Передплата 2024 ВЗ

Матіос: "Кілер з Криму двічі намагався вбити експерта Рувіна"

  • 11.04.2016, 17:31
  • 6 506

Кілер, який двічі намагалися вбити судового експерта Олександра Рувіна, є асимільованим вихідцем з потужного кримського угрупування «Башмаки».

Про це під час брифінгу повідомив заступник генерального прокурора України, головний військовий прокурор Анатолій Матіос, передає «Інтерфакс-Україна».

«Кілер є асимільованим вихідцем з потужного кримського угрупування «Башмаки», — сказав він.

Матіос також додав, що встановлюється причетність затриманого і до інших фактів, при цьому встановлені зв'язки групи вбивць з криміналітетом з Росії.

Головний військовий прокурор повідомив, що було здійснено дві спроби вбивства Рувіна, всі їх реалізовував один і той же кілер. Він також розповів, що в підготовці замаху на експерта брало участь високоорганізоване злочинне угруповання, до якого входили адвокати.

У ГПУ вказали на причину, яка вплинула на вчасне представлення звіту щодо катастрофи MH17

Заступник Генерального прокурора України - Головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявляє, два замахи на вбивство головного експерта у справі MH17 вплинули на вчасне представлення остаточного звіту про причини аварії Боїнга, передає УНІАН.

Головний військовий прокурор зазначив, що два замахи на вбивство головного експерта у справі MH17 вплинули на терміни своєчасного представлення доповіді української сторони і "вчасну передачу остаточного звіту причин і технічних характеристик подій, які відбувалися зі збитим літаком".

Представлення української доповіді повинно було відбутися у Гаазі 23 листопада 2015 року під час наради керівників експертних установ держав-учасників міжнародного кримінального розслідування. Олександр Рувін повинен був оголосити висновки українських експертів та передати Нідерландам матеріали експертних досліджень українських фахівців. "Проте, за 5 днів до цього, 18 листопада 2015 року, під час підготовки до вказаної міжнародної зустрічі, ввечері, після повернення з чергової наради експертів, було вчинено замах на керівника групи експертів Рувіна", - наголосив Матіос.

"Наразі після проведених хірургічних й інших оперативних втручань і лікування Олександр Григорович Рувін приступив до виконання своїх обов'язків. Іде потужна спільна робота з іноземними партнерами, іноземними фахівцями, і наскільки я володію ситуацією, в травні місяці акт, який готує, і хотіла ще тоді віддати Україна, буде нарешті підписаний і переданий до міжнародної слідчої групи у Голландії після проведення ще одного додаткового дослідження", - заявив Матіос.

Матіос: «Слідство встановило всіх причетних до замахів на головного експерта у справі MH17»

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що слідство встановило всіх осіб, причетних до двох замахів на вбивство головного експерта у розслідуванні авіакатастрофи малайзійського "Боїнга".

"Весь апарат слідчих Головної військової прокуратури, кримінальний розшук Національної поліції, і зокрема окрема група Служби управління "К" (СБУ), сьогодні провели на території кількох міст оперативно-слідчі дії, обшук, за результатами яких затриманий безпосередній виконавець, обґрунтовано підозрюваний у скоєнні замаху на умисне вбивство директора Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Рувіна Олександра Григоровича", - заявив Матіос.

У той же час, повідомив Матіос, наразі проводяться обшуки в інших осіб, які мають відношення до цього злочину, та отримання доказів про їх причетність є питанням короткого часу.

"Але всі особи встановлені", - заявив Матіос.

Матіос: "У замаху на вбивство головного експерта у справі Боїнга МН 17 є слід Росії"

Озброєне злочинне угруповання, яке хотіло вбити головного експерта у справі збитого Боїнга МН 17, має тісні зв'язки з кримінальним середовищем Російської Федерації, повідомляє Укрінформ.

«За однією з версій слідства, у зв’язку із отриманням даних про неодноразові телефонні з'єднання із суміжними державами саме з—за меж нашої країні було отримано замовлення на вчинення вказаного злочину», - сказав Матіос.

За його словами, було встановлено, що замах на вбивство виконано кримінальними елементами зі складу організованого злочинного угрупування з розгалуженими та потужними зв’язками у кримінальному середовищі серед так званих злодіїв у законі.

«Вказане організоване злочинне угрупування, яке включає до свого складу кримінальних елементів - вихідців з Криму та Донецького регіону, має, це підтверджено слідством, тісні зв’язки з кримінальним середовищем Російської федерації», - додав головний військовий прокурор.

Він наголосив, що цей злочин вчинено на замовлення невстановлених на цей час слідством осіб з метою припинення або відсторонення від проведення експертного дослідження і очолювання групи експертів від України у розслідуванні катастрофи пасажирського Boeing 777 Малайзійських авіаліній, який був збитий терористами над неконтрольованою територією України.

Матіос заявив про затримання виконавця замаху на експерта у справі MH17

Замах на експерта у справі про знищення малайзійського лайнера стався восени 2015 року
Замах на експерта у справі про знищення малайзійського лайнера стався восени 2015 року

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив про затримання виконавця замаху на експерта у справі знищення малайзійського Боингу рейсу MH17, пише Інтерфакс-Україна.

За словами Матіоса, затриманий є безпосереднім виконавцем, який обґрунтовано підозрюється у скоєнні замаху на умисне вбивство директора Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Олександра Рувіна.

"В даний момент проводяться обшуки в інших осіб, які теж мають відношення до зазначеного злочину, та отримання доказів про їх причетність — це питання недовгого часу", - повідомив Матіос.

Генпрокуратура повідомила про замах на головного експерта у справі MH17

На головного експерта у справі збитого бойовиками МН17 було скоєно замах.

Як повідомляє Управління зв’язків з громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України Генпрокуратури, кілера затримано, передає УНІАН.

Схожі новини