Передплата 2024 «Добра кухня»

На знезараження водогону в Ізмаїлі виділять майже 200 тис. грн

  • 23.06.2016, 09:15
  • 5 590

Міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій вирішила застосувати для знезараження мережі водопостачання Ізмаїла діоксид хлору.

Про це повідомив журналістам мер Ізмаїла Андрій Абрамченко, передає"Укрінформ".

На придбання діоксиду хлору з бюджету міста буде виділено 190 тисяч гривень.

"Члени комісії обговорили ситуацію, що виникла внаслідок забруднення водопроводу, і одностайно схвалили рішення про застосування діоксиду хлору для знезараження водопровідної мережі від вірусної інфекції", - зазначив Абрамченко.

Діоксид хлору буде застосовано також для свердловин і резервуарів з питною водою. Після очищення водопровідну мережу промиють чистою водою. Причому про початок робіт із знезараження та закінчення їх буде широко поінформовано населення.

У період промивання водогону ізмаїльчанам обіцяють організувати підвезення питної води.

Кількість постраждалих від масового отруєння в Ізмаїлі зросла до 583 людей

Наразі в лікарнях перебуває 221 особа.

Протягом 16-22 червня до Ізмаїльської районної лікарні з попереднім діагнозом "гострий гастроентероколіт" звернулося 583 людини (з них 331 дитина), які постраждали від часового отруєння. Про це повідомила Держслужба з надзвичайних ситуацій.

Як зазначається, станом на 7:00 23 червня в медичних закладах Ізмаїла перебуває 221 особа (з них 115 дітей). Виписано (переведено на амбулаторне лікування) 362 особи (з них 216 дітей).

Джерело: Тиждень.ua

Кількість постраждалих від отруєння в Ізмаїлі зросла до 555 людей

На стаціонарному лікуванні зараз перебувають 225 осіб.

Станом на 12 годину 22 червня в Ізмаїлі з початку спалаху кишкової інфекції госпіталізовано 555 громадян зі скаргами на нудоту, блювоту, розлад шлунку і високу температуру. Про це написав у Facebook міський голова Андрій Абрамченко, передає Тиждень.ua.

Як зазначається, серед них 312 дітей.

За даними мера, за минулу ніч в стаціонари міста та району надійшли 9 осіб (3 дорослих та 6 дітей). З 7.00 до 12.00 госпіталізовано 17 осіб (з них 3 - діти).

На стаціонарному лікуванні перебувають 225 осіб (104 дитини і 121 дорослий).

Масове отруєння в Ізмаїлі: Влада побоюється спалаху вірусного гепатиту А

На урядовій нараді представники Міністерства охорони здоров'я та санепідслужби спрогнозували, що в Ізмаїлі ще може бути невелике зростання захворюваності.

"Через тривалий інкубаційний період, який становить три тижні, можна ще очікувати підвищення захворюваності на вірусний гепатит А. Тому ми не складаємо руки і говоримо про локалізацію, але про ліквідацію говорити рано", - цитує ТСН.uа голову санепідемслужби Святослава Протаса.

Масове отруєння в Ізмаїлі: кількість постраждалих перевищила 500 осіб

Кількість постраждалих внаслідок отруєння в Ізмаїльському районі Одеської області зросла до 529 осіб.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Державної служби з надзвичайних ситуацій.

«Протягом 16-21 червня в Ізмаїльську районну лікарню з попереднім діагнозом — гострий гастроентероколіт звернулися 529 осіб (з них 308 дітей) місцевих жителів р. Ізмаїл та с. Броска Ізмаїльського району», - йдеться в повідомленні.

Станом на сьогодні в медичних установах Ізмаїлу знаходиться 239 осіб (з них 111 дітей), виписано (переведено на амбулаторне лікування) 290 осіб (з них 197 дітей).

