Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Посадовці ГПУ та прокуратури Київщини попалися на великому хабарі

  • 06.07.2015, 14:25
  • 2 902

Заступник голови слідчого управління Генпрокуратури Володимир Шапакін і заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць затримані за підозрою у вимаганні хабара в особливо великих розмірах.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав депутат Ради від "Блоку Петра Порошенко" Мустафа Найєм.

"За моєю інформацією, при затриманні у чиновників було виявлено в загальній складності близько 500 тис. дол. США, а також коштовності та цінні папери", — повідомив він.

Зокрема, за словами Найєма, під час обшуку у Шапакіна було знайдено:

— $130 тис. в кабінеті;

— $30 тис. і €22 тис. у будинку;

— $170 тис. і 500 тис. грн в квартирі;

— документи на депозитні вкладення на суму 800 тис. грн, а також незареєстровану вогнепальну зброю та боєприпаси.

При обшуку у Корнійця, за його словами, також було знайдено 35 пакетів з діамантами загальною кількістю 65 каменів.

"Операція проводилася під керівництвом заступника Генпрокурора Давида Сакварелідзе і голови СБУ Василя Грицака", — додав Найєм.

Депутат також повідомив, що за результатами цієї операції перший заступник Генпрокурора Володимир Гузир доручив порушити кримінальну справу стосовно Сакварелідзе за статтею "захоплення державних установ".

"Справа в тому, що в ході затримання чиновників був використаний загін "Альфа", яким довелося виламувати двері в кабінетах затриманих чиновників", — написав він.

Пізніше президент Петро Порошенко на своїй сторінці у Facebook підтвердив факт "проведення спецоперації з протидії корупції у центральному апараті Генпрокуратури та прокуратури Київської області".

Згодом Сакварелідзе розповів, за що прокуратура вимагала рекордний хабар.

"Ми отримали інформацію від підприємця, що займається видобутком піску, про вимагання з боку працівників прокуратури Київської області, дії яких, по суті, призвели до зупинення його бізнесу. Він відмовився йти на незаконну угоду і, повіривши нам, передав деталі справи", — повідомив він.

За словами Сакварелідзе, перевірка виявила, що "київські прокурори діяли не самі по собі, а під керівництвом "великого начальника" з стін Генпрокуратури, який вважав себе недоторканним".

Заступник генпрокурора додав, що вимагатиме для затриманих найвищу міру запобіжного заходу. За його словами, їм загрожує "безальтернативне позбавлення волі від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати посади, спеціальною конфіскацією та конфіскацією майна".

Схожі новини