратурі, передає миколаївське видання "Новости-N".

Запис зроблено відеокамерою спостереження одного з розташованих поруч магазинів.

За інформацією видання, на відео є момент, коли у Олександра Цукермана стріляють.

Джерело також стверджує, що на відеозаписі видно, як потерпілого б'ють троє поліцейських, а не шестеро, як вважалося раніше.

Як повідомляє видання, отримати запис з камер спостереження правоохоронці намагалися ще в день вбивства, 24 серпня, однак тоді їм це не вдалося.

"На питання журналістів про відеозапис спочатку відповідали, що камери не працювали, потім говорили, що запис є, але через низьку якість камери і темний час доби там нічого не видно", - пише видання.

Вбивство на Миколаївщині: пістолет, з якого стріляли, викинули у воду

Ймовірне знаряддя вбивства 32-річного Олександра Цукермана в Кривому Озері Миколаївської області може перебувати на дні річки.

Як передає телеканал 112 Україна, згідно з даними слідства, його туди викинув один з фігурантів цієї справи співробітник поліції Денис Ляхвацький.

На даний час пошуком зброї займаються водолази.

Трьох поліцейських, підозрюваних у вбивстві, арештували

Центральний райсуд Миколаєва заарештував третього поліцейського, підозрюваного у причетності до вбивства затриманого в селищі Криве Озеро Миколаївської області.

Про це повідомляє видання Преступности.нет.

Згідно з інформацією, поліцейського Дениса Ляхвацького, який, за свідченням колег, стріляв у затриманого, арештували на два місяці — до 23 жовтня, без можливості внести заставу.

Ляхвацький відмовився давати свідчення. Він сказав, що погано себе почуває, тому що три доби вже не спить.

За інформацією видання, поліцейський зазначив, що згоден з підозрою у 365-й статті ("Перевищення службових повноважень"), але категорично не згоден з підозрою у 115-й статті ("Вбивство").

Суд арештував першого підозрюваного у вбивстві в Кривому Озері

Суд обрав першому з трьох затриманих за підозрою у вбивстві поліцейських Олександру Причипойді запобіжний захід у вигляді утримання під вартою протягом місяця.

Про це повідомляє сайт Преступности.нет.

Згідно з інформацією, Причипойда буде під арештом до 25 вересня.

Як відомо, у справі про вбивство чоловіка проходять 6 поліцейських.

Підозрюваний про вбивство у Кривому Озері: «Він нам погрожував лопатою»

Один із підозрюваних у вбивстві жителя Кривого Озера Олександра Цукермана сержант поліції Олександр Причипойда розповів у суді свою версію подій.

Зокрема він зазначив, що потерпілого уже було побито, коли вони прибули на місце виклику, пише місцеве видання "НикВести".

Крім того, Причипойда додав, що була бійка, але це був радше самозахист, тому, за його словами, жодного криміналу в його діях немає.

«Він узяв лопату та почав погрожувати нам. Ми втекли з території двору, він побіг за нами. Далі я почув, що був удар лопатою в паркан. Він просто не поцілив у працівників поліції. Позаду нього в цей час стояла мати, яка намагалася його заспокоїти. Ми побігли до автомобіля ВАЗ, який там стояв. Почали бігти, адже він пішов на нас з лопатою. Коли ми приїхали, він був увесь в крові. У нього була голова розрубана», — розповів підозрюваний і підтвердив, що один з його колег здійснив близько 3 пострілів у Цукермана.

Зазначається також, що адвокат підсудного попросив суд не відправляти його у СІЗО. Правозахисник попросив пом'якшити запобіжний захід, залишити Олександра Причтпойду під домашнім арештом і призначити невелику заставу.

Прокуратура своєю чергою клопотатиме перед судом про обрання трьом правоохоронцям, які є причетним до смерті жителя Кривого Озера, виняткової міри запобіжного заходу — тримання під вартою.

За словами заступника прокурора Миколаївської області Степана Божило, наразі встановлено, що троє співробітників поліції, які прибули на місце інциденту, мають безпосереднє відношення до смерті потерпілого та до перевищення службових повноважень.

Аваков: "Усі причетні до вбивства на Миколаївщині будуть покарані"

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков пообіцяв, що всі, хто замішаний у вбивстві чоловіка у Кривому Озері, не зможуть "обілити честь мундира" та будуть суворо покарані.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков у своєму Facebook.

"Всі, хто замішаний в злочинних та протиправних діях - підуть під суд і ніякої спроби зіпсувати "честь мундира" - не буде. Слідство Генпрокуратури, Внутрішньої безпеки Нацполіції і суд, переконаний, зможуть швидко і неупереджено встановити всі обставини смерті і покарати винних. Окремо Нацполіція вивчає питання можливо допущеного спотворення інформації з боку низки працівників - в разі підтвердження підозр - санкції щодо несумлінних виконавців будуть так само безкомпромісні", - йдеться в повідомленні.