У МОЗ назвали причину масового отруєння в Ізмаїлі

Причиною масового отруєння людей в Ізмаїлі стало потрапляння відходів із вбиралень будинків приватного сектору до міської водогінної мережі унаслідок підтоплення через сильні зливи.

Про це поінформував в.о. міністра охорони здоров`я Віктор Шафранський на нараді з прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом та т.в.о. голови Державної санітарно-епідеміологічної служби Святославом Протасом, повідомили у прес-службі КМУ.

Протас додав, що наразі ситуація у місті локалізована. Проте прем`єр-міністр підкреслив необхідність моніторингу санітарно-епідеміологічної ситуації в Ізмаїлі.

Крім того, за його словами, необхідно перешкодити повторенню подібних випадків у інших містах. Територіальні підрозділи спільно з місцевою владою мають перевірити місця водозаборів, чи є ризики підтоплення, та вжити заходів, аби попередити подібні випадки, що особливо важливо у спекотний період, зазначив Гройсман.

"Нам треба підійти до цього питання спільно з обласними адміністраціями, обласними радами, якщо потрібно, я дам доручення, мерами міст — вони усі знають свою проблематику — подивитися, де є такі проблеми", — додав прем’єр.

Гройсман також наголосив, що необхідно приділити увагу питанню якості води і каналізування приватного сектору. За його словами, в Україні є ще багато міст, де десятки відсотків населення користуються вигрібними ямами і не мають змоги підключитися до централізованого каналізування.

"Нам теж треба об`єднати тут зусилля, щоб був план дій по кожному місту, як вирішують це питання. Там, де потрібно допомогти, щоб ми допомогли, ми готові допомагати, але це дуже важливо. Якість питної води і каналізування — це те що має бути у 21 сторіччі у кожному дворі", — зауважив він.

Масове отруєння в Ізмаїлі: за ніч госпіталізували 28 людей

На стаціонарному лікуванні перебувають 215 осіб.

За ніч з понеділка на вівторок в Ізмаїлі госпіталізували 28 осіб, на стаціонарному лікуванні залишаються 215 осіб. Про це повідомив у вівторок вранці мер Ізмаїла Андрій Абрамченко, передає Інтерфакс-Україна.

За даними мера Ізмаїла, всього в районних і міських лікарнях Ізмаїла з симптомами гострої кишкової інфекції перебувають 104 дорослих і 111 дітей.

Раніше Абрамченко повідомив, що рішення про проведення гіперхлорування мережі водопостачання буде прийняте після того, як будуть отримані офіційні розрахунки складу дезінфікуючих розчинів, а також офіційні рекомендації про місця їх застосування.

Кількість постраждалих в Ізмаїлі збільшилась до 432

Протягом 16-20 червня до Ізмаїльської районної лікарні з попереднім діагнозом — гострий гастроентероколіт звернулося 432 особи.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС, передає Еспресо.TV.

З 432 осіб, що звернулися за медичною допомогою, 269 - діти.

Мова йде про мешканців міста Ізмаїл та села Броска Ізмаїльського району.

Станом на сьогоднішній ранок, в медичних закладах Ізмаїла перебуває 186 осіб (з них 98 дітей). Виписано (переведено на амбулаторне лікування) 248 осіб (з них 171 дитина).

Підрозділами ДСНС облаштовано 55 койко-місць в школі №9 м. Ізмаїл на випадок ускладнення ситуації.

Лікарі спрогнозували розвиток подій із масовим отруєнням в Ізмаїлі

Протягом тижня зберігатиметься незначне зростання захворюваності.

Кількість пацієнтів, які перебувають на стаціонарному лікуванні у медичних закладах після отруєння в Ізмаїльському районі суттєва зменшилася, однак протягом тижня все ж спостерігатиметься незначне зростання захворюваності. Про це повідомили у прес-службі Мінохорони здоров’я, передає Тиждень.ua.

За словами т.в.о. голови Держсанепідслужби Святослава Протаса, кількість людей, які звертаються, за меддопомогою падає, однак наразі ще тривають інкубаційні етапи захворювання, тому можливі нові випадки.

