Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Грицак про ходу УПЦ МП: "Є ризик дестабілізації в Україні"

  • 16.07.2016, 15:44
  • 3 521

Служба безпеки України відстежує "групи і структури", що можуть використати хресну ходу УПЦ МП для дестабілізації обстановки в Україні.

Про це на брифінгу в суботу заявив голова Служби безпеки України Василь Грицак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ризик (використання акції для дестабілізації в Україні - ред.) є. Тим силам, які не бажають Україні добра, потрібен Франц-Фердінанд, який слугував першопричиною початку Першої світової", - сказав Грицак.

У цьому контексті він додав, що треба розрізняти право віруючих України на вільне віросповідання і наміри тих, хто може використати ходу для досягнення своїх цинічних цілей.

"Тобто є люди, які вірять у Бога і шлях до Бога саме через цю конфесію (УПЦ МП - ред. ) і які ні в чому не винні і просто щиро йдуть у цій ході. А є інші люди, мені здається, насправді дуже далекі від Бога, які роблять усе і використають будь-який привід, навіть найцинічніший, для того, щоб здетонувати ситуацію всередині держави", - зазначив Грицак.

Він наголосив, що Служба безпеки України реально оцінює хресну ходу як акцію віруючих і відстежує ситуацію "по тих групах або структурах, які зацікавлені в дестабілізації або можливості використання хресного ходу для дестабілізації ситуації в нашій державі".

Схожі новини