Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Вінницький перець» і в Києві — перець 

Тимчасовий керівник ДУСі отримав квартиру за 10 мільйонів гривень.

Є в Україні чарівне місце, де за будь-якої кризи життя — малина. Причому, як у прямому, так і в переносному сенсі цього слова. Там як не «золоту» малину купують (по 672 гривні за кіло), то своїм достойникам «малинове» новосілля влаштовують, роздаючи квартири на столичному Печерську. Потрудився півтора року на благо «обраних» (щоб їли і пили — найкраще, мали на чому літати і де відпочивати), як виконувач обов’язків керівника Держуправління справами Сергій Борзов, отримай «скромну» винагороду — житло за 10 мільйонів гривень. Така щедра у нас головний чиновницький «завгосп» ДУСя.

Якщо за Януковича «дипломом» для просування у владу була донецька прописка, то з приходом на Банкову Порошенка у столицю «вінницькі» потягнулися. Серед них — і Сергій Борзов, який на той час був відомий хіба що серед шанувальників КВК (гуморив у команді «Вінницькі перці»). Випускник педуніверситету, який і ногою на держслужбу не ступав, одразу ж на Банковій осів, ставши заступником керівника Держуправління справами. А коли шеф, Сергій Березенко, у Верховну Раду подався, президент призначив «вінницького перця» тимчасовим виконувачем обов’язків голови ДУС.

На цьому «манна небесна» для Борзова не закінчилася. Через кілька місяців після отримання приписки «т.в.о.» його ще й матеріально підвищили. Та так, що навіть найщедріша надбавка до зарплати порівняно з цим «гонораром» котячими сльозами виглядала б. Керівник ДУСі отримав від своєї ж «контори» квартиру на столичному Печерську. Житловий фокус розсекретили журналісти програми «Наші гроші з Денисом Бігусом». Житло вартістю понад 10 мільйонів гривень обійшлося Борзову за... «дякую». Й отримав ці дорожезні «квадрати» тимчасовий керманич ДУСі не тимчасово, а у власність.

Колишній «вінницький перець», звісно ж, не бачить у такій щедрості нічого ганебного. Каже, сімейні обставини так склалися, що без квартири у Києві — нікуди. Мовляв, на роботі допізна гарує (думаєте, легко таким «госпідарством», як у ДУСі, ворочати — підприємства, резиденції, казенні санаторії і дачі?), треба ж, аби хтось допомагав дружині за дітьми доглядати. За доглядальників — бабусю з дідусем взяли, через що і перевезли їх до столиці (очевидно, з Вінниці). Це пан Борзов, мабуть, до того вів, що не тіснитися ж шістьом в якійсь службовій «малометражці».

Ну ясна річ — він же «перець», а не пересічний українець з тих, кому задарма навіть чотири дошки і землі трошки (на цвинтарі) не світять. Навіщо сімейству Борзових вирішувати квартирне питання у столиці з власної кишені (винаймати, скажімо, квартиру), якщо його можна задарма розв’язати?

Розв’язали на повну, перевищивши усі «квадратні» ліміти. Розрахунок належної площі житла, здійснюється, виходячи з норми 13,65 кв. м (житлоплощі) на особу, пояснив у коментарі «Нашим грошам» юрист Анатолій Рибак-Сікорський. Виходить, що, претендуючи на дармову квартиру з дружиною і двома дітьми, Борзов міг би розраховувати на трохи більше, як 50 «житлоквадратів». Мало? Тоді треба розширити коло претендентів, перевізши до Києва батьків. Але і тут квартирна арифметика не сходиться: де 82 кв. м на шістьох, а де — 112 «квадратів» житлоплощі, які ДУСя щедро відписала шефу (загальна площа квартири — 188,8 кв. м)?

Але і тут у «веселого і кмітливого» Борзова пояснення знайшлося. Мовляв, запасних квартир не було, тож виділили, яку виділили.

Може, ДУСя ще й комунальні платежі шефу оплачуватиме? А то на 18 тисяч зарплати (така сума випливає з цьогорічної декларації Борзова) сім’ю зі шести чоловік чорною ікрою і марципанами не прогодуєш.

Фото vinnitsa.info