«Відповідно до особливостей перебігу епідемічного процесу така тенденція буде зберігатися протягом тижня, поки не пройдуть два інкубаційні періоди захворювання. Тому обмежувальні санітарні заходи триватимуть в Ізмаїлі до наступного тижня. Це вимушені заходи, які дозволять уникнути другої хвилі захворювання на гострі кишкові інфекції», - зазначив він.

Інформацію підтвердила також головний позаштатний епідеміолог МОЗ Ірина Колеснікова: «У нас надалі ще буде незначний зріст захворюваності, так загалом буває при виникненні спалахів із водним чинником передачі. Це так званий епідемічний хвіст, який виникає за рахунок контактно-побутового шляху передачі збудника. В Ізмаїлі вжили усіх необхідних класичних заходів, щоб мінімізувати подальше поширення інфекції».

Станом на 13:00 20 червня із симптомами захворювань шлунку та кишківника до медичних закладів звернулось 411 осіб (серед яких 253 дитини).

В Ізмаїлі кількість госпіталізованих з отруєнням зменшилася до 189 осіб

В лікарнях Ізмаїла з признаками отруєння залишаються госпіталізованими 189 осіб, із низ 108 дітей.

Такі дані станом на 13 годину 20 червня опублікувала Державна санітарно-епідеміологічна служба.

«У лікувальних закладах міста на стаціонарному лікуванні у стані середньої важкості перебуває 189 осіб (в т.ч. 108 дітей). Виписано з лікувальних закладів за час захворювання 222 особи (в т.ч. 145 дітей)», — повідомили у Держсанепідемслужбі.

Слід зазначити, що станом на 7 ранку 20 червня у лікарнях Ізмаїла з отруєнням знаходилися 260 осіб, з них 185 дітей.

«Відповідно до особливостей перебігу епідемічного процесу така тенденція буде зберігатися протягом тижня, поки не пройдуть два інкубаційні періоди захворювання», — розповів в.о. голови Держсанепідслужби Святослав Протас.

Масове отруєння в Ізмаїлі: кількість постраждалих перевищила чотири сотні

В Ізмаїлі Одеської області до лікарень вже звернулися 405 осіб, з яких 247 дітей.

Про це повідомив мер Ізмаїла Андрій Абрамченко на своїй сторінці в Facebook. За його словами, за минулу ніч до лікарень міста і району надійшли шість осіб - двоє дітей і четверо дорослих.

Станом на ранок понеділка, 20 червня, в стаціонарах міста і району перебувають 219 осіб.

"Загалом з початку спалаху госпіталізовано 405 осіб. Ми можемо говорити про те, що ситуація пішла на спад", - зазначив Абрамченко.

За його словами, під охороною перебувають на території відпочинку в Ізмаїлі - біля водойм Лебедине озеро, обвідний канал біля морського вокзалу, а також територія біля діорами.

"Причина — на поверхні водойм містяться кишкова паличка, ротавірус і норовірус. При цьому у висновках фахівців зазначено, що всі аналізи водопровідної води на бактеріальну складову давали негативний результат", - наголосив мер.

З метою профілактики ухвалено рішення провести гіперхлорування мереж водопостачання — у зв'язку з тим, що норовірус і ротавірус стійкі до стандартної дози хлору, що застосовується для стандартного знезараження води.

Масове отруєння в Ізмаїлі: кількість постраждалих зросла до 399 осіб

В Ізмаїлі Одеської області до лікарень уже звернулися 399 осіб, з яких більш як 240 дітей.

Як повідомили УНІАН у Головному управлінні ДСНС в Одеській області, з 16 по 19 червня до лікувальних установ з попереднім діагнозом «гострий гастроентероколіт» звернулися 399 осіб, з яких 241 дитина.

Постраждалі - жителі Ізмаїла, а також сіл Броска і Матроска Ізмаїльського району.

