Передплата 2024 «Добра кухня»

Як екіпаж патрульної поліції сам себе оштрафував

«Закон – один для всіх!» – прокоментував свій вчинок поліцейський.

Близько опівночі на одній із вулиць Ужгорода активісти громадського руху “Спецконтроль” побачили автомобіль патрульної поліції, який їхав із вимкненими фарами. На поліцейському автомобілі миготіли лише проблискові вогники.

Активісти зробили правоохоронцям зауваження. Поліцейський Олександр Куртанич, який сидів за кермом службового автомобіля, не лише не послав активістів подалі, а й одразу погодився, що порушив правила дорожнього руху. Фари, пояснив, забув увімкнути після чергової зупинки, отож має понести відповідальність. Напарник водія на очах у здивованих активістів виписав своєму товаришеві по екіпажу протокол про порушення та оштрафував напарника на 425 гривень.

“Ми були приємно здивовані тим, що водій не намагався уникнути покарання, користуючись службовим становищем, - повідомили про цей випадок у соціальних мережах активісти. - Він не став “ліпити відмазки” про “службову необхідність” та інші причини. Вчинив як справжній чоловік, який звик відповідати за свої вчинки. З такими поліцейськими в Ужгорода та Мукачевого є шанс стати справді європейськими містами”.

Побачивши коментар щодо свого вчинку, Олександр Куртанич відповів: “Друзі! Переконаний, що не мав би морального права виносити людям постанови, не визнаючи власних помилок і не беручи на себе відповідальність. Закон - один для всіх!”.

А могла народити в автомобільній «пробці»...

Поліцейський патруль допоміг появі на світ маленького Матвійчика.

“Окреме і Величезне Дякую” працівникам патрульної поліції Львова Андрієві Галущаку і Руслану Бойку передав через соціальні мережі 28-річний менеджер з Дрогобича Віталій Фриз. Причина для подяки більш ніж вагома: правоохоронці визволили з автомобільної «пробки» і оперативно доставили до пологового будинку його вагітну дружину. Якби не ці хлопці, народжувати їй довелося б у машині на вулиці...

Пригода нагадувала епізод з відомого фільму “Таксі”. Під ранок у Зоряни почалися перейми. Віталій хутко завів машину і з Дрогобича помчав до Львова — у медуніверситет, де їх чекав лікар Орест Ошуркевич. На перехресті Стрийська-Наукова легковик “заштопорила” величезна “пробка”. Віталій захвилювався — час підпирав. На щастя, перед ними курсувала машина патрульної поліції. Майбутній батько кілька разів блимнув їй фарами дальнього світла, даючи зрозуміти, що у нього - проблеми. Віталій попросив патрульних супроводжувати його до лікарні. Вони без вагань погодилися. Але через кілька метрів зупинилися, попросили пересадити вагітну та її маму (для їхньої ж безпеки) до свого салону. А Віталію сказали не квапитися, спокійно їхати до пологового — мовляв, усе буде гаразд. Включивши червоні мигалки, поліцейські за якихось п’ять хвилин доставили породіллю на місце. Допомогли занести у приймальний покій її речі. Як тільки Зоряна переступила поріг пологового будинку у неї відійшли води. А через півгодини почалися пологи. На світ з’явився Матвійчик...

- Не знаю, що було б, якби ми стояли у “пробці”, - розповідав згодом кореспондентові “Високого Замку” схвильований Віталій Фриз. - Країна справді змінюється - для людей!

А нам, журналістам, приємно, що один із двох рятівників-поліцейських, Андрій Галущак, є героєм минулорічної публікації “ВЗ”. У січні 2014 року він, тодішній боєць спецпідрозділу “Беркут”, вчинив громадянський вчинок — не бажаючи виконувати злочинні накази свого керівництва, задовго до кривавих подій на Майдані звільнився з лав цього “ескадрону смерті”...

Схожі новини