Передплата 2024 ВЗ

Порошенко: "Україна докладе усіх зусиль для повернення української влади у Крим"

  • 01.08.2015, 13:06
  • 1 657

Україна разом із міжнародними партнерами докладатиме всіх зусиль задля відновлення законності на півострові та повернення української влади у Крим. 

Про це заявив президент Петро Порошенко у своєму зверненні до делегатів II Всесвітнього конгресу кримських татар, який проходить 1-2 серпня у Туреччині.

"На жаль, II Всесвітній конгрес кримських татар відбувається в умовах тимчасової окупації Криму Російською Федерацією. Кримськотатарський народ знову зазнає терору, десятки тисяч кримчан змушені рятуватися від нової загрози", - зазначив Порошенко.

"Хочу запевнити вас, що Україна ніколи, ні за яких умов не змириться з порушенням прав своїх громадян, прав людини, прав кримськотатарського народу вільно жити на своїй землі. Україна разом із нашими міжнародними партнерами докладатиме всіх зусиль задля відновлення законності на півострові та повернення української влади у Крим", - заявив президент.

Також Порошенко зазначив, що створено державні установи, які опікуються реалізацією державної політики щодо Криму.

За словами президента, у планах - розробка "дорожньої карти" щодо надання Криму статусу національно- територіальної автономії у складі України.

Схожі новини