Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

З полону бойовиків звільнено полковника ЗСУ Без’язикова

  • 05.07.2016, 20:28
  • 3 770

Іван Без’язиков потрапив в полон чеченців 16 серпня 2014 року, після бою поблизу селища Степанівка.

Про це повідомив речник президента України Святослав Цеголко, повідомляє Hromadske.

Ірина Геращенко розповіла подробиці звільнення з полону полковника ЗСУ Івана Без'язикова.

Про це перший заступник голови Верховної Ради написала у своєму Facebook.

"Це була справжня таємна операція. Дякую всім причетним. У нас дійсно є спецслужба, і я пишаюся усіма, причетними до звільнення українців", - йдеться в повідомленні.

Геращенко зазначила, що Івана Без'язикова довго розшукували, бо його утримували не в СІЗО чи колишньому приміщенні донецького СБУ, а в іншому місці.

"Бойовики не підтверджували нам його місцезнаходження, не давали інформацію, де він, стверджували, що немає в них такого. І ось наприкінці минулого року нам вдалося розшукати, дізнатися, де його утримують. Почалася важка робота по звільненню. Сьогодні є результат! Вже завтра Іван Без'язиков буде у Києві. А сьогодні він вже обняв свою родину, дружину Маргариту. Ми щасливі сьогодні. Працюємо далі разом з СБУ, мінською групою і всіма причетними", - написала Ірина.

Довідка

Іван Без’язиков народився 12 березня 1971 року. З міста Житомир. Звання — полковник. Воював у військовій частині № А1494.

Потрапив в полон 16 серпня 2014 року, після бою поблизу селища Степанівка, в полон взяли чеченці. Вийшов до бойовиків на переговори з «білим прапором», щоб домовитися про вивезення тіл загиблих та поранених, але його та ще двох військових взяли в полон.

Виходив на зв’язок, за словами дружини Маргарити, в травні 2015 року, потім зв’язок перервався.

В квітні 2016 року, після майже року мовчання, зателефонував знову. Попросив, щоб його включили на обмін, сказав, бойовики готові його обміняти. За словами дружини Маргарити Кушнірової, на рівні Міноборони та Генерального штабу ходили чутки, що Без’язиков дизертирував, що в нього в Донецьку з’явилася друга родина.

Але це, каже Маргарита, навмисні чутки і вона думає, що ставлення керівництва до Івана пояснює те, що його так довго не міняли. В полоні провів майже 23 місяці.

Схожі новини