Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Яценюк пообіцяв населенню газ по 3,60 грн за кубометр

  • 30.09.2015, 15:25
  • 3 198

Кабінет Міністрів України збирається знизити ціну на газ для всіх жителів країни в межах 200 кубометрів на місяць.

Про це заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк на засіданні уряду в середу.

За його словами, повноваження ухвалювати таке рішення передбачені законом про ринок газу, який набуде чинності з 1 жовтня.

"Уряд має можливість приймати спеціальні рішення, щоб продавати газ для населення за ціною, яка визначена урядом, але якщо уряд знаходить ресурси для компенсації такої зниженої ціни з державного бюджету. Нагадаю, що коли приймалося рішення про реформування нафтогазового сектору, ми пообіцяли, що кожен громадянин, який використовує 200 кубів газу, отримає ціну нижчу, ніж ринкова ціна. Сьогоднішня ринкова ціна становить 7188 грн. Сьогодні Кабмін України приймає рішення про надання для всіх громадян країни в обсязі 200 кубічних метрів за ціною 3600 гривень", - заявив він.

Зараз роздрібні ціни на природний газ, який використовують для потреб населення, затверджено постановою Нацкомісії з регулювання енергетики та комунальних тарифів від 3 березня.

Вона передбачає, що якщо газ використовують тільки для приготування їжі та/або підігріву води - він коштує 7,2 гривні за кубометр незалежно від спаленого обсягу. Якщо ж його використовують для опалення - то з 1 жовтня по 30 квітня включно він коштує 3,6 гривні за кубометр (в обсязі щонайбільше 200 кубометрів на місяць, кожен подальший кубометр коштує 7,2 гривні).

Джерело: Лівий берег

Схожі новини