Передплата 2024 «Добрий господар»

«Пусть это будет неожиданностью для местных бандеровцев...»

  • 22.08.2016, 19:35
  • 5 249

На День Незалежності у Львові агенти Росії планували провокації.

“З отриманих матеріалів нам стало відомо, що агресор планує здійснити провокацію у Львові під час святкування 25-ї річниці проголошення Незалежності України, — повідомляють кіберактивісти. — Агенти Кремля мають намір винайняти квартиру в центрі міста в районі великого скупчення людей і увімкнути через гучномовець завчасно підготовлені аудіозаписи з російською пропагандою. На місці запланованої події будуть чатувати особи, які здійснюватимуть відео­запис провокації для російських ЗМІ і висвітлять інцидент як прояв спротиву мешканців Львова українській владі на підтримку агресивній політиці Москви”. «Хотим поднять “волну”... о наличии конституционной оппозиции на западе Украины, — йдеться в переписці. — Пусть это будет неожиданностью для местных нациков, бандеровцев...». Як випливає із текстів переписки, скріншоти якої кіберактивісти виклали на своєму сайті, провокатори через свого агента у Львові підшукують виконавця провокації. Він має бути немісцевий. Має винайняти йому квартиру у центрі на три доби, купити техніку для “трансляції” — ноутбук і потужні колонки, щоб звернення лунало голосніше. Текст провокаційного оголошення (заздалегідь підготовлений аудіозапис) агент обіцяє скинути виконавцю. За 10 хвилин до “звернення” воно анонсуватиметься на сторінці “Львівської народної” у соц­мережах (очевидно, йдеться про фейкову «Львівську народну республіку».

Сценарій подібної провокації вже був реалізований на День Незалежності України — у 1999 році. Тоді група з двадцяти “лимонівців” (Едуард Лимонов — голова однієї з російських націонал-більшовицьких партій. — Ред.) прибула з Росії в Севастополь і видерлася на вежу будівлі Матроського клубу, що в центрі міста. На вежі вивісили транспарант «Севастополь — російське місто!», а на шпилі — прапор своєї партії і почали розкидати антиукраїнські листівки. Для більшого “шоу” “лимонівці” прикували себе до вежі ланцюгами...

“Цей факт нам відомий, — розповіла журналісту “ВЗ” прес-офіцер ГУ Управління СБУ у Львівській області Мирослава Клячківська. — СБУ вживає заходів із запобігання різного роду провокаціям на День Незалежності”.

Схожі новини