Станом на 7 годину 20 червня у медичних установах Ізмаїла перебувають 260 осіб, зокрема 185 дітей.

Виписано (переведено на амбулаторне лікування) 139 осіб, з них 56 дітей.

Як зазначило інформоване джерело в Одеській обласній державній адміністрації, загальна кількість тих, хто звернулися за медичною допомогою — близько 420 осіб.

Масове отруєння в Ізмаїлі: за ніч кількість госпіталізованих зросла

За ніч до лікарень Ізмаїла госпіталізовано ще 6 осіб, двоє дітей і четверо дорослих.

Про це повідомив мер Ізмаїла Андрій Абрамченко, передає "112 Україна".

За його словами, станом на 6 ранку в лікарні міста з ознаками отруєння госпіталізовано 219 осіб — 121 дитину і 98 дорослих.

Сьогодні багатьох з них випишуть, оскільки серед цих людей є особи, які одужали, але перебували під наглядом лікарів.

Абрамченко сказав, що лікарні міста забезпечені медичними препаратами. Він також спростував інформацію про зростання цін на бутильовану воду.

"У мережі "Таврія" вода коштує 14 грн за 5 літрів. Були поодинокі випадки, тут же реагувала поліція та управління економіки", - сказав мер Ізмаїла.

Водночас, за його словами, об’єкти громадського харчування і ринки залишаються закритими, водойми охороняють співробітники Держприкордонслужби.

В Ізмаїлі на Одещині 373 людини госпіталізовані через масове отруєння

В Ізмаїлі Одеської області через спалах інфекції наразі госпіталізовано 373 людини.

Про це в ефірі Громадського сказав Андрій Абрамченко, міський голова Ізмаїла на Одещині.

«На сьогодні визначилася інфекція, яка має місце у місті Ізмаїлі — ротавірус, норовірус та кишкова паличка. Це сталося через фекальне забруднення території міста через проливні дощі», — розповів Абрамченко.

«Поки люди ще надходять у лікувальні заклади. В деяких випадках ми примусово привозимо на лікування. Всього 373 людина, це станом на 16 годину, з них — 228 дітей. Всі вони госпіталізовані», — сказав міський голова.

Назвали причину отруєння в Ізмаїлі

За інформацією народного депутата Олексія Гончаренка причиною масового отруєння в Ізмаїлі став ротавірус, який передався через воду.

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Facebook Олексія Гончаренка.

Народний депутат зазначив, що причин для паніки немає, але сусіднім населеним пунктам треба бути напоготові. "Дітям має бути обов'язкова госпіталізація, так як у них може розвинутися небезпечна дегідратація (втрата води)", - написав Гончаренко.

МОЗ виділило 130 тисяч на ліки та дезінфекцію в Ізмаїлі

Міністерство охорони здоров'я виділило 130 тисяч гривень на ліки та проведення дезінфекції в Ізмаїлі Одеської області.

Про це повідомляє ЛігаБізнесІнформ.

Про те, що МОЗ виділило кошти на ліки на дезінфекцію в Ізмаїлі повідомив виконуючий обов'язки глави МОЗ Віктор Шафранський.

ЗА інформацією відомства, кошти на закупівлю дезінфекційних засобів і ліків виділили з резервного епідфонду відомства.

Станом на 12:00 19 червня на стаціонарному лікуванні залишаються 217 осіб, з них 54 дорослих і 163 дітей.

Ізмаїл: 336 звернулися по допомогу, 222- госпіталізовані

По медичну допомогу в Ізмаїлі звернулося 336 осіб, 222 з них госпіталізували.

Про це телеканалу "112 Україна" повідомив спікер Державної служби з надзвичайних ситуацій в Одеській області Андрій Мельник.

Зазначається, що станом на вчорашній вечір до медиків звернулися 336 осіб, з них 225 дітей. "На стаціонарному лікуванні, на сьогоднішній ранок, знаходиться 222 особи, з них 172 дитини", - зазначив Мельник.

