Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Якби справу розслідували, нового вибуху не сталося б»

У Львові політиків і бізнесменів залякують... гранатами

Уночі, 23 травня, у Львові прогриміли два вибухи у приватних будинках. О 00.10 на оперативну лінію «102» надійшло повідомлення про те, що на вулиці Мельника, 22, невідома особа кинула якийсь предмет, внаслідок чого стався вибух. Пошкоджено автомобілі «Лексус» і «Порше Кайєн». Цієї ж ночі, о 00.30, до правоохоронців надійшло ще одне повідомлення про те, що в іншому районі міста, на вулиці Снопківській, 26, на подвір’ї приватного житлового будинку пролунав ще один вибух. Вибуховою хвилею пошкоджено вікна і фасад будинку. На щастя, в обох випадках постраждалих немає. За попередньою інформацією cпеціалістів вибухово-технічного відділу при Головному управлінні Національної поліції у Львівській області, і за однією, і за іншою адресою стався вибух гранати.

У Львові уже не вперше лунають вибухи у житлових будинках. Минулого року гранату кинули у двір будинку міського голови Львова Андрія Садового. Цю подію кваліфікували як теракт. Цього разу потерпілий - бізнесмен і політик Олег Баляш, який мешкає на вул.Мельника. А ось на вул. Снопківській граната вибухнула на подвір’ї будинку начальника охорони “Віденської кав’ярні” Ігоря Лучківа.

Як повідомила патрульна поліція Львова, на вул. Мельника охорона будинку не помітила пі­дозрілих осіб. На подвір’ї залишилася воронка. Крім дорогих автівок, вибуховою хвилею пошкоджене приміщення охорони. А ось на вул.Снопківській, 26, пошкоджено вікно у підвалі та броньоване вікно у кімнаті. “Два вибухи, які пролунали у Львові, скоїли ті самі люди з метою залякування”, - заявив в. о. начальника ГУ Нацполіції у Львівській області Дмитро Загарія. За інформацією правоохоронців, власники обох будинків знайомі між собою, вони належали до однієї партії «Наш край». Їх пов’язує також спільне бізнес-минуле. Тому поліція розглядає кілька версій — бізнесову діяльність, політичну, але не виключає й звичайного хуліганства.

У коментарі для “ВЗ” Олег Баляш сказав, що замах на його помешкання пов’язує як із бізнесовою, так і з політичною діяльністю. Через те, що підписав заяву “про нерозголошення справи”, розповідати подробиці інциденту не має права. “Але ж 25 січня цього року у вашому будинку уже був вибух. На місце виїжджали правоохоронці, був особисто начальник райвідділу, але справу навіть не зареєстрували”, - кажу. “Бачите, як правоохоронці працюють. Якби її тоді розслідували, зараз цього би не сталося”. Чи зафіксувала відеокамера нападників, пан Баляш відмовився казати. Триває слідство.

За повідомленням відділу комунікації ГУ Національної поліції у Львівській області, за даними фактами відкрито кримінальні провадження за ч. 4 ст. 296 КК України (хуліганство, вчинене з особливим цинізмом, за такий злочин передбачено покарання від трьох до семи років) та ч. 2 ст. 194 КК України (умисне знищення або пошкодження чужого майна, що завдало шкоди у великих розмірах, карається позбавленням волі на строк від трьох до п’ятнадцяти років).

Схожі новини