Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Ставицький назвав фейком інформацію про його затримання в Ізраїлі

  • 06.05.2016, 16:15
  • 3 004

Колишній міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький спростував повідомлення про своє затримання в Ізраїлі та назвав цю інформацію фейком.

Ставицький назвав фейком інформацію про його затримання в Ізраїлі
Ставицький назвав фейком інформацію про його затримання в Ізраїлі

Про це сам екс-міністр заявив у коментарі "112 Україна".

"Це просто фейкова інформація (затримання та обшуки в будинку). Я вважаю, що те, що відбувається останні тижні з моєю родиною і зі мною, просто тиск з метою шантажу, а також використання моєї так званої справи в корисливих інтересах особами, які зараз борються за крісло генпрокурора", - сказав Ставицький.

Екс-міністра Ставицького затримали в Ізраїлі

Колишній міністр енергетики намагався вилетіти в РФ як Натан Розенберг.

Співробітники служби безпеки Ізраїлю "Шабак" затримали екс-міністра енергетики і вугільної промисловості України Едуарда Ставицького, коли той намагався вилетіти в Росію

Про це повідомляє Лівий берег із посиланням на власні джерела УНН .

Колишній міністр намагався вилетіти в РФ як громадянин Ізраїлю Натан Розенберг.

Після затримання в будинку Ставицького провели обшуки, під час яких було вилучено закордонні паспорти Ставицького - Розенберга, $400 тис., 200 тис. євро, коштовності і годинники на загальну суму $500 тис.

За інформацією джерела, співробітники спецслужби проводили операцію в рамках кримінальної справи проти Ставицького за фактом легалізації (відмивання) коштів, отриманих злочинним шляхом на території України.

"Тож спецслужби Ізраїлю вважають достатніми докази неправомірних дій з боку Ставицького, зібрані правоохоронними органами України", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, Ставицького оголосили в розшук два роки тому. Йому інкримінують розтрату майна та заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. Восени 2014 року стало відомо, що Ставицький живе в Ізраїлі і змінив прізвище на Розенберг.

Схожі новини