Передплата 2024 «Добра кухня»

Порошенко: "Розраховуємо на підтримку Туреччини"

  • 09.03.2016, 14:25
  • 2 495

Президент Петро Порошенко розпочав дводенний офіційний візит до Турецької Республіки.

У рамках офіційного візиту до Турецької Республіки Президент України Петро Порошенко провів зустріч із Головою Великих національних зборів Туреччини Ісмаїлом Кахраманом.

Глава Української держави висловив зацікавленість української сторони в поглибленні міжпарламентської взаємодії з Турецькою Республікою як на двосторонньому рівні, так і в рамках міжнародних організацій.

Президент України подякував Туреччині за підтримку в питанні протистояння порушенням прав людини в окупованому Криму і закликав Главу Турецького Парламенту продовжувати вживати зусилля зі збереження цього питання на порядку денному світової політики.

Глава Великих національних зборів Туреччини підтвердив невизнання незаконної анексії Криму та наголосив на підтримці суверенітету та територіальної цілісності України.

Ісмаїл Кахраман також поінформував Главу Української держави про те, що кілька днів тому в Турецькому Парламенті було створено групу дружби з Україною.

Окрему увагу під час зустрічі було приділено питанню визнання депортації кримських татар у 1944 році геноцидом.

На початку свого візиту, Глава держави разом з дружиною зустрівся з представниками української та кримськотатарської громад, які мешкають в Туреччині.

Президент Петро Порошенко у Анкарі під час зустрічі з представниками української та кримськотатарської громад зазначив, що однією з основних тем переговорів з керівництвом Туреччини буде питання захисту прав кримських татар та координація спільних дій щодо повернення суверенітету України над Кримським півостровом.

«Категорично неприйнятним є брутальне порушення прав людини, яке зараз відбувається в Криму під час російської окупації», — зазначив Петро Порошенко.

Глава держави висловив вдячність кримським татарам за тверду позицію в питанні збереження суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України, в тому числі за невизнання незаконної анексії Росією українського Криму.

Президент підкреслив, що відносини між Україною та Туреччиною знаходяться на дуже високому рівні. За словами Петра Порошенка, на порядку денному під час його зустрічей з керівництвом Туреччини, зокрема, — безпекові питання, в тому числі безпеки регіону Чорного моря, економічна співпраця та соціальний захист.

Глава держави наголосив: «Ми дуже вдячні Туреччині за постійну та тверду підтримку українського суверенітету і незалежності».

Джерело: прес-служба Президента

Схожі новини