Передплата 2024 «Добра кухня»

«Пісяючого хлопчика» у Брюсселі на честь Незалежності України вдягли у костюм козака

  • 24.08.2016, 18:04
  • 5 839

На честь Дня незалежності України статую «пісяючого хлопчика» у Брюсселі переодягли у костюм козака.

«Пісяючий хлопчик святкує День Незалежності України. Не пропустіть», — мовиться у повідомленні Представництва України при Євросоюзі, розміщеному у Twitter.

Раніше повідомлялося, що цього року на День Незалежності України «пісяючого хлопчика» одягнуть у костюм князя. У костюмі козака він був минулого року, у 24-ту річницю Незалежності України.

У Брюсселі є традиція вдягати статую «пісяючого хлопчика» у різні костюми до свят.

В Одесі "Вишиванковий ланцюг" побив рекорд минулого року

Близько трьох з половиною тисяч одеситів та гостей міста, одягнутих у вишиванки, утворили живий ланцюг на Потьомкінських сходах.

Акція "Вишиванковий ланцюг" проводиться в рамках традиційного чотириденного фестивалю "Вишиванковий фестиваль", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Головна ідея акції - єднання української громади Одеси. Люди у вишиванках беруться за руки і символічно єднаються у суверенній Україні. Уже о 14-й годині на Потьомкінських сходах зібралося близько 3 тисяч учасників акції, а сотні одеситів ще були на підході до спеціальної рамки оргкомітету, де реєструвалися й отримували бейдж з номером для участі в масовому заході", - зазначила голова оргкомітету Наталя Мажарова.

За її словами, усього в акції взяли участь 3 тисячі 351 особа.

Як повідомляв Укрінформ, торік "живий" ланцюг на Потьомкінських сходах утворили 3 тисячі 155 одеситів у вишиванках - майже на двісті осіб менше, ніж цього року.

Прем’єр Канади привітав Україну зі святом

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо привітав Україну з нагоди 25-ї річниці її Незалежності, заявивши, що приєднується до святкування разом із українською громадою в Канаді й у всьому світі.

«Із цієї знаменної нагоди ми повторюємо нашу тверду підтримку суверенітету й територіальної цілісності України. Канада повністю підтримує Україну в її важливих кроках до більшої безпеки, добробуту й економічної незалежності», — мовиться в заяві.

Трюдо нагадав, що Канада пишається тим, що стала першою західною країною, яка визнала декларацію незалежності України 1991 року. «Енергійна громада канадців українського походження, майже 1 мільйон 300 тисяч, зробила незмірний внесок у розбудову Канади й допомогла створити міцні і тривкі відносини між нашими країнами», — додав він.

ЄС привітав Україну з Днем Незалежності

В Європейському Союзу привітали Україну з Днем Незалежності і запевнили, що вона залишається пріоритетним партнером.

Відповідна заява речника Зовнішньої дипломатичної служби ЄС розповсюджена сьогодні у Брюсселі, повідомляє УНІАН.

"ЄС вітає Україну з її Днем незалежності та визнає суттєвий прогрес, якого Україна досягла за останні 25 років як демократична і незалежна держава", - йдеться у заяві.

В ЄС також запевнили, що продовжуватимуть підтримку процесу реформ в Україні.

"Наше співробітництво, засноване на спільних цінностях, сприяло ще більш тісному партнерству в рамках Угоди про асоціацію, включаючи поглиблену та всеохоплюючу зону вільної торгівлі, пропонуючи політичне партнерство і нові економічні можливості для обох сторін. Україна залишається пріоритетним партнером для Європейського Союзу", - наголосили в ЄС.

В заяві також зазначається, що ЄС продовжуватиме підтримувати зусилля України у забезпеченні стабільного, процвітаючого та демократичного майбутнього для всіх громадян країни.

"ЄС, як і раніше, непохитний у своїй підтримці територіальної цілісності і суверенітету України і продовжить свою політику невизнання анексії Криму Російською Федерацією", - запевнили в ЄС.

Папа Римський привітав українців зі святом: "Молюся за мир"

Папа Римський Франциск привітав українців з 25 річницею Незалежності України.

Зокрема, він запевнив, що молиться за Україну та мир.

Про це інформує Посольство України у Ватикані.

