Передплата 2024 «Добрий господар»

Луценко: "Медяник також грав позитивну роль для України"

  • 10.08.2016, 13:04
  • 2 238

У момент захоплення сепаратистами адмінустанов Луганська колишній народний депутат від "Партії регіонів" Володимир Медяник був посередником між сепаратистами і українською стороною.

Про це на брифінгу у ГПУ заявив генеральний прокурор Юрій Луценко, передає Еспресо.TV.

"Сподіваємося на те, що він (Медяник. - Ред.) даватиме покази. Особливості пана Медяника полягають у тому, що під час сепаратистських подій у Луганську, а потім захоплення російськими терористами СБУ і ОДА, екс-нардеп Медяник виступав посередником між українською стороною і сепаратистами, терористами", - заявив Луценко.

Він уточнив, що "на базі його офісу відбувалися зустрічі, які вів секретар РНБО Парубій, пробував вирішити питання про звільнення адмінустанов".

"Ви пам'ятаєте, що на первинному етапі були такі ілюзії у більшості з нас. Більше того, в ході цих переговорів звільнялися посадові особи українських правоохоронних органів, державних органів. Тобто, Медяник грав на той момент позитивну роль для української держави", - заявив Луценко.

Він додав, що "тим не менш це не звільняє його від обґрунтованих підозр слідства".

Луценко: «На екстрадицію Онищенка є високі шанси»

Генеральний прокурор України Юрій Луценко вважає, що шанси щодо екстрадиції народного депутата Олександра Онищенка є достатньо високими.

Про це генпрокурор заявив на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Крики "все пропало" деяких блогерів про переїзд Онищенка є некомпетентними. Якщо Онищенко зараз перебуває на території Великої Британії, шанси процесу екстрадиції є достатньо високі", - сказав Луценко.

На його переконня, нині виключно від дії Національного антикорупційного бюро (НАБУ) та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) залежить, чи зможуть вони переконати лондонський суд у достатності доказів для екстрадиції.

Генпрокурор нагадав, що процедура екстрадиції визначена законом та міжнародними нормами. Як тільки САП подасть до Інтерполу постанову суду про дозвіл на арешт народного депутата Олександра Онищенка та Інтерпол оголосить його у міжнародний розшук, буде встановлено "червону картку" на його затримання майже у всіх країнах світу. "З власного досвіду знаю, що "червона картка" не спрацьовує у таких країнах, як Російська федерація. Тому, на жаль, більшість підозрюваних та обвинувачуваних у тяжких злочинах на території України і в 2005, і в 2014 ховалися на території РФ", - додав Луценко.

Затримані податківці часів Клименка сьогодні постануть перед судом

Суд сьогодні розгляне можливість арешту затриманих посадовців податкових органів часів колишнього міністра доходів і зборів України Олександра Клименка.

Про це сьогодні на брифінгу заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко, повідомляє Еспресо.TV.

"Також були затримані і сьогодні відбудеться суд щодо їхнього арешту громадяни Стадніков, Мирончук, Лохтодир, Детюк, Дворніков, Мальцева. Всі вони працювали керівниками податкових адміністрацій міста або районів міста Києва", - зазначив він.

За словами Луценка, затриманих податківців звинувачують у завданні державі збитків на загальну суму 3 млрд грн.

Луценко: "Єфремов відкрив двері війні в Україні"

Згідно з доказами, екс-депутат Олександр Єфремов відкрив двері для війни в Україні.

Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко, передає Еспресо.TV.

"Згідно доказів, ця людина відкрила двері до війни у нашій країні. Я в цьому переконаний, це не мої емоції, це не гасла, це докази, які надали слідству різні люди. Саме на цих доказах ґрунтується наша підозра і на нових, які ми сподіваємося добути, буде готуватися обвинувальний акт. Але тим не менше навіть до такого громадянина, дії якого я всім серцем, скажу прямо, ненавиджу, я буду керуватися виключно законом. У нас є підстави просити про його арешт", - сказав він.

Схожі новини