Передплата 2024 «Добрий господар»

В Одесі вшанували пам'ять загиблих євромайданівців

  • 02.05.2016, 11:37
  • 4 165

До місця загибелі євромайданівців прийшли люди і поклали квіти.

Про це повідомляє "Думская".

Згідно з повідомленням, більше сотні людей прийшло на перехрестя Дерибасівської та Преображенської, щоб покласти квіти на місці загибелі активістів Майдану Ігоря Іванова та Андрія Бірюкова, яких застрелили 2-го травня 2014 року проросійські бойовики.

Там же була присутня мати Ігоря Іванова Любов Іванівна.

Під'їзди до Соборної площі оточені співробітниками поліції і Нацгвардії, які перевіряють вміст сумок у людей.

Лідер одеського Опоблоку залишив Куликове поле під вигуки "Ганьба"

Лідер Одеської облорганізації партії "Опозиційний блок" Микола Скорик після 16 години прибув до Куликового поля і поклав квіти в пам'ять про загиблих тут 2 травня 2014 року.

Народний депутат поклав квіти на одній з клумб поряд з очепленою правоохоронцями площею, повідомляє Укрінформ.

Скорик не намагався, на відміну від багатьох одеситів, проникнути на саме Куликове поле. Йому звідусіль пролунали вигуки "Ганьба", під які політик залишив місце зібрання близько тисячі одеситів.

Після цього впритул до Куликового поля під'їхав автобус, звідки група людей винесла кілька десятків чорних куль та голубів і випустили в небо.

Учасники акції, вшановуючи пам'ять загиблих, декілька разів проскандували "Не забудемо, не пробачимо!". Вони поклали квіти до загальної клумби й почали розходитися.

Правоохоронці досі зосереджені по периметру Куликового поля.

Костюк: «14 затриманих у Одесі станом на 16:00»

За даними Андрія Костюка з Нацполіції Одеси кількість затриманих збільшилась до чотирнадцяти осіб

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Громадське.

"Станом на 16:00 на Куликовому полі затримали 5 людей, які намагались прорватися крізь очеплення правоохоронців. Деякі з них вигукували антиукраїнські лозунги", - йдеться в повідомленні.

Зокрема на Дерібасівській затримали хлопця із вибуховим пристроєм, схожим на димову шашку. В районі Соборної площі між 4 людьми виник конфлікт, усіх чотирьох доправили у відділок поліції.

На Грецькій — двох хлопців із газовими балончиками. Також затримано жінку, яка начебто роздавала листівки, і чоловіка з георгієвською стрічкою.

Екс-регіонали залишили одеський аеропорт

Лідери «Опозиційного блоку» Юрій Бойко і Вадим Новінський полетіли з Одеси.

Про це в Facebook повідомив народний депутат Андрій Левус.

«Начальнікі Окупаційного блоку покинули Одесу! Слава українським патріотам Одеси! Слава Україні! Разом - сила!», - написав нардеп.

Раніше в «Правому секторі» повідомили, що екс-регіоналів перевели на верхній поверх летовища.

«До своїх "колег" приєднався одіозний регіонал, екс-губернатор Одещини Скорик, який привів із собою журналістів "Інтеру". До них також пропустили т.зв. "священнослужителя" церкви московського патріархату. Останній за бажанням "регіоналів" має провести молебень, після якого вони заберуться геть із Південної Столиці», - розповіли в ПС.

Джерело: Тиждень.ua

Опоблоківців з аеропорту таки не випустили: помоляться на летовищі і додому

Нардепи з "Опозиційного блоку", яких проукраїнські активісти не випустили з одеськогго аеропорту, вирішили провести імпровізований молебень прямо в залі летовища.

Про це у своєму Facebook написав депутат від "Народного фронту" Андрій Левус.

Представники Окупаційного блоку відмовились від планів відвідати Куликове поле. Зараз вони готуються до молебню, який проведуть прямо у в залі аеропорту, після цього відлетять додому, — повідомив депутат.

Він опублікував фото, на яких видно, як проукраїнськи налаштовані активісти буквально очепили вхід в аеропорт, щоб не випустити звідти "бацили русского міра".

Джерело: 24 Канал

На підмогу в одеський аеропорт приїхали тітушки

Народний депутат Андрій Левус повідомляє, що в аеропорт Одеси для охорони депутатів від "Опозиційного блоку" прибули підозрілі молодики спортивної статури.

Їхні фото Левус опублікував у своєму Facebook.

За словами депутата, тітушки приїхали на підмогу нардепів Бойка та Новинського з "Опозиційного блоку", яких проукраїнські активісти не випускають з приміщення аеропорту.

Джерело: 24 Канал

В Одесі на місці панахиди за євромайданівцями сталася бійка

Громадські активісти в Одесі намагалися самостійно затримати 21-річного хлопця, який раптово почав утікати.

У результаті до поліції надійшло повідомлення про те, що хлопець нібито отримав тілесні ушкодження.

Про це повідомляє Приморський відділ поліції в Одесі.

"До чергової частини Приморського відділу поліції надійшло повідомлення, що представники одного з громадських формувань міста Одеси нібито нанесли тілесні ушкодження 21-річному одеситу", - сказано в повідомленні.

На місце події прибула слідчо-оперативна група. У ході встановлення всіх обставин даного випадку з'ясувалося, що представники громадського об'єднання забезпечували публічний порядок на території обслуговування. 21-річний одесит, який йшов вулицею, побачив активістів та почав тікати. Це здалося підозрілим громадським активістам, тож вони почали затримувати молодика.

Від усіх учасників інциденту працівники поліції отримали пояснення. Обставини даного випадку встановлюються.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, близько ста одеситів прийшли на Соборну площу міста, де два роки тому на перехресті вулиць Дерибасівської і Преображенської був убитий кимось із сепаратистів перший з учасників маршу "За єдину Україну" Ігор Іванов.

Мати десятника "Правого сектору" Іванова, що разом із десятками інших одеситів поклала квіти на місці загибелі сина, сказала, що "міська влада обіцяла поставити тут меморіал пам'яті захисників Вітчизни, досі ніяких дій для цього не вчинено. Також не встановлено слідством, хто з ініціаторів масових заворушень 2 травня 2014 року убили перших одеситів - учасників мирної ходи".

Учасники акції пам'яті виконали Гімн України.

Організатори заходу нагадали присутнім, що панахида за загиблими відбудеться сьогодні на Соборній площі о 20 годині.

Поліція затримала ще 4 осіб за порушення правопорядку в Одесі

В Одесі поліція затримала ще чотирьох чоловіків, які порушували громадський порядок на Куликовому полі.

Про це повідомляє відділ комунікації ГУ Національної поліції в Одеській області станом на 12:50 понеділка.

Раніше відділ комунікації ГУ Нацполіціі в Одеській області повідомив, що на Куликовому полі правоохоронці затримали нетверезого чоловіка, який, намагаючись пройти через рамку металошукача, затіяв бійку зі співробітниками поліції.

Джерело: День

Вибухівку на Куликовому полі не знайшли

В Одесі інформація про мінування Куликового поля не підтвердилася.

Як повідомили УНІАН у відділі комунікацій Головного управління Національної поліції в Одеській області, фахівці вибухотехнічної служби закінчили перевірку території Куликового поля, на якому сьогодні заплановані масові заходи у зв'язку з 2-ю річницею трагічних подій, під час яких загинули 48 осіб.

У результаті перевірки ніяких вибухових пристроїв не виявлено.

Наразі працівниками поліції приймаються першочергові розшукові заходи щодо встановлення особи, яка надала неправдиві відомості до поліції.

"Згідно з чинним законодавством, подібні діяння караються за ч. 1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) КК України. Санкція зазначеної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до шести років", - акцентували у відділі.

Обвинувачення в бездіяльності під час трагедії "2 Травня" направлене до суду

Екс-голава міліції одеської обласної міліції звинувачується у навмисній бездіяльності та в ненаданні допомоги під час трагедії "2 Травня", заявив начальник управління спецрозслідування Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк.

Про це повідомляє Цензор.нет

"Слідство ГПУ займається розслідуванням фактів бездіяльності або неналежного діяльності правоохоронців під час цих подій. Зокрема, за результатами розслідування завершено і направлено до суду обвинувальний акт стосовно начальника, в той час, одеської обласної міліції, який звинувачується у навмисному бездіяльності, в ненаданні допомоги . Щодо його заступника, який відповідав за ці події, він оголошений в розшук, оскільки він відразу після травневих подій він втік і до теперішнього часу перебуває в розшуку ", - заявив він.