В Ізмаїлі до лікарів звернулося вже 290 людей

Протягом 17-18 червня до Ізмаїльської районної лікарні з попереднім діагнозом - гострий гастроентероколіт звернулося 290 осіб, із них 172 дитини.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

"Станом на 07:00 19 червня в медичних закладах м. Ізмаїл перебуває 143 особи, з них 119 дітей. Виписано 147 осіб, із них 53 дитини", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що підрозділами ДСНС облаштовано 55 койко-місць в ізмаїльській школі №9 на випадок ускладнення ситуації.

Причина захворювання встановлюється.

Саакашвілі назвав дві вірогідні причини масового отруєння в Ізмаїлі

Масове отруєння містян у м. Ізмаїл на Одещині швидше за все було викликано забрудненням питної води внаслідок проливних дощів.

Про це ввечері 18 червня заявив глава Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі.

"Продовжують надходити хворі, але їх кількість почала зменшуватися, всього в міські лікарні звернулися понад 300 городян", - заявив він.

"Мер міста, обласні та міські служби працюють злагоджено, з Одеси були оперативно доставлені потрібні медикаменти. Величезне спасибі ізмаїльським і одеським медикам, що пришли їм на допомогу. Ситуацією цікавився президент, впродовж дня я неодноразово обговорював телефоном ситуацію з прем'єр-міністром і міністром з охорони здоров'я", - додав Саакашвілі.

За його словами, стихія "може стати причиною подібного в будь-якій країні, але не можна забувати про те, що інфраструктура півдня України безнадійно застаріла".

"Добігає кінця будівництво каналізації у Вилковому, яке ми почали ще минулої осені, ми так само змогли отримати гроші ЄС на модернізацію каналізації в Ізмаїлі, але все це лише крапля в морі", - додав глава ОДА.

Джерело: Zaxid.net

Гройсман наказав вжити заходів щодо отруєння в Ізмаїлі

Прем`єр-міністр України Володимир Гройсман доручив вжити невідкладних заходів для локалізації та ліквідації спалаху гострої кишкової інфекції серед населення м. Ізмаїл.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман доручив в.о. міністра охорони здоров'я Віктору Шафранському, міністру внутрішніх справ Арсену Авакову, голові Державної служби з надзвичайних ситуацій Миколі Чечоткіну, голові Державної санітарно-епідеміологічної служби, головному державному санітарному лікарю України Святославу Протасу, голові Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Володимиру Лапі та голові Одеської державної адміністрації Міхеїлу Саакашвілі вжити вичерпних заходів для локалізації та ліквідації спалаху гострої кишкової інфекції серед населення міста Ізмаїл Одеської області. Про результати необхідно поінформувати Кабінет міністрів в одноденний строк.

"Прошу вжити відповідно до компетенції вичерпних заходів для локалізації та ліквідації спалаху гострої кишкової інфекції серед населення міста Ізмаїл Одеської області. Про результати в одноденний строк поінформувати Кабінет міністрів", - йдеться у дорученні прем’єр-міністра Володимира Гройсмана.

В Ізмаїлі отруїлося вже 277 осіб, введено надзвичайний стан

В Ізмаїлі Одеської області за медичною допомогою з симптомами отруєння звернулися вже 277 осіб.

Про це повідомив мер Ізмаїла Андрій Абрамченко в ефірі телеканалу "112 Україна" в суботу, передає "Інтерфакс-Україна".

Він зазначив, що на амбулаторному лікуванні на даний момент знаходиться 141 особа, 136 осіб проходять лікування в стаціонарі.

За словами мера Ізмаїла, 250 резервних ліжок готові при необхідності прийняти хворих.

Як розповів Абрамченко, раніше в суботу було проведено подворовий обхід у приватному секторі, що дозволило вчасно виявити деяку кількість людей, які потребують допомоги.

