Передплата 2024 «Добра кухня»

Під Мар'їнкою на вибухівці підірвався мікроавтобус: 3 людини загинуло

  • 10.02.2016, 11:45
  • 2 370

Сьогодні близько 8-ї години ранку біля контрольного пункту в'їзду-виїзду "Мар’їнка" в сірій зоні підірвався мікроавтобус Volkswagen Transporter.

Про це інформує прес-служба Національної поліції Донецької області.

У ДПСУ зазначили, що цивільний автомобіль виїхав на узбіччя, скоріш за все намагаючись оминути загальну чергу. Відстань до українського блокпосту складала близько 700 метрів. Автівка прямувала з підконтрольної бойовикам території.

Виїхавши на узбіччя в сірій зоні, транспортний засіб підірвався на невідомому вибуховому пристрої. Прикордонники одразу викликали карету "швидкої".

"Попередньо відомо, що в автівці перебувало 5 громадян. Двоє з них загинули на місці, а один зазнав тяжких поранень. Проте після приїзду бригади медиків та доправлення важкопораненого в медзаклад Курахового він помер від отриманих травм", - йдеться у повідомленні прикордонної служби.

Пізніше стало відомо, що кількість загиблих у результаті вибуху автобуса на КПП "Новомихайлівка" збільшилася до чотирьох.

"За попередньою інформацією, під час вибуху загинули 3 людини, ще одна - житель Макіївки - отримала поранення", - йдеться в повідомленні.

За фактом підриву мікроавтобуса прокуратура Донецької області порушила кримінальну справу. Розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство).

Досудове розслідування проводить Волноваський відділ Національної поліції ГУ Національної поліції в Донецькій області під процесуальним керівництвом Волноваської місцевої прокуратури.

Восени на цій дорозі було встановлено міни, пізніше їх огородили бетонними блоками. Також на ніч військові додатково мінують дорогу.

Прокуратура спростувала інформацію про четвертого загиблого під Мар'їнкою

У прокуратурі Донецької області уточнили кількість загиблих в результаті підриву мікроавтобуса біля пункту пропуску Мар'їнка

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу прокуратури Донецької області.

"Станом на 14:00 інформація щодо четвертого загиблого не підтвердилася", - йдеться в повідомленні.

Так, на даний час достовірно відомо про трьох загиблих.

"Остаточно відомо, що при вибуху загинули 2 людини - водій мікроавтобуса 1971 р. н. і жінка. Ще один чоловік - житель Макіївки - отримав важкі поранення. Він був доставлений в Курахівську міську лікарню, але від отриманих травм також помер", - додали в прокуратурі.

На місце трагедії прибули спостерігачі місії ОБСЄ

На місці вибуху мікроавтобуса біля контрольного пункту в'їзду / виїзду «Мар'їнка» в Донецькій області працюють представники облпрокуратури, також на місце вже прибули спостерігачі спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Про це повідомив спікер адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

«На місці трагедії працюють сапери, представники Донецької обласної прокуратури і представники ОБСЄ», — сказав він.

Як повідомлялося, мікроавтобус підірвався на міні близько 08:00 10 лютого під час спроби об’їхати чергу машин на КПП «Новомихайлівка» та, проігнорувавши попередження про мінні поля. Унаслідок вибуху загинули четверо людей.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини