Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Пісня Джамали перемогла в "екзит-полі Євробачення"

  • 25.04.2016, 09:53
  • 7 238

Пісня Сергія Лазарєва, учасника від Росії, до першої двадцятки не потрапила.

Пісня співачки Джамали "1944", з якою вона виступить від України на головному європейському пісенному конкурсі в Стокгольмі, посіла перше місце на фестивалі European song opening 2016, який вважається своєрідним екзит-полом перед Євробаченням. Про це повідомляє кримськотатарське інформагентство QHA, передає 5 канал.

На написання пісні "1944" Джамалу надихнула розповідь бабусі про депортацію кримських татар. На конкурсі, який цього року проходив у німецькому Берні, колегія з 16 суддів, представників найбільших звукозаписних компаній Європи, прослухала 193 пісні.

До першої п'ятірки, окрім Джамали, увійшли фіналісти нацвідбору з Великої Британії (Joe & Jake "You're Not Alone"), Вірменії (Івета Мукучян "LoveWave"), Молдови (Лідія Ісак "Falling Stars") і Італії (Франческа Мік'елін "No Degree of Separation"). Пісня Сергія Лазарєва, учасника від Росії, не увійшла навіть до першої двадцятки.

Черговий 61-й пісенний конкурс Євробачення-2016, який пройде в Стокгольмі (Швеція), стартує 10 травня — перший півфінал, 12 травня — другий півфінал і 14 травня-фінал конкурсу.

Марина Порошенко закликала світ підтримати Україну та Джамалу на Євробаченні

Перша леді України Марина Порошенко закликала світ підтримати Україну на міжнародному пісенному конкурсі "Євробачення-2016".

Про це Порошенко сказала сьогодні у Вінниці на сезонному відкритті фонтану Roshen, передає "УНІАН".

Зазначається, що на відкритті фонтану присутні близько 30 тисяч жителів і гостей міста. Програма відкриття присвячена темі Євробачення і проходить під девізом "Підтримай наших!".

У заході взяли участь член ради Благодійного фонду Петра Порошенка Олексій Порошенко, перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джеппар, керівництво області та міста, сім'ї кримськотатарських переселенців, жителі та гості міста.

"Виступ Джамали з історичної і одночасно автобіографічній піснею — це гучний голос України в Європі. Голос, в якому говорить душа кримськотатарського народу. Голосуючи за Джамалу, ви нагадуєте світу не тільки про мужній країні в центрі Європи, але і віддаєте свій голос за ідеали Миру, Людяності і Справедливості", — зазначила дружина президента.

Схожі новини