Мер Ізмаїла висловив припущення, що спалах із симптомами кишкового отруєння може бути пов'язаний з тим, що 14 червня за одну годину випало 300 мм опадів, а незабаром температура повітря піднялася до +35 градусів Цельсія.

У місті введено надзвичайний стан, йдеться в повідомленні, опублікованому на офіційному сайті Ізмаїла.

Згідно з повідомленням, аналізи проб води в системі міського водоканалу відповідають санітарним нормам, тому передумов для відключення води немає.

Раніше представники Ізмаїльського прикордонного загону приступили до охорони відкритих водойм міста і ведуть роз'яснювальну роботу з місцевим населенням щодо заборони купання з метою подолання небезпеки масового отруєння людей.

Як повідомив спікер Державної санітарно-епідеміологічної служби Одеської області Андрій Мельников, над з'ясуванням причин масового отруєння продовжують працювати співробітники санепідемстанції, але поки результатів аналізів немає.

Ізмаїл на межі паніки: закриваються заклади харчування та ринки, з аптек розібрали всі ліки

Про це йдеться у повідомленні Ізмаїльського відділу поліції.

За даними, які наводять правоохоронці, станом на 18 червня до лікарні госпіталізовано близько 200 осіб, з них 134 дитини.

Люди продовжують звертатися за допомогою до медиків з подібними симптомами. Враховуючи те, що в приміщенні інфекційної лікарні всі ліжко-місця зайняті для громадян, що звернулися за допомогою, додатково відкриваються пункти надання першої медичної допомоги на базі шкіл міста, куди завозяться ліжка для госпіталізації хворих.

"У зв'язку з ситуацією в місті, весь особовий склад Ізмаїльського відділу поліції був піднятий по тривозі. У складі мобільних груп, автопатрулів та піших нарядів поліцейські об'їжджають всі питні заклади міста, місця стихійної торгівлі, ринки, пояснюючи громадянам, що торгівля овочами, фруктами, молочною продукцією та іншими продуктами, що швидко псуються, заборонена. Дана профілактика буде проводитися до особливого розпорядження, оскільки кількість хворих продовжує зростати", - розповів начальник ізмаїльської поліції Олександр Суржик.

За його словами, правоохоронці сподіваються на свідомість усіх громадян і на глибоке розуміння ситуації в місті, підтримку і сприяння з боку населення вимушено вжитим заходам. В свою чергу мер Ізмаїла Андрій Абрамченко повідомив, що у місті оголошено надзвичайну ситуацію, і потрібно з розумінням ставитися до дій, зокрема, поліції.

"У місті введено надзвичайну ситуацію, пов'язану зі спалахом кишково-вірусної інфекції. Проводяться заходи щодо виявлення локалізації. Прошу з розумінням поставитися до дій поліції, прикордонної служби та співробітників виконкому. Переконливе прохання дотримуватися санітарних норм", - написав він.

"Місто не закривається. Ми закриваємо тільки об'єкти громадського харчування, а також ринки - центральний, тимчасові і стихійні. Об'єкти торгівлі продовжують функціонувати", - зазначив міський голова.

Також повідомляється, що з полиць аптек розібрали всі ліки, пов'язані з лікуванням такого отруєння.

"До ночі першого дня численних отруєнь ізмаїльчан, аптеки міста виявилися не готові до масового попиту на ліки. У жодній з аптек не виявилося ніяких ліків, пов'язаних з лікуванням отруєнь з симптомами кишкової інфекції. Біля цілодобових аптек постійно змінювали один одного городяни в пошуках хоч якихось-то лікарських засобів, але відповідь була одна й та ж: "Препарат закінчився", - наголошується в повідомленні.

При цьому підкреслюється, що викуплено було все - від дешевого активованого вугілля до дорогих ліків. "У хід пішли навіть біодобавки, які, як відомо, ліками не є, і лікувальна мінеральна вода", - додається в повідомленні.

Підвіз нової партії ліків фармацевти обіцяють сьогодні.

Джерело: Gаzeta.ua