Передплата 2024 «Добра кухня»

Єфремову вибрали запобіжний захід

  • 01.08.2016, 17:00
  • 7 992

Печерський районний суд Києва ухвалив помістити екс-голову фракції Партії регіонів, Олександра Єфремова під варту строком на 60 діб.

Відповідне рішення оголосив головуючий суддя Володимир Карабань після того, як заслухав позиції Генпрокуратури, захисту Єфремова і його самого на засіданні в понеділок, передає кореспондент Громадського.

Громадське вело онлайн-трансляцію судового засідання над Єфремовим.

Рішення буде оголошено після перерви

Суддя Карабань оголосив перерву і сказав, що рішення щодо запобіжного заходу Єфремову оголосять приблизно через годину.

Слово на судовому засіданні надали Олександру Єфремову. Він не визнає своєї провини

«У мене була ніч у камері, щоб ознайомитися з матеріалами слідства. Там немає жодного факту, який доводив би мою провину», — сказав Єфремов.

Захист вважає дії обвинувачення необґрунтованими

Адвокати Єфремова вважають, що їх підзахисний «бездоганно і наполегливо» відстоював свою позицію у кримінальному провадженні. Також захист екс-«регіонала» вважає дії прокуратури необґрунтованими.

Захист Єфремова просить суд передати справу в Національне антикорупційне бюро і зробити засідання закритим. Про це заявив на засіданні адвокат Євген Солодко.

Прокурори просять суд помістити Єфремова під варту, оскільки він, на думку обвинувачення, може здійснювати тиск на суд

«Оскільки Єфремову інкримінується вчинення трьох надзвичайно важких злочинах, то це спонукатиме його як для уникнення кримінальної відповідальності, так і для здійснення тиску на розслідування. Тримання під вартою є єдиним запобіжним заходом, який унеможливить спілкування між підозрюваними у справі», — сказав прокурор Кожухівський.

Суд над Єфремовим продовжується

Суддя оголосив про продовження засідання, повідомляє Громадське.

Адвокати просять залучити до матеріалів справи електронні авіаквитки Єфремова рейсом Відень-Київ.

Після закінчення перерви суд так і не продовжився

Час перерви сплив, однак засідання ще не продовжилося. Судова зала переповнена журналістами.

Суд оголосив перерву у засіданні щодо обрання Єфремову запобіжного заходу

Печерський районний суд Києва оголосив перерву у засіданні щодо обрання колишньому керівнику парламентської фракції Партії регіонів, екс-голові Луганської облдержадміністрації Олександру Єфремову запобіжного заходу.

Таким чином, суд задовольнив клопотання сторони захисту, перерву оголосили на 40 хвилин.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, біля будівлі суду зібралося близько півсотні людей, вони тримають в руках плакат «Реваш не пройде!».

"Єфремова за ґрати". Під Печерським судом мітинг

Під Печерським районним судом Києва відбувається акція на підтримку обвинувачень проти колишнього народного депутата від Партії регіонів Олександра Єфремова.

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Акцію організував рух "Вільні люди".

"1 серпня ‪"Вільні люди‬" прийшли, шоб підтримати обвинувачення Єфремову під найчесніший в світі Печерський суд. В Україні реванш не пройде, а той, хто приніс в нашу державу війну, на чиїх руках кров наших громадян, має сидіти в тюрмі", - повідомив рух у Facebook.

Розпочався суд на Єфремовим

У Печерському районному суді Києва розпочалося засідання у справі екс-голови фракції Партії регіонів Олександра Єфремова.

Відомо час суду над Єфремовим та ім'я прокурора у справі

Сьогодні, 1 серпня, екс-регіоналу оберуть запобіжний захід.

1 серпня о 13:45 у Печерському райсуді столиці розпочнеться слухання у справі про обрання запобіжного заходу колишньому голові фракції "Партії регіонів" Олександру Єфремову, обвинуваченому у сприянні організації "ЛНР".

Про це повідомила прес-секретар генерального прокурора Юрія Луценка Лариса Сарган, передає Український тиждень.

Також Сарган повідомила, що прокуратуру на засіданні представлятиме слідчий Андрій Андрєєв - начальник управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих управління спеціальних розслідувань Департаменту спеціальних розслідувань. Свого часу він перебував на посаді заступника прокурора Луганщини. Старшим групи прокурорів став Павло Кожухівський.

"Суд по обранню міри запобіжного заходу Олександру Єфремову відбудеться сьогодні о 13:45 у приміщенні Печерського суду по Хрестовому провулку (колишня вул. Гайцана) суддя - Володимир Карабань. Старший групи прокурорів — Кожухівський. Слідчий по справі - Андрєєв", - написала Сарган.

Єфремова доставили до суду

Екс-депутата Верховної Ради від Партії регіонів Олександра Єфремова у понеділок вранці доправили до Печерського районного суду Києва.

Про це повідомляють "Українські новини" із посиланням на джерело в Генпрокуратурі.

"Єфремов вже з 6 ранку знаходиться в боксах Печерського суду в очікуванні засідання", - цитує агенція джерело.

Єфремов зізнався у фінансуванні бойовиків

Колишній голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов підтвердив, що спонсорує і підтримує сепаратистів.