Деканоідзе призначила нового керівника поліції у Кривому Озері

Хатія Деканоідзе призначила керівника відділення поліції у Кривому Озері.

Про це голова Нацполіції написала на своїй сторінці у Facebook.

"Керівником відділення буде патрульний поліцейський, командир роти з Миколаєва - Олександр Горпинич. Вчора були спроби розгромити відділення поліції, це неприпустимо. Прикомандировані сили Миколаєва, Херсона, Одеси контролюватимуть громадський порядок і будівля поліції.У нас є закон і все будуть покарані відповідно до закону.

Також сьогодні буде змінений керівний склад Миколаївської області", - повідомила Деканоідзе.

Тіло убитого в Кривому Озері відправили на повторну медекспертизу

За підсумками переговорів представників прокуратури та Нацполіції з родичами вбитого, судмедекспертиза буде проведена в Умані.

Тіло загиблого в Кривому Озері після затримання правоохоронцями Олександра Цукермана відправлено на повторну судово-медичну експертизу, пише миколаївське видання Новости N.

За підсумками переговорів представників прокуратури та Нацполіції з родичами вбитого, судмедекспертиза буде проведена в Умані (Черкаська область).

"В дорозі катафалк будуть супроводжувати працівники поліції, слідчий прокуратури, а також родичі загиблого", - зазначає видання.

Прокуратура Миколаївської області звернулася до Центрального районного суду Миколаєва з клопотаннями про обрання стосовно трьох поліцейських, причетних до смерті жителя смт Криве Озеро, виняткової міри запобіжного заходу - тримання під вартою без права внесення застави.

Деконаідзе звільняє усе начальство поліції у Миколаївській області

Голова Національної поліції Хатія Деконаїдзе оголосила звільнення усього начальства управління поліції у Миколаївській області.

Про це вона заявила на брифінгу, передає кореспондент 24 Каналу.

Таке масове звільнення пов’язане з подіями у Кривому Озері, де від рук правоохоронців загинув місцевий мешканець.

Також, за словами Деконаїдзе, звільнять усіх місцевих поліцейських.

Джерело: 24 Канал

Деканоідзе: "Відділення поліції у Кривому Озері на Миколаївщині буде розформоване"

Про це напередодні від’їзду в область заявила голова Національної поліції Хатія Деканоідзе.

«Наразі ми очікуємо на результати службового розслідування. Мною ухвалено рішення про розформування відділку поліції Кривого Озера. Покарати винних — спільна позиція Нацполіції, Генпрокуратури та Міністерства внутрішніх справ України. Ніхто не буде покривати винних», — заявила вона.

Окрім того, сьогодні, 25 серпня, о 18:00 керівництвом прокуратури Миколаївської області проведе брифінг щодо подій у селищі.

Джерело: Тиждень.ua

Родичі вбитого на Миколаївщині Олександра Цукермана вимагають повторної судмедекспертизи в Києві

Родичі Олександра Цукермана, убитого під час затримання поліцейськими в Кривому Озері на Миколаївщині, вимагають проведення повторної судово-медичної експертизи (СМЕ) у Києві.

Про це родичі загиблого повідомили "Новостям-N".

Дані експертизи, проведеної в Миколаєві, на їхню думку, є суперечливими, і не дозволяють зробити однозначного висновку про причини смерті. В акті СМЕ сказано, що причиною смерті стали "гостра внутрішня кровотеча, травматичне ураження серця". Родичі також вважають, що на експерта в Миколаєві міг чинитися тиск з боку осіб, зацікавлених у тому, щоб зам'яти справу.

Витрати з доставки тіла Олександра Цукермана до Києва висловив готовність взяти на себе один з українських телеканалів.

Наразі питання про повторну експертизу вирішується в ході переговорів родичів загиблого, слідчих прокуратури та працівників поліції.

Матір убитого на Миколаївщині Олександра Цукермана: "Менти медсестру викликали. Вона прийшла, перевернула його і сказала, що він уже мертвий"

Вбивство жителя райцентру Криве Озеро в Миколаївській області Олександра Цукермана сталося в присутності матері, дружини і 13-річного сина.

Як повідомляють Новости-N, мати загиблого стверджує, що поліцейські жорстоко били Цукермана. Той просив припинити побої, але побиття, за словами жінки, тривало.

"Потім кинули його і пішли писати акти. Викликали менти допомогу. Прийшла медсестра, перевернула його і каже: "Так, він уже мертвий". Після цього вони кинули все і втекли", - розповіла жінка.

Геращенко: «Експертиза довела, що чоловік у Кривому Озері загинув від пострілу»

За словами радника міністра, поліцейський стріляв не з табельної зброї, а з травматичної, яку тепер розшукують.

Поліцейський, який вбив Олександра Цукермана у Кривому Озері в Миколаївській області, стріляв не зі службової зброї. Про це в ефірі телеканалу 112 Україна заявив народний депутат, радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

За його словами, зараз проводяться слідчі дії, зброю, з якої стріляли, ще не знайшли.

