Передплата 2024 «Добрий господар»

Родичам загиблих на Скнилові місто виплатило матеріальну допомогу

  • 27.07.2016, 18:40
  • 4 835

Цьогоріч вшановуємо 14-ту річницю пам’яті жертв авіакатастрофи на Скнилівському летовищі.

Відтак, управління соціального захисту Львівської міської ради виплатило одноразову матеріальну допомогу 43 членам сімей загиблих на Скнилові, які потребують лікування, оздоровлення, вирішення питань соціально-побутового характеру.

Таку допомогу родичі загиблих отримали у розмірі 500 грн. кожен. На ці потреби в бюджеті міста передбачили кошти в сумі 21 500 грн.

Нагадаємо, Скнилівська трагедія — аварія під час cвяткування 60-ї річниці 14 авіаційного корпусу ВПС України на Скнилівському аеродромі під Львовом 27 липня 2002 року. Внаслідок падіння винищувача Су-27УБ (№ 42 серійний № 96310425070- із складу 894 ВАП) у натовп глядачів, загинуло 77 осіб (серед них 28 дітей) і постраждало близько 250 людей. За кількістю загиблих вважається найбільшою катастрофою в історії авіаційних свят.

У Львові відбулись заходи з вшанування 14-их роковин Скнилівської трагедії

Львів пам’ятає та сумує.

Сьогодні у Львові відбулись заходи з вшанування 14-их роковин Скнилівської трагедії.

Заходи відбулись біля пам’ятного знаку на летовищі, місця загибелі, та біля каплички.

О 10.00 год у капличці на території летовища пройшла Служба Божа, пізніше — парастас. Потім учасники пішою ходою перейшли до пам’ятного знаку, де відбулась спільна молитва. До сегменту на летовищі поклали квіти та запалили лампадки.

Сьогодні у Львові відбудуться заходи з вшанування 14-их роковин Скнилівської трагедії

Львів пам’ятає та сумує.

Сьогодні у Львові відбудуться заходи з вшанування 14-их роковин Скнилівської трагедії.

Заходи відбудуться біля пам’ятного знаку на летовищі, місця загибелі, та біля каплички.

Відтак, о 10.00 год у капличці на території летовища відбудеться Служба Божа. О 11.00 год біля каплички відбудеться парастас. О 12.00 год учасники пішою ходою перейдуть до пам’ятного знаку, де о 12.45 год відбудеться спільна молитва. До сегменту на летовищі покладуть квіти та запалять лампадки. Про це повідомили у ЛМГО «Скнилівська трагедія».

Нагадаємо, покарання за авіакатастрофу понесли близько десяти людей. П’ятьох ув'язнили, у тому числі пілотів найвищої категорії Володимира Топонаря (до 14 років ув’язнення) та Юрія Єгорова (до 8 років). Їм інкримінували відхилення від льотного завдання, низький професіоналізм і недбальство. Згодом строк пілотам скоротили до восьми та трьох років.

Додамо, до Скнилівської трагедії найбільшою катастрофою у світі під час авіашоу вважали зіткнення над авіабазою Рамштайн у Німеччині, що сталося у 1988 році під час виступу італійських пілотів. Тоді у повітрі зіткнулись три з десяти літаків «Aermacchi», після чого вони впали на глядачів. У цій катастрофі загинуло 70 людей, ще 300 отримали поранення.

Джерело: прес-служба ЛМР.

Схожі новини