Сергій Горбатюк додав, що Інтерпол не дав можливості оголосити його в міжнародний розшук, бачачи в цьому ознаки політичних переслідувань, що унеможливлює направлення справи до суду.

"У той же час йде розслідування інших працівників правоохоронних органів, за ознаками співпраці з представниками "Антимайдану", які були в той час на вулиці, розслідування триває", - підсумував він.

"Виходячи з тих можливостей, виходячи з тих даних, ми завершили розслідування (розслідування бездіяльності правоохоронних органів. - Ред.) За тими епізодами, які у нас були і, разом з тим, продовжуємо слідство й ініціюємо, на даний момент, об'єднання кримінальних проваджень за цими подіями щодо правоохоронців і ДержНС ", - повідомив Горбатюк.

Він додав, що розслідування ведеться відносно екс-глави служби з надзвичайних ситуацій в Одеській області Володимира Боделана.

"Воно йде, наскільки мені відомо, воно знаходиться в поліції і повідомлено про підозру йому і ще п'яти особам. Результати розслідування за безпосередніми особам, які перебували там, правоохоронцям, які діяли спільно або не вживали заходів щодо тих осіб, які застосовували зброю - це місяці два до завершення", - сказав представник Генпрокуратури.

Бойка і Новинського заблокували в одеському аеропорту

Представникам Опоблоку радять летіти геть.

Депутати Верховної Ради від Опозиційного блоку Юрій Бойко і Вадим Новинський прилетіли в Одесу, але в аеропорту їх зустріли представники Автомадайну.

"Бойко з Новинським прилетіли в аеропорт Одеси і сидять у віп-залі. Патріоти поруч. Думаю, найкраще буде представникам окупаційного блоку сісти на літак і втекти", - написав нардеп від "Народного фронту" Андрій Левус у фейсбуці.

У групі одеського Автомайдану повідомляють, що активісти організації приїхали в одеський аеропорт, отримавши інформацію про прийдешнє прибуття в місто представників Опоблоку.

Джерело: Лівий берег

В одеському аеропорту активісти "зустрічають" Новинського і Бойка

Проукраїнські активісти мають намір заблокувати в аеропорту Одеси народних депутатів від "Опозиційного блоку" Юрія Бойка і Вадима Новинського.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив нардеп від "Народного фронту" Андрій Левус.

"Патріоти з "Автомайдану", "Самооборони" та ‪"Вільні люди"‬ прибули до одеського аеропорту з метою недопустити Юрія Бойка, Новинського та інших представників окупаційного блоку до Одеси. Провокаційні наміри "Оппо" треба зупинити ще на підходах до Куликового поля", - написав він.

За інформацією Левуса, Бойко і Новинський прилітають в Одесу для того, щоб допомогти пройти на Куликове поле сепаратистам.

В Одесі затримали чоловіка з димовою шашкою

У центрі Одеси поліція затримала 20-річного хлопця з пристроєм, схожим на димову шашку.

Про це повідомили в прес-службі Головного управління нацполіції в Одеській області.

"Під час оперативного відпрацювання території оперативного обслуговування співробітники поліції на вул. Дерибасівській біля автомобіля марки "Газель" виявили вибуховий пристрій, схожий на димову шашку", - йдеться у в повідомленні.

Правоохоронці проводять перевірку.

МВС: "В Одесі поблизу Куликового поля виявлено три гранати"

В Одесі у районі Куликового поля правоохоронці знайшли три ручні гранати: дві РГД-5 та одну Ф-1.

Про це повідомив директор департаменту комунікацій МВС України Артем Шевченко з посиланням на заступника міністра внутрішніх справ Сергій Яровий.

Повідомляється, що на місці знахідки працюють експерти і слідчо-оперативна група поліції. Доступ на Куликове поле обмежено. Сили поліції та Нацгвардії продовжують нести службу для охорони громадського порядку у місті в посиленому режимі.

У місцевому управлінні Нацполіції підтвердили, що пакунок з гранатами було знайдено поблизу залізничного вокзалу в переході, який веде в бік Куликового поля.

Також управління Нацполіції в Одеській області повідомляє, що під час оперативного відпрацювання території працівники поліції на вул. Дерибасівській біля автомобіля марки «Газель» виявили вибуховий пристрій, схожий на димову шашку.

На місці поді було також затримано 20-річного чоловіка, причетність якого до даної події встановлюється.

Томбінський вимагає покарати винних в одеській трагедії

Голова представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський закликав притягнути до відповідальності винних у трагічних подіях в Одесі 2 травня 2014 року.

Про це йдеться в його заяві до других роковин трагедії в Одесі, оприлюдненій на сторінці представництва ЄС у Facebook.

"Сьогодні ми згадуємо трагічні події в Одесі 2 травня 2014 року, під час яких понад 40 людей загинули і 200 отримали поранення", - зазначається в заяві.

Томбінський настійно закликав уряд України виконати рекомендації Міжнародної експертної консультативної групи Ради Європи і провести незалежне і прозоре розслідування.

"Усі винні у злочинах повинні бути притягнуті до відповідальності", - наголошується в заяві.

На Куликовому полі в Одесі шукають вибухівку

Сьогодні вранці поліція отримала повідомлення про замінування Куликового поля в Одесі.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк.

"Станом на ранок 2 травня о 7:55 на телефон "102" поступив дзвінок "про замінування" на Куликовому полі в Одесі. На місце негайно виїхали вибухотехніки та слідчо-оперативна група Нацполіції", - написав він.

Шкіряк запевнив, що наразі здійснюються всі необхідні заходи для перевірки даної інформації.

"Задля уникнення різного роду інсинуацій, що лунають з вуст деяких посадових осіб Одеської ОДА, ще раз наголошуємо на тому, що всі підрозділи Нацполіції та Нацгвардії налаштовані рішуче. У разі виникнення збройних провокацій з боку проросійських, сепаратистських антидержавних сил, що спричинить пряму загрозу життю і спокою мирних громадян або правоохоронців, відповідь буде жорстка і адекватна", - пообіцяв радник глави МВС.

Одеська трагедія 2 травня: два роки потому

Розслідування щодо подій 2 травня в Одесі ведеться вже рівно 2 роки.

При чому роблять це не тільки силові структури - громадськість і журналісти паралельно збирають доказ і шукають винних.

Про те, чого добилося слідство за два роки, дізнавалося Еспресо.TV.

За офіційними даними ГПУ, в результаті масових заворушень, що відбулися в Одесі 2 травня 2014 року, загинули 48 і поранено понад 200 осіб.

Серед обвинувачених у масових зіткненнях зараз більше двох десятків людей. 20 з них - представники "Одеської дружини" - тобто так звані антимайданівці, яких затримали в ТЦ "Афіна" на Грецькій площі. Їх зараз судять у Малинівському суді Одеси.

З боку Євромайдану в участі в масових заворушеннях і вбивстві, щонайменше, 2 людей біля ТЦ "Афіна", звинувачується Сергій Ходіяк, який не перебуває під арештом.

Змінні розслідування

"Група 2 травня", яка об'єднала журналістів, громадських активістів та експертів, мабуть, єдина, хто відстежує цю справу з перших днів.

Сергій Долженков, праворуч
Сергій Долженков, праворуч

За їхньою версією, конфлікт у центрі міста спровокували члени "Одеської дружини" під керівництвом Сергія Долженкова на прізвисько "Капітан Какао". Вони базувалися на Куликовому полі.

З силовими ж структурам не все так просто. Як розповіла Тетяна Герасимова, одеський журналіст і координатор "Групи 2 травня", з 2-го по 5-те травня 2014 року кримінальну справу відносно масових заворушень вело слідче управління обласного УВС.

Потім прокуратура змінила підслідність зважаючи на резонансність злочину і доручила його розслідування Генеральному слідчому управлінню МВС України.

Представник "антимайдану" з пістолетом під час подій 2 травня
Представник "антимайдану" з пістолетом під час подій 2 травня

"В Одесу приїхала оперативно-слідча група під керівництвом Миколи Рудницького. Після півроку роботи цих слідчих у Приморський суд Одеси надійшов абсолютно сміховинний обвинувальний висновок відносно 22 двох обвинувачених - тих членів «Одеської дружини», які були затримані в Торговому центрі «Афіна». Адвокати назвали його "31 том макулатури", його було написано методом "копі-паст": написали обвинувальний висновок відносно Долженкова, потім скопіювали, поміняли прізвища і всім іншим точно такі самі звинувачення висунули", - розповідає Герасимова.

Незабаром справу було передано до Малиновського суду, де вона слухається й зараз. За словами Герасимової, розслідування групою Рудницького велося дуже закрито, нікого не інформували про результати, а Міжнародна консультативна група назвала розслідування неефективним.

Вона розкритикувала те, що слідство щодо міліції веде сама міліція, що докази розпорошено по різних кримінальних справами і що потрібно зібрати їх в одне провадження.

На закиди європейських експертів в упередженості слідства в МВС відповіли, що ця категорія злочинів "підслідна саме слідчим органам внутрішніх справ", а Державне бюро розслідувань в Україні донині не створено.

Також українські правоохоронці поскаржилися на неготовність західних фахівців допомогти українським слідчим під час проведення розслідування. Вони також заявили, що слідчі долучили до справи матеріали "Групи 2 травня", а інформацію ЗМІ, міжнародним організаціям і окремим громадянам надавали "в дозволеному КПК України обсязі".

"Антимайдан" на 2 травня
"Антимайдан" на 2 травня

Після цього "Группа 2 травня" звернулася до Генеральної прокуратури з вимогою передати справу управлінню спецрозслідування під керівництвом Сергія Горбатюка. Як говорить Герасимова, ГПУ більше місяця розглядала їхню заяву, відправляла її то в Одесу, то з Одеси знову до Києва.

Тоді члени ініціативи 14 січня провели в Києві прес-конференції, де висловили недовіру Генеральній прокуратурі і МВС України. Наступного дня ГПУ передала кримінальну справу назад в Одесу: з огляду на те, що злочин скоєно на території цього міста.

"У Малиновському суді ситуація справа фактично розвалювалася, тому що суддям ні з чим працювати - обвинувачення не надало суду жодних нормальних матеріалів, крім цієї макулатури. Строки тримання під вартою обвинувачених теж вже спливали", - згадує Тетяна Герасимова.

Вона також розповіла, що в Одесі восени навіть стався інцидент, коли суд намагався відпустити під заставу 5 обвинувачених, серед яких були росіянин Євген Мефедов і Сергій Долженков. Тоді люди в балаклавах увірвалися до судової зали і змусили суддів писати заяву про відставку, а обвинувачів - подавати апеляцію на рішення про зміну запобіжного заходу.

"Усе це - результат неякісно проведеного розслідування", - вважає Герасимова.

Справи про "бездіяльність"

Управлінню Горбатюка, до речі, таки передали частину розслідування - справа про незабезпечення належної охорони порядку співробітниками МВС. За його словами, вони також просили передати справу за МНС, але це прохання з незрозумілих для них причин не задовольнили.

За словами Сергій Горбатюка, його управління (УСР) направило в судобвинувальний акт щодо колишнього начальника Одеської міліції Петра Луцюка. Йому інкримінується умисна бездіяльність, ненадання допомоги по можливості її надати, а також службове підроблення по введенню оперативного плану "Хвиля", який не був введений, але був потім підроблений. За це Луцюк загрожує до 10 років тюрми.

Петро Луцюк
Петро Луцюк

Тетяна Герасимова, в свою чергу, говорить, що Луцюк не живе в Одесі і суд до роботи поки не приступив, оскільки обвинувачений з різних причин до міста ще не доїхав. Вона також додала, що раніше на допити він ходив справно.

Також УСР повідомило про підозру і оголосило в розшук заступника Луцюка Дмитра Фучеджі. На нього безпосередньо було покладено питання координації дій правоохоронців на місці.

Дмитро Фучеджі
Дмитро Фучеджі

"І також продовжуємо розслідування стосовно інших працівників як МВС, так і інших правоохоронних органів, щодо визначення ролі кожного в цьому і наявності ознак злочину. У тому числі і про можливу координацію дій з представниками" антимайдану", відносно нереагування на наявність вогнепальної зброї, про те, що перебуваючи на місці збору активістів, працівники міліції не вживали заходів для недопущення зіткнень. У цьому напрямку ще слідство триває ", - розповів Еспресо.TV Горбатюк.

Розслідуванням бездіяльності пожежників займається вже центральне слідче управління Нацполіціі.

Володимир Боделан
Володимир Боделан

Підозрюваного Володимира Боделана - колишнього начальника Головного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій в Одеській області - оголошено в розшук.

А згідно з даними Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради, під час подій 2 травня саме Боделан заборонив пожежним екіпажам виїжджати без його команди на Куликове поле, де під час пожежі в Будинку профспілок загинули люди.

Цікаво, що сам Боделан у своєму Facebook написав, що до України він повертатися не збирається, оскільки у справі проходить як свідок, свідчення вже дав, і вважає, що його "призначили" винним.

Одеський прогрес

З 15 січня цього року розслідування щодо масових зіткнень веде вже одеська Нацполіція і, за словами координатора ініціативи, зробила вона за три місяці більше, ніж велика група київських слідчих за 2 роки.

"Які були проблеми - запросити моніторинг телефонних переговорів, які велися з Куликова поля? Наші ж слідчі запросили і вже отримали. У чому була проблема призначити портретну експертизу, ідентифікувати людей, які брали участь у заворушеннях? Одеські слідчі буквально за тиждень встановили ще кількох учасників заворушень. І так далі. Почалася звичайна професійна робота, яку київські слідчі просто не виконували, невідомо чим займаючись в Одесі два роки. Це обурливо ", - розповідає Тетяна Герасимова.

При цьому слідчі Генерального управління МВС повідомляли, що провели 305 експертиз, допитали понад тисячу свідків, затримали 114 осіб, направили обвинувальний акт проти 25 осіб.

На запитання, яку роль у розслідуванні зіграли грузинські реформатори, координатор ініціативи Герасимова критично висловилася щодо Міхеїла Саакашвілі. За її словами за весь час, поки він керує Одеською ОДА, Саакашвілі жодного разу не поцікавився цією темою і не зв'язався з ними.

"Що стосується Гіоргі Лордкіпанідзе (глава МВС Одеської області, - ред.), то у нього кожна нарада починається з запитання до керівника слідчої групи:" Як іде слідство? Що ви зробили за тиждень? ". Я думаю, що саме тому слідство зараз серйозно заворушилося", - додає Герасимова.

При цьому наприкінці квітня начальник слідчого управління ГУНП в Одеській області Сергій Пантелєєв повідомив, що 2 травня на Куликовому полі йшло інтенсивне спілкування з абонентами з Російської Федерації і що слідство аналізує дані прикордонної служби про перетин окремими громадянами кордонів України до і після 2 травня.

Напередодні

Говорячи про обстановку в місті перед другою річницею трагедії, координатор "Групи 2 травня" розповіла, що в Одесі відчувається нагнітання обстановки. Як повідомляли ЗМІ, на Куликовому полі 2 травня будуть мітингувати депутати від "Опозиційного блоку".

У той же час, в Одесу прибув командир "Азова" Артем Білецький, щоб "зустрітися з бійцями і подивитися на їхні навчання". Він також пообіцяв, що бійці "Азова" не допустять провокацій на свята і особливо на 2 травня.

У свою чергу, Дмитро Ярош мобілізував бійців своєї новоствореної організації "ДІЯ" ( "Державна ініціатива Яроша"), щоб протистояти провокаціям проти 2 травня в Одесі. Екс-глава "Правого Сектора" вважає, що російські спецслужби можуть повторити провокацію, яка два роки тому привела до загибелі людей.

"Ви ж розумієте, що такі події, як постріли з гранатомета в банк, обстріл маршрутки, розгін мітингу під мерією - не додають спокою. З 26-го числа у нас проводяться навчання Нацгвардії", - говорить Тетяна Герасимова і додає, що Нацполіція Одеси серйозно готується до будь-яких сценаріїв.

"Того розброду і хитання в правоохоронних органах, яке ми спостерігали 2-го травня 2014 року, вже більше немає", - резюмує вона.

Схожі новини