Передплата 2024 «Добра кухня»

Парасюк «ВСЕМОГУТНІЙ»

Сотник Володя вирішив, що з депутатським мандатом він і прокурор, і Феміда, і каратель у законі.

Cхоже, Верховну Раду давно треба на дезінфекцію зачинити. А заодно влаштувати народним обранцям добровільно-примусову перевірку у психіатра. А то серед депутатів якийсь нервово-свербіжний вірус шириться. Його симптоми усе більше насторожують. Депутати то за пляшки хапаються, цілячи колегам у голову. То нервова сверблячка у ноги переходить, і тоді на чужій голові залишається відбиток депутатського мешта. Треба лікувати, доки вірус не мутував настільки, що його носії у сесійній залі чи на телеефірах почнуть за «пушки» або «пера» хапатися.

Ще не запилилася у «бійцівських» архівах історія про мордобій між нардепами Андрієм Тетеруком й Олександрою Кужель (де у хід пішла скляна пляшка), як на депутатському «ринзі без правил» відзначився позафракційний Володимир Парасюк. Точніше — вкотре відзначився, бо на його рахунку вже не один такий «подвиг». Свій черговий «виступ одного кікбоксера» Парасюк влаштував на засіданні парламентського Комітету з питань запобігання і протидії корупції. Почалося усе з кількасекундної словесної перепалки нардепа з заступником начальника Головного управління з боротьби з корупцією та оргзлочинністю СБУ Василем Пісним, якого Парасюк ще раніше звинуватив з парламентської трибуни у «кришуванні» контрабанди на Львівщині. А після кинутої «есбівцем» фрази про те, що він зробив для Майдану, можливо, більше, ніж Парасюк, мандатоносний сотник Володя зірвався з місця і зацідив Пісному ногою у голову. Далі у залі таке почалося! Поки «холодні голови» відтягували Парасюка, його розгарячковані помічниці істерично переказувала «кримінальну біографію» генерала Пісного, зі словами, які хіба «запікувати» можна.

Не відставав від заступниць і Парасюк. Свій епілог до мордобою почав з високопарностей. Сотник Володя не забув згадати про Майдан, заявивши, що не дозволить ображати честь і гідність «цього явища». «Я готовий нести відповідальність за свій вчинок, - запевнив перед камерами Парасюк. - Але не жалію про те, що зробив. Бо ця людина «кришує» контрабанду у Львівській області. Він сидів у СІЗО за кришування спиртових заводів. Кожен львів’янин знає, хто такий Василь Пісний. І він буде казати, що для Майдану більше зробив? Він навіть там не був. Приїхав тоді, коли ми вже ховали Небесну сотню... Це моя емоційна реакція. Я не дозволю ображати мене і моїх побратимів».

Ось тільки хто, питається, делегував пану Парасюку право виносити вироки і чинити самосуд? «Майдан», - киватиме Парасюк? То, може, за таким же правом і хлопці з АТО приїдуть розібратися, як авто, яке волонтери передали бійцям, опинилося у ролі «членовоза» для нардепа Парасюка? Чи і тут «майданообраністю» прикриватиметься?

Знаю, куди після цих слів посилатимуть мене «адвокати» Парасюка. Як, мовляв, смієш героя чіпати?! Ось тільки не треба про «героїв», які усі свої заслуги давно у парламентському гадючнику перекреслили. Справжні Герої — на фронті, у Небесній сотні, в госпіталях. Але точно не у Верховній Раді. Хай би тамтешні «герої» «геройнічали» ліктями і ногами без депутатської недоторканності. Їм би швидко мізки вправили.

Може, тим, хто виправдовує «парасюкізм», одразу до «розстрільних трійок» імені сотника Володі увійти? Без суду і слідства. «Кришувальника» Пісного розстріляти. Хто наступний? Тільки хай подумають, що цими наступними можуть бути вони, їхні сусіди, родичі. А що: даєш «махновщину»! Гуляти, так гуляти. Сьогодні Парасюк виносить вирок Пісному, а завтра піде трощити голови тим, хто насмілився критикувати його у соцмережах? В Європу ж ідемо, панове!

Тільки в Європі з такими «правдозахисниками», як Парасюк, — коротка розмова: здай мандат, отримай строк. А у нас їх ще й на п’єдестали підносять. На радість тим, хто поносить Україну як «розплідник фашизму». З парасюками російським «телекілерам» кисельовим і соловйовим навіть не треба тужитися, вигадуючи «страшилки» про криваву хунту в Україні. У цьому ваш героїзм, пане... перепрошую, Ваша Величносте, Парасюк?!

А тим часом...

Василь Пісний написав заяву до Генпрокуратури про «завдання йому тілесних ушкоджень під час виконання службових обов’язків». У ГПУ повідомили про порушення кримінальної справи за статтею «погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу».

Коментарі з Facebook

Ірина ГЕРАЩЕНКО, народний депутат

Щодо парламентських забіяк і драчунів - усі ці ганебні справи має терміново розглянути парламентський Регламентний комітет і прийняти рішення. Як мінімум - відсторонити від засідань, а по чесності - зняти недоторканність, і нехай це розглядають відповідні силові структури. Соромно за «колег».

Юрій Бутусов, главред «Цензор.НЕТ»

Недовіра до правоохоронної системи створена, зокрема, і тому, що такі, як Пісний, зай­маються боротьбою з корупцією й економічними злочинами. Вас б’ють, генерале Пісний, тому що ви так працюєте на державу.

Вахтанг КІПІАНІ, журналіст, телеведучий

Проблема не тільки у довгих ногах і короткому інтелекті законодавця Парасюка, але передусім у тому, що володар довгих рук Пісний-«Антибіотик» не сидить за ґратами, а працює в СБУ, де відповідає за, ггг, боротьбу з корупцією. І ще у тому, що жоден «патріот» зі спецслужби не подав у відставку на знак протесту щодо призначення цього ділка на таку посаду. «Я другой такой страны не знаю», де так бездарно влада випробовує терпіння навіть дуже законослухняних громадян. Мають рацію ті, хто емігрували. Тут діла ще довго не буде. Бо альтернативою нинішнім владцям є от такі парасюки, тимошенки і ляшки.

Схожі новини