Передплата 2024 «Добре здоров’я»

США нададуть Україні $300 млн на оборону

  • 26.11.2015, 10:09
  • 2 489

Вашингтон може поставити Києву летальне озброєння.

Президент США Барак Обама 25 листопада підписав доопрацьований бюджет США на 2016 рік на потреби національної оборони.

Про це надзвичайний і повноважний посол України в США Валерій Чалий повідомив на своїй сторінці в Facebook, передає Телеканал новин «24».

«Важлива новина! Президент США Барак Обама підписав схвалений Конгресом Бюджет США на 2016 р. на потреби національної оборони.Обсяг військової допомоги Україні - 300 млн. дол. США упродовж 2016 фінансового року», — зазначив він у повідомленні.

Серед іншого, документ передбачає виділення коштів для надання військової допомоги Україні в обсязі 300 млн доларів протягом 2016 фінансового року. При цьому 50 млн доларів з цієї суми можуть використати для надання Україні оборонної зброї.

У тексті окремо визначається пункт про надання летальної допомоги Україні, зокрема, "протитанкової зброї, мінометів, великокаліберної зброї і боєприпасів до неї, гранатометів з гранатами, а також легкої стрілецької зброї".

Президент України Петро Порошенко у своєму твіттері подякував Обамі за передбачену на 2016 рік військову допомогу Україні.

"Дякую президентові Обамі за потужну військову допомогу Україні! Це приклад партнерської солідарності і підтримки", - написав він.

Схожі новини