"Сьогодні, коли ця улюблена країна відзначає своє національне свято, яке цього року є 25-ю річницею її Незалежності, запевняю що молюся за мир і повторюю свій заклик до усіх причетних сторін і до міжнародних інституцій посилити ініціативи для подолання конфлікту, звільнення полонених та вирішення складної гуманітарної ситуації", — сказав Пара Римський.

Воїни АТО з передової під обстрілами привітали Україну

Бійці 122-го окремого аеромобільного батальйону, які тримають оборону у Авдіївській промзоні, що на Донеччині — найгарячішій точці у зоні АТО, привітали Україну з нагоди 25-ї річниці Незалежності.

Відповідне відео на своїй сторінці у Facebook виклав сам батальйон.

Відзначимо, що воїни вітають українців зі святом рядками Гімну України.

Крім того, на ролику під час привітання чутно постріли.

Джерело: 24 Канал

Світові лідери вітають українців із ювілеєм Незалежності

Президент України Петро Порошенко приймає вітання глав держав із 25-ю річницею Незалежності України.

Про це повідомляє прес-служба президента.

Президент США Барак Обама у своєму привітанні вказав, що «цей день є особливо важливим в світлі загрози суверенітету та територіальній цілісності України, яка виникла в результаті російської агресії на сході України та спроби анексії Криму».

«Попри увесь тиск та кризи, які спіткали її, Україні вдалось зміцнити свою незалежність і утвердитись як першоплановий актор на європейській сцені та світовому рівні. З цієї нагоди, я адресую всьому українському народу побажання миру та процвітання», - йдеться у привітанні президента Франції Франсуа Олланда.

«Китай поважає державний суверенітет, незалежність і територіальну цілісність України, поважає обраний Вашим народом шлях розвитку відповідно до особливостей своєї країни», — зазначається у вітанні голови КНР Сі Цзіньпіна.

Верховна Рада Української РСР проголосила незалежність України 24 серпня 1991 року. На референдумі 1 грудня того ж року український народ затвердив це рішення свого представницького органу. Незалежність схвалили громадяни України у всіх регіонах, включно із анексованим нині Кримом та окупованою частиною Донбасу.

Сьогодні Україна відзначає 25 річницю незалежності

У Києві з нагоди свята проведуть військовий парад.

Сьогодні, 24 серпня, Україна відзначає 25 річницю незалежності.

Цього дня у Києві на Софійській площі відбудеться фестиваль "Міні Міс Україна", а на Михайлівській - фестиваль кобзарів і бандуристів. У колонній залі КМДА проведуть кінопоказ "Світле кіно оселилося в місті", а в музеї "Київська фортеця" - святковий концерт. На Співочому полі покажуть документальний фільм "Про Україну".

"8:00 - 9:00 - церемонія покладання квітів до пам'ятників Тарасу Шевченку та Михайлу Грушевському. Вшанування пам'яті героїв Небесної сотні;

9:00 - молитва у Софії Київській;

10:00 - військовий парад на Хрещатику і Майдані Незалежності;

11:00 - 22:00 - "Свято біля фонтанів" на Русанівці (навпроти вулиці Ентузіастів).

12:00 - 18:00 - "Печерський вернісаж" між станцією метро "Арсенальна" і готелем "Салют" з майстер-класами, флешмобами і конкурсами.

21:00 - концерт симфонічного оркестру за участю музикантів 1991 року народження "Народжені незалежними" на Майдані", - йдеться в повідомленні.

Крім того, 27 серпня о 20:00 відбудеться благодійний концерт "Djazz" радіобенду Олександра Фокіна на "Літній естраді" Міського саду в Центральному парку культури і відпочинку. З 27 по 28 серпня на столичному іподромі проведуть кінно-спортивні змагання. У комунальних київських кінотеатрах "Ленінград", "Загреб", "Братислава" і "Старт" будуть показувати анімаційний фільм "Моя країна - Україна". В честь Дня Незалежності в усіх районах Києва проведуть змагання, турніри та спортивні свята.

З повною програмою святкувань можна ознайомитись у відповідному розпорядженні КМДА.

Під час святкування Дня незалежності в центрі Києва перекриють рух. Станція метро "Майдан незалежності" буде закрита на вхід та вихід, пересадка з лінії на лінію здійснюватиметься у звичайному режимі. Вестибюль на вулиці Інститутська станції «Хрещатик» не працюватиме на вхід та вихід від початку і до завершення врочистих заходів.

Погоду на День Незалежності в Україні буде визначати нестійке і спекотне повітря, лише на заході та півночі помірно-тепла повітряна маса.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини