Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Українці створили найбільший у світі прапор з живих квітів

  • 23.08.2016, 16:30
  • 5 694

У Пирогово створили найбільше у світі прапор з живих квітів. Його площа 13 тисяч квадратних метрів.

Про це повідомила кореспондент 24 Каналу Євгенія Коваленко.

Для створення шедевру використали чорнобривці та петунії. Їх вирощували українці з різних областей у себе на балконах.

Організатори такої акції сподіваються встановити національний та світовий рекорд. До того рекордсменом зі створення найбільшого прапору з квітів була Саудівська Аравія.

Проте організатором не вдалося дотриматися точної кольорової гами. Замість блакитних квітів використали фіолетові.

Джерело: 24 Канал

У Борисполі виклали найбільший прапор України з каменю

У Борисполі встановили новий рекорд України - найбільший мармуровий Державний прапор до річниці Незалежності.

Про це повідомляє Еспресо.TV.

У Борисполі з'явився найбільший Державний прапор з каменю, загальною площею 750 кв.м, його довжина 50 м, а ширина майже 15 м. Стяг, звісно, не піднімали, а просто насолоджувалися красою і фіксували рекорд України. Виклали новий рекорд України протягом тижня, структуру якого розроблено з дрібного мармурового кварцитного каменю.

Його буде добре видно навіть з висоти пташиного польоту, а водостійка фарба слугуватиме щонайменше 3 роки.

Рибака викрали 17 квітня 2014 року після мітингу на підтримку України, де він намагвся зняти прапор так званої "ДНР" і повісити Прапор України над міської ради.

За декілька днів його тіло знайшли в річці Казенний Торець біля смт Райгородок Донецької області з ознаками насильницької смерті.

На церемонії присутні голова Верховної Ради Андрій Парубій, голова Адміністрації президента Борис Ложкін, віце-спікер Ірина Геращенко, представники уряду.

Марія Рибак: «Для мого батька прапор України став ціннішим за життя»

Завдяки згуртованості і любові до рідної країни, здійсниться те, за що до останнього подиху боровся депутат Горлівської міськради, закатований сепаратистами Володимир Рибак

Таку думку висловила його донька Марія Рибак під час урочистої церемонії підняття Державного прапора, передає Еспресо.TV.

"У кожної держави є свої символи. Поки живі символи - живе держава. Наш синьо-жовтий стяг - це знак незламного духу нашого народу у боротьбі за свободу і незалежність. Де майорить український прапор, там є Україна. Так вважаю я і так вважав мій батько Володимир Рибак. Про це він мав мужність відкрито заявляти у центрі Горлівки під час захоплення нашої землі проросійськими бойовиками", - сказала Рибак.

Вона додала, що "він віддав своє життя за право бути вільним українцем".

"Він був справжнім громадянином України, для якого її прапор став навіть ціннішим за життя. Я дякую за можливість віддати шану цьому символу нескоренності нашого народу у центрі столиці, серед людей, які по-справжньому пишаються своєю країною і виборюють її самостійність. Я переконана, що завдяки нашій згуртованості і любові до рідної країни, здійсниться те, за що до останнього подиху боровся Володимир Рибак. Україна поверне свою цілісність. Як казав мій батько: "Нам не закрити вуста доки ми знаємо слова Державного Гімну, нам не закрити вуха, доки ми пам'ятаємо, як він звучить та ніщо не зможе закрити наші очі, поки перед ним майорить синьо-жовтий український прапор", - сказала донька закатованого Рибака.

Пам'ять Володимира Рибака усі присутні на Софіївській площі вшанували хвилиною мовчання.

Керівництво держави привітало українців із Днем Державного Прапора

Президент, спікер ВР, прем'єр та секретар РНБО звернулись до громадян із привітаннями.

Керівники Української держави привітали громадян країни із Днем Державного Прапора.

Зокрема, Президент Петро Порошенко розмістив коротке привітання і відеоролик на своїй сторінці у Facebook.

"Синьо-жовті кольори та шеврони стали символом мужності наших захисників! З Днем Державного Прапора!" - наголосив глава держави.

Крім того, голова Верховної Ради Андрій Парубій закликав співвітчизників цього дня підняти прапори на будинках, де вони живуть і працюють.

"Закликаю всіх українців у різних куточках України і у всьому світі у цей день підняти на будинках, де вони живуть і працюють, синьо-жовті прапори як символ нашої тисячолітньої державності, як данину пам’яті всім борцям, які поклали своє життя за волю України, як символ нашої перемоги", - зазначив спікер у привітання розміщеному на офіційному веб-порталі ВР.

Він також наголосив, що прапор України — це прапор боротьби нашого народу за незалежну державність.

"З княжих часів — ще у битвах під Грюнвальдом та Оршею — українські воїни йшли у бій під стягами синьо-жовтих барв. Під цим прапором боролися Українські січові стрільці, воїни Армії УНР та ЗУНР. 29 квітня 1918 року синьо-жовті прапори на своїх кораблях підняли моряки Чорноморського флоту у Криму. З цим прапором у руках давали відсіч загарбникам українські повстанці 20-х років на Наддніпрянщині, січовики Карпатської України та воїни Української повстанської армії", - нагадав Голова ВР і додав, що синьо-жовтий прапор став символом української діаспори по всьому світу.

В свою чергу, прем'єр-міністр Володимир Гройсман на сторінці у Facebook назвав український прапор символом державності, свободи сили і єднання народу.

"Сьогодні Україна відзначає День Державного Прапора. Протягом років наш стяг став не просто символом державності - він майорить під час найважливіших подій в історії країни. Синьо-жовтий прапор став уособленням свободи, сили і єднання нашого народу", - написав глава уряду.

Також до привітань долучився секретар Ради нацбезпеки й оборони Олександр Турчинов.

"Цей день - свято всіх поколінь українців, які століттями виборювали незалежність Вітчизни. Прапор України став уособленням Незалежності та незламного духу Українського народу. Державний Прапор України відомий усьому світові. Сотні прапорів майоріли на Майдані, єднаючи людей та надаючи їм мужності. Прапор бережуть і захищають наші воїни під шквальним вогнем на передовій, з ним йдуть у бій та перемагають! І саме Державний Прапор України супроводжує героїв у їх останню путь. Низький уклін загиблим героям", - йдеться у його зверненні.

Турчинов також підкреслив: "Вірю, що Україна під синьо-жовтим стягом буде вільною, єдиною, могутньою європейською державою!"

Джерело: Тиждень.ua

Україна відзначає День Державного Прапора

23 серпня Україна відзначає День Державного Прапора.

Про це повідомляє Еспресо.TV.

"Сьогодні Україна відзначає День Державного Прапора. Протягом років наш стяг став не просто символом державності - він майорить під час найважливіших подій в історії країни. Синьо-жовтий прапор став уособленням свободи, сили і єднання нашого народу. Тож, зі святом, друзі!", - написав у Facebook прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Він додав, що "наш прапор нині відомий в усьому світі".

"Спільний рух на шляху реформ, розвиток економіки і позитивні зміни у суспільстві мають кожен день зміцнювати авторитет України та її символів", - написав глава уряду.

Схожі новини