Передплата 2024 «Добрий господар»

Прокуратура відкрила кримінальне провадження через вибух на станції Укроборонпрому

  • 29.07.2016, 10:59
  • 2 120

Проведення розслідування доручено Кролевецькому відділу поліції Головного управління Національної поліції в Сумській області.

Військова прокуратура Сумського гарнізону здійснюватиме процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом вибуху на території випробувальної станції №2 Державного науково-дослідного інституту хімічних продуктів ДК «Укроборонпром» (ч.2 ст.273 КК України - порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах або у вибухонебезпечних цехах, що спричинило загибель людей). Про це інформує прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України.

Проведення розслідування доручено Кролевецькому відділу поліції Головного управління Національної поліції в Сумській області.

На місці події продовжують працювати представники правоохоронних органів Сумської області та військової прокуратури Сумського гарнізону Центрального регіону України.

Джерело: Тиждень.ua

Прокуратура назвала недбалість причиною вибуху на станції "Укроборонпрому"

Слідство назвало першочергову версію НП.

Вибух на випробувальній станції №2 НДІ хімічних продуктів "Укроборонпрому" в Сумській області, ймовірно, став наслідком недбалості посадових осіб.

"Першочергова версія - це недбале ставлення посадових осіб під час проведення робіт з підвищеною небезпекою", - сказав в.о. військового прокурора області Олексій Ляшенко в ефірі телеканалу "112 Україна".

Укроборонпром створив комісію для розслідування вибуху боєприпасу на Сумщині

За дорученням президента України сім’ям загиблих буде надано допомогу.

28 липня о 17:05 на території випробувальної станції №2 Державного науково-дослідного інституту хімічних продуктів, що входить до складу ДК «Укроборонпром», стався неконтрольований вибух снаряда. Концерном створена спеціальна комісія, що працює на місці вибуху та розслідує обставини. Також, працюють фахівці Генеральної прокуратури України та поліції. Про це інформує прес-центр Укроборонпрому.

«Вибух снаряду стався під час організаційних робіт до утилізації боєприпасів, а саме — під час вигрузки боєприпасів із автотранспорту безпосередньо на майданчику для утилізації. У результаті події загинули три людини. Ще двоє отримали поранення різного ступеню та вже доставлені до шпиталю», — йдеться у повідомленні.

За дорученням президента України сім’ям загиблих буде надано допомогу.

Джерело: Тиждень.ua

Серед загиблих на станції Укроборонпрому був представник НАТО

Згідно з повідомленням, вибух стався внаслідок того, що здетонували сім бойових частин ракет Х-27 "земля-повітря".

Серед загиблих унаслідок вибуху в Сумській області на станції "Укроборонпрому" був представник НАТО. Про це йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури Сумської області, інформують місцеві ЗМІ.

Згідно з повідомленням, вибух стався внаслідок того, що здетонували сім бойових частин ракет Х-27 "земля-повітря".

"На території науково-дослідницького інституту хімпродукції здетонували сім бойових частин ракет Х-27 "земля-повітря". На випробувальну станцію їх привезли, аби утилізувати", - йдеться у повідомленні.

Крім того, повідомляється, що під час вибуху у Сумській області на станції "Укроборонпрому" загинули 3 людей - 2 випробувальники та представник НАТО. Ще двоє працівників станції у тяжкому стані.

Джерело: Сумський новинний портал «СпецКор»

На Сумщині стався вибух на випробувальній станції Укроборонпрому, є загиблі

Вибухнули бойові припаси, привезені для утилізації.

У Сумській області на території випробувальної станції концерну «Укроборонпром» стався вибух. Троє людей загинули, двоє отримали поранення. Про це повідомили в прес-службі Військової прокуратури Центрального регіону.

«28 липня 2016 року приблизно о 16.30 на території випробувальної станції №2 Державного науково-дослідного інституту хімічних продуктів ДК «Укроборонпром», що розташована у Кролевецькому районі Сумської області, стався вибух. Попередньо встановлено, що під час розвантаження бойових припасів, які були привезені для утилізації, стався їх вибух. Внаслідок цього загинуло три особи та ще двоє отримали тілесні ушкодження», - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що для з’ясування обставин трагічної події на місце виїхали представники правоохоронних органів Сумської області, у тому числі військової прокуратури Сумського гарнізону Центрального регіону України на чолі з виконувачем обов’язків військового прокурора гарнізону.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини