Передплата 2024 «Добрий господар»

Холодницький: "Антикорупційна прокуратура навряд чи взялася б за справи проти Президента"

  • 30.05.2016, 12:11
  • 1 686

Справи про "офшори президента" не мають жодних перспектив.

Насамперед через те, що діяльність чинного глави держави непідконтрольна НАБУ.

Про це голова антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив в інтерв'ю "Громадському ТБ".

Однак навіть якби антикорупційна прокуратура мала змогу розслідувати такі справи, Холодницький навряд чи б за них взявся.

"Замість офшорів президента краще зайнятись справами, за якими точно буде результат", - впевнений антикорупційний прокурор.

Назар Холодницький вважає, що українські олігархи-власники офшорів створюють їх через те, що не довіряють українським судам. Зокрема, на питання про те, чи розслідує антикорупційна прокуратура інформацію з так званих панамських документів про офшори, до яких дотичні українці, і, зокрема, президент Петро Порошенко, Холодницький заявив, що у цьому контексті слід розмежовувати юридичний і моральний бік питання.

"Зрозуміло, що просто так передати підприємство в "сліпий траст" не можна — спершу слід створити спеціальну компанію", - так Холодницький пояснив існування офшорів у президента.

Водночас він заявив, що підприємці вимушені створювати офшорні компанії, оскільки це дозволяє їм звертатись до міжнародних судів.

"У нас навіть вищі особи держави не вірять в українські суди", - відзначив антикорупційний прокурор і зауважив, що довіри до Високого суду Лондону куди більше, ніж до сумнозвісного Печерського. "Недарма і наші, і російські олігархи куди біжать? В суд Лондона", — зауважив Холодницький.

Він наголосив, що для боротьби з офшорами в Україні слід змінювати судову систему.

Схожі новини