Передплата 2024 «Добра кухня»

Українські діти за кордоном – вигідний «товар»

Арештували громадянина Німеччини, який намагався вивезти з України народжену у Львові дівчинку.

Суд дозволив взяти під варту громадянина Німеччини, який 26 серпня намагався вивезти за кордон через пункт пропуску “Краковець” народжену в одному з львівських пологових будинків дівчинку. Іноземцю та двом його спільницям (громадянкам України) висунули звинувачення у “торгівлі людьми”.

До міжнародного пункту пропуску через українсько-польський кордон “Краковець” 26 серпня заїхав автомобіль, яким через Польщу на батьківщину поверталися чоловік і жінка - громадяни Німеччини. Жінка тримала на руках немовля, яке, свідчили документи, народилося чотири дні тому у Львові. Прикордонникам громадяни Німеччини надали свідоцтво про народження маляти та нотаріально завірений дозвіл матері на вивезення її дитини за кордон.

Хоча всі необхідні для вивезення дівчинки за кордон документи були надані, прикордонники вивезти маленьку українку не дозволили. Перші підозри у “зелених кашкетів” виникли під час спілкування з іноземцем. Він розповідав, що закохався в українку, а згодом у них народилася дитина, яку він вивозив до Німеччини. Незабаром, казав іноземець, до Німеччини приїде й мати дівчинки, з якою він має намір одружитися. Прикордонники перевірили матір дівчинки за своєю базою даних, і з’ясувалося, що ця жінка ніколи не була за кордоном. Німець, своєю чергою, раніше ніколи не бував Україні. Отож закохатися, а тим більше зачати спільну дитину, ця парочка ніяк не могла.

Громадян Німеччини затримали, про спробу вивезення за кордон дитини прикордонники повідомили право­охоронцям. Останні з’ясували, що іноземець вивозив дитину, яку народила під його замовлення 25-річна жителька Закарпатської області. Посередницею між породіллею та покупцем виступила жителька Кривого Рогу (Дніпропетровська область). Саме через неї іноземець через Інтернет замовив появу на світ дитини. Горе-мати у пологовий будинок лягла під чужим прізвищем, скориставшись чужим паспортом. Дівчинка народилася 22 серпня, а вже 26 серпня в одному з львівських районних відділків РАГС на новонароджену виписали свідоцтво про народження. Того ж дня дитину повезли за кордон.

Наразі арештований німець переконує, що хотів удочерити дівчинку. Чи це справді так, чи він планував перепродати “живий товар” на батьківщині ще комусь, з’ясовує слідство. Громадянинові Німеччини, матері дитини та посередниці з Кривого Рогу висунули звинувачення у “торгівлі людьми”. За клопотанням керівництва прокуратури, повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області, усім трьом підозрюваним суд обрав мірою запобіжного заходу арешт - із можливістю вийти на волю лише після сплати 413 тис. гривень застави кожним.

Львівщина не вперще опиняється в епіцентрі скандалу, пов’язаного із торгівлею дітьми та намаганням вивезти їх за кордон. П’ять років тому через той же пункт пропуску “Краковець” дві іноземки (полька та бельгійка) намагалися вивезти за кордон дворічного хлопчика Самуеля. Згодом з’ясувалося, що дитину народила в одному з харківських пологових будинків сурогатна мати на замовлення... гей-подружжя з Бельгії. У цій країні гей-подружжям заборонено усиновлювати дітей. Ось і вирішили закохані гомосексуалісти “замовити” дитину в Україні.

Після низки судових процесів бельгійцям таки дозволили вивезти Самуеля за кордон. Судді вирішили, що хлопчикові буде комфортніше жити та виховуватися подружжям гомосексуалістів за кордоном, ніж рости в одному з українських сиротинців... Якою буде подальша доля маленької дівчинки, яку намагалися вивезти до Німеччини, суд вирішуватиме після завершення розслідування та судового розгляду справи про “торгівлю людьми”.

Схожі новини