Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Балчун: "Якщо подолати корупцію, "Укрзалізниця" може стати однією з найуспішніших компаній"

  • 20.08.2016, 12:11
  • 3 150

Практично від самого початку Войцех Балчун бачить в компанії тільки схеми.

Про це заявив голова правління ПАТ "Укрзалізниця" в ефірі "5 каналу".

"Я передбачав, що це проблема, але не передбачав, що це настільки серйозна проблема. Практично від самого початку я бачу тільки схеми, які сприяють корупції. Дуже непрозорі процедури. Дуже часто ми вибираємо найдорожчу пропозицію в наших тендерах і найнижчої якості. І проблема тут не в тому, застосовуємо ми ProZorro, чи ні, бо ми застосовуємо… А проблема там, де готується специфікація. І ця специфікація таким чином розробляється, що вона сприяє одному переможцю. І це вже незважаючи на те, що вже на самому етапі тендерної процедури все уже йде по правилах гри. І це велика проблема для фірми", — сказав Балчун.

Таким чином, сказав очільник "Укрзалізниці", виходить, що "Укрзалізниця" у масштабах року втрачає мільярди гривень, які насправді повинні були використовуватися на користь фірми, підвищувати якість і стандарти для пасажирських перевезень і здатність у залученні вантажних перевезень.

"Якщо нам вдасться обмежити масштаби цього явища, а я іншого виходу не бачу, то "Укрзалізниця" стане однією із найкращих і найбагатших фірм в Україні", — підсумував він.

Схожі новини