Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Після пожежі під Києвом в Україні перевірять усі будинки для людей похилого віку

  • 29.05.2016, 08:54
  • 3 582

В усіх регіонах України органи виконавчої влади повинні провести перевірки об'єктів, в яких проживають люди похилого віку.

Відповідне доручення дав віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко за результатами засідання оперативного штабу з вивчення обставин пожежі у с. Літочки Броварського району, передає прес-служба Кабміну.

Окрім цього, віце-прем’єр-міністр доручив утворити оперативний штаб на рівні області для ліквідації наслідків трагедії та невідкладної допомоги постраждалим. Склад урядової комісії з розслідування причин виникнення пожежі буде затверджено на позачерговому засіданні уряду, який збереться у понеділок, 30 травня.

На Київщині оголосять жалобу за жертвами пожежі у будинку для літніх людей

У Київській області буде оголошено жалобу за жертвами пожежі у будинку для літніх людей у селі Літочки Броварського району.

Таке доручення президент Петро Порошенко дав голові Київської обласної державної адміністрації Максиму Мельничуку, повідомляє прес-служба Мінрегіону.

Крім того, Президент розпорядився надати допомогу усім постраждалим унаслідок пожежі.

Пожежа у Літочках: поліція затримала власника будинку

Працівниками Національної поліції затримано власника приватного будинку, в якому було незаконно організовано проживання осіб похилого віку.

Про це сказав заступник голови Нацполіції Вадим Троян на брифінгу у неділю, повідомляє Укрінформ.

"Нами затриманий Дмитренко Олег Павлович, який вважається засновником даної організації. Дана організація займається притулком для людей похилого віку. Проводяться слідчі дії", - зазначив Троян.

За його словами, наразі проводиться допит затриманого.

Троян також повідомив, що Національною поліцією відкрите кримінальне провадження стосовно порушення вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей.

Проживання у згорілому будинку пристарілих коштувало 6 тис. на місяць

Власник будинку престарілих у с.Літочки Броварського району Київської області, де вночі сталася пожежа, укладав з літніми людьми договори.

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

"З’ясувалося, що у даному домоволодінні приватний підприємець організував проживання осіб похилого віку. З мешканцями укладались договори. Ліжко-місце у хостелі з доглядом обслуговуючого персоналу коштувало для пенсіонерів 6 тисяч гривень на місяць", - зазначають у поліції.

Порошенко висловив співчуття сім'ям загиблих під час пожежі в будинку для літніх людей

Президент України Петро Порошенко висловив співчуття родинам загиблих під час пожежі в будинку для людей похилого віку в селі Літочки та доручив голові Київської обласної державної адміністрації надати допомогу всім постраждалим.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Висловлюю співчуття родинам загиблих у жахливій пожежі, яка трапилася цієї ночі у селі Літочки на Київщині», - написав Порошенко.

Крім того, президент доручив голові Київської ОДА Максиму Мельничуку надати необхідну допомогу всім постраждалим.

ДСНС: "17 осіб загинуло через пожежу в будинку для літніх людей на Київщині"

Як повідомили в ДСНС України, через пожежу загинуло 17 літніх людей у с. Літочки Броварського району.

Про це повідомляє "Громадське радіо".

"Станом на 10:25, згідно брифінгу ДСНС, загинуло 17 осіб. 16 тіл знайдено, 1 тіло досі шукають", - йдеться в повідомленні.

За попередньою інформацією, причиною початку пожежі стало загоряння телевізора.

"За попередньою інформацією в будинку перебувало 35 осіб. Підрозділами ДСНС врятовано 18 осіб, з яких 5 осіб з опіками різних ступенів важкості госпіталізовано до лікарні. О 5 год. 25 хв. підрозділами ДСНС пожежу локалізовано", - повідомило ДСНС.

ДСНС: «Пожежу у будинку престарілих міг спричинити телевізор»

Причиною пожежі у Літочках на Київщині в будинку, де проживали люди похилого віку, міг стати вибух телевізора.

Про це сказав голова ДСНС Микола Чечоткін на брифінгу у неділю, повідомляє Укрінформ.

"Остаточні причини пожежі я поки назвати не можу, але за інформацією однієї з представниць персоналу, начебто стався вибух телевізора. Але чи підтвердиться ця версія - буде вже встановлено внаслідок слідчих дій", - зазначив Чечоткін.

Він також наголосив, що проживання осіб похилого віку на території приватного домоволодіння було організовано незаконно.

"Проводяться слідчі дії підрозділами Національної поліції", - додав Чечоткін.

На Київщині під час пожежі загинуло семеро літніх людей, доля 10 невідома

На Київщині вночі сталася пожежа в будинку, де проживали люди похилого віку. Загинуло семеро осіб, доля ще 10 чоловік невідома.

Як повідомляє прес-служба ДСНС, займання виникло о 3 год. 48 хв. у с. Літочки Броварського району на території приватного домоволодіння в двоповерховій будівлі, де організовано тимчасове проживання осіб похилого віку. Вогонь швидко поширився по всій площі, передає Укрінформ.

За попередньою інформацією, в будинку перебувало 35 осіб. Працівники ДСНС врятували 18 осіб, з яких п'ятьох із опіками госпіталізовано.

Наразі на місці пожежі знайдено тіла 7 осіб. Доля 10 людей залишається невідомою. Пошуки тривають.

До ліквідації пожежі залучено 35 чоловік особового складу та 9 одиниць техніки. На місці працює оперативна група на чолі з першим заступником голови ДСНС України.

Схожі новини