Про це він заявив за день до арешту в інтерв'ю одного з каналів «ЛНР».

"Я спонсор сепаратистів... Я приїжджаю до себе в Луганськ, я живу в своєму будинку і не збираюся звідси їхати. Подобається це комусь чи ні, я все одно буду висловлювати точку зору людей, які проживають на території області", - заявив Єфремов.

"Уряд України повинен чути людей Донбасу, а не відбивати їх точку зору і не вбивати їх на їх території"

У вівторок Єфремову оберуть запобіжний захід

На вівторок, 2 серпня, в Печерському суді Києва заплановано судове засідання, на якому обиратимуть запобіжний захід Олександру Єфремову.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Засідання розпочнеться о 10.00 за адресою Хрещатик, 42-а.

За інформацією видання, представники звинувачення будуть вимагати заарештувати Олександра Єфремова на 2 місяці.

Судове засідання у Печерському райсуді буде проходити під посиленим наглядом поліції.

У соціальних мережах вже почалася підготовка до безстрокової акції з метою створення громадського тиску на суд і взяття Олександра Єфремова під варту. Активісти закликають всіх вийти під будівлю суду 2 серпня і поширюють новини під хештегами #StopЄфрємов #StopSeparatizm #стоп_сепаратізм.

Луценко каже, що Єфремову запропонують угоду

Генеральний прокурор Юрій Луценко вважає затриманого Олександра Єфремова дуже цінним свідком, який може дати свідчення про те, як розвивалися події на Донбасі на початковому етапі.

Про це сказав на брифінгу у суботу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я поставлю завдання слідству після ймовірного арешту Єфремова запропонувати йому угоду зі слідством. Це не дозволить йому піти від відповідальності, я в цьому глибоко переконаний, але якщо громадянин Єфремов дасть свідчення про, думаю, відомі йому плани керівництва Російської Федерації на самому початку розв'язання агресії проти України, про те, хто перший завозив російських бойовиків на територію Луганська для захоплення приміщення СБУ, потім обласної адміністрації, хто фінансував, а потім озброював сепаратистів, - думаю що слідство врахує його свідчення», - сказав Луценко.

Він наголосив, що Єфремов є «дуже цінним свідком», який може дати свідчення про те, як розвивалися події на початковому етапі неоголошеної війни РФ проти України.

«І якщо він думає про своє майбутнє, зрештою, про майбутнє країни, в якій він виріс, - він мав би піти на таку угоду», - переконаний Генпрокурор.

Луценко: «Єфремову інкримінується пряма підтримка «ЛНР»

Підставою для затримання екс-керівника фракції «Партії регіонів» Олександра Єфремова стала інформація про його можливу втечу з України.

Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко, передає кореспондент Громадського Олександра Чернова.

«Він підозрюється у заволодінні майном «Луганськвугілля», у створенні терористичної організації «ЛНР» та посяганні на територіальну цілісність України», — сказав Луценко.

Також він запевнив, що підозру Єфремову оголосять протягом 24 годин, а протягом 72 годин його доправлять до суду разом із адвокатом.

«Підозра не передбачає застави, генпрокуратура буде клопотати про арешт. Це була спроба втечі, бо він, імовірно, був в курсі свідчень проти нього», — додав генпрокурор.

«Єфремов нещодавно повернувся з Росії, тиждень тому ми отримали прямі свідчення його причетності до терористичної організації «ЛНР», це дало нові аргументи затримати Єфремова», — пояснив Луценко.

За словами генпрокурора, Єфремов дізнався про це і намагався втекти.

Єфремова взяли в аеропорту з квитком до Відня

Колишнього керівника фракції ПР Олександра Єфремова затримали в аеропорту Бориспіль з квитком до Відня.

Про це повідомила прес-секретар Генпрокурора Лариса Сарган на своїй сторінці у Фейсбуку.

"В аеропорту Бориспіль з квитком на Відень затриманий колишній керівник фракції ПР Олександр Єфремов", - зазначила вона.

Сарган додала, що саме у Відні перебуває син одіозного регіонала.

Раніше Генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що екс-керівника фракції ПР Олександра Єфремова затримано за підозрою в посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України.

Луценко: "Єфремова затримали"

Екс-глава фракції Партії регіонів Олександр Єфремов затриманий.

Про це 30 липня заявив генпрокурор Юрій Луценко на своїй сторінці у Facebook.

"За підозрою в посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України затримано екс-керівника фракції ПР громадянина О.Єфремова", - повідомив Луценко.

Нагадаємо, щодо екс-керівника парламентської фракції Партії регіонів Олександра Єфремова прокуратура відкрила декілька кримінальних проваджень. Зокрема, одне з них стосувалося розкрадання "кіотських грошей" фірмами Юрія Іванющенка за часів президентства Віктора Януковича, друге - за ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366 КК України щодо організації голосування у Верховній Раді 16 січня за "диктаторські закони".

Крім того, прокуратура також висувала йому звинувачення в розпалюванні міжнаціональної ворожнечі і фінансуванні сепаратизму, однак Печерський суд не знайшов складу злочину за цими звинуваченнями.

Схожі новини