Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Яценюк: "Зовнішні кредитори списують Україні 20% боргу і дають відстрочку на 4 роки"

  • 27.08.2015, 14:03
  • 1 759

Спеціальний комітет кредиторів України погодився списати Україні 20% боргових зобов'язань державного боргу та відтермінувати сплату платежів на 4 роки.

Про це на засіданні уряду у четвер заявив Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, повідомляє Укрінформ.

"Очікуваний нашими ворогами дефолт не відбудеться. Україна досягла домовленості з комітетом кредиторів щодо реструктуризації і часткового списання наших боргів", - сказав він.

Зокрема, за його словами, 20% боргових зобов'язань країни списується кредиторами: "Мова йде про списання майже 4 млрд доларів США".

Також, як зазначив Яценюк, вартість обслуговування українських кредитів не підвищується в загальному обсязі витрат, які здійснює державний бюджет на обслуговування кредитів.

Крім того, умови домовленостей передбачають, що найближчі 4 роки Україна не буде погашати тіло кредиту.

Нагадаємо, Міністерство фінансів 12 березня розпочало консультації про реструктуризацію державного боргу. Метою Мінфіну є досягнення такої домовленості з кредиторами, яка дозволяла б досягти цілей реструктуризації, встановлених в програмі співпраці України з МВФ. Серед таких цілей - необхідність економії $15,3 млрд для платіжного балансу у період дії програми. Крім того, до 2020 року держборг не повинен перевищувати 71% ВВП, а починаючи з 2019 року його обслуговування не повинне обходитися економіці у більш як 10% на рік.

Схожі новини