"Те, що загиблий був застрелений з травматичного пістолета, це факт, це показав результат судово-медичної експертизи. На сьогоднішній момент вона (зброя, - ред.) розшукується. Це не була табельна зброя, це був пістолет системи під патрон "Флобера", який продається в будь-якому мисливському магазині, вільно, без дозволу", - сказав нардеп.

Нардеп зазначив, що сьогодні оголосять підозру поліцейському, який перевищив свої службові повноваження і вистрілив із травматичного зброї.

"Зараз немає підстав припускати, що необхідно було застосовувати силу, тим більше використовувати вогнепальну зброю, в цьому випадку могло вистачити кількох прийомів рукопашного бою, щоб зупинити хулігана", - додав він.

Геращенко зазначив, що справа перебуває на контролі міністра внутрішніх справ Арсена Авакова і генпрокурора Юрія Луценка.

Стало відомо, як помер мешканець Кривого Озера після сутички з поліцією

Причиною смерті мешканця смт Криве Озеро на Миколаївщині стала гостра внутрішня кровотеча та травматичне поранення серця.

Про це йдеться у довідці про причини смерті Олександра Цукермана, розтин тіла було проведено в місті Миколаєві, повідомляє Укрінформ.

«Причиною смерті Олександра Цукермана, мешканця смт Криве Озеро, стала гостра кровотеча, внутрішня кровотеча та травматичне поранення серця», - йдеться у висновку паталогоанатома, копія якої є у розпорядженні Укрінформу.

З неофіційниїх джерел у правоохоронних органах також стало відомо, що подібні травми чоловіку нанесені з травматичної зброї одним з поліцейських. Про постріл з травматичної зброї також написав на своїй сторінці у Facebook Генпрокурор Юрій Луценко.

Проте офіційних висновків з даного приводу ще не оприлюднено. Наразі з'ясовується, звідки у поліції взялася травматична зброя.

Поліцейський стріляв по закутому в кайданки

Троє поліцейських, що підозрюються в жорстокому побиттю чоловіка у Кривому Озері затримані, вирішується питання щодо запобіжного заходу.

Про це пише у четвер генеральний прокурор Юрій Луценко на свої сторінці у Facebook.

Він нагадує, що співробітників поліції затримали ще в середу.

"Експертиза встановила, що крім побоїв, поліцейський стріляв по закутому в кайданки з травматичного пістолету. Сьогодні - суд з питання арешту", — повідомив Луценко.

Як відомо, у ніч на середу в райцентрі Криве Озеро Миколаївської області співробітники місцевого відділу поліції на смерть забили молодого чоловіка.

Загиблого звали Олександр Цукерман, йому був 31 рік. За словами сусідів, родина була цілком благополучною, жила в достатку. Сам Цукерман також характеризувався позитивно.

Біля будинку загиблого зібралося близько 200 обурених місцевих жителів. Виникла загроза самосуду над підозрюваними у вбивстві.

Поліція Миколаївської області оприлюднила зовсім іншу версію подій.

Там стверджують, що поліцейські намагались вгамувати порушника, але останній чинив опір.

Розпочато кримінальне провадження, попередньо, за ознаками ч.3 ст.365 КК України "Перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу", санкція якої передбачає позбавлення волі на строк від семи до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Зазначалося, що співробітники поліції, відносно яких призначено перевірку, відсторонені від виконання службових обов’язків.

Події вже встигли охрестити "другою Врадіївкою".

Джерело: Українська правда

Поліцейські до смерті забили чоловіка на очах у дітей

У ніч на 24 серпня шокуючий випадок трапився у Миколаєві.

Співробітники місцевого відділення поліції до смерті забили чоловіка. Все відбулось на очах у дружини та дітей.

Про це пише місцеве видання Novosti-n.

За даними журналістів, інцидент трапився у будинку загиблого. Між чоловіком і дружиною виникла сварка. Жінка викликала поліцію. За викликом спочатку приїхали троє поліцейських, в цей момент чоловік спав на вулиці у своїй машині. Його витягнули з авто та одягли в наручники.

Потім приїхало ще троє поліцейських. Чоловіка почали бити прямо на очах у дружини, його матері та двох дітей і забили до смерті.

За словами сусідів, родина була благополучною, жила в достатку. Позитивно описують і загиблого — він не був пияком чи дебоширом.

Біля будинку загиблого зібрались кількасот активістів. Лунають заклики про штурм райвідділу поліції. Жителі не дають поліцейським вивести тіло на експертизу.

При цьому в поліції заявили, що перед викликом дружини до поліції звернувся чоловік, який заявив, що загиблий його побив і забрав гроші. Майже в той же час до поліції зателефонувала і дружина.

"Поліцейські намагались вгамувати порушника, але він продовжував чинити опір. Відтак, поліцейські застосували заходи фізичного впливу та кайданки. Чоловіку, який продовжував чинити опір, у певну мить стало зле", — розповіли у прес-службі поліції.

Також там повідомили, що вже відкрито кримінальне провадження через перевищення влади.

Схожі новини