Передплата 2024 «Добра кухня»

У Києві нова патрульна поліція склала присягу

  • 04.07.2015, 17:12
  • 2 889

У центрі Києва на Софійській площі нова столична патрульна поліція склала присягу, яку прийняв президент Петро Порошенко, глава уряду Арсеній Яценюк та глава МВС Арсен Аваков. 

Участь у церемонії також взяли заступник глави МВС Ека Згуладзе, мер Києва Віталій Кличко, посол США в Україні Джеффрі Пайєтт.

У своєму привітанні з нагоди присяги, звертаючись до поліцейських, президент України зазначив: "Ви вступаєте на новий фронт - фронт боротьби за закон і справедливість".

"Повірте, іноді у столиці вам буде не легше, ніж воїнам на Донбасі", - заявив Порошенко.

"Головна зона ризику в цій системі, і ми, на жаль, маємо такий досвід - не там, де свистять кулі, а там, де шелестять купюри", - додав президент.

При цьому він зауважив, що нові українські правоохоронці мають бути здатними протистояти різним спокусам.

Як відомо, 2 липня Верховна Рада ухвалила закон про створення Національної поліції, наразі документ готується на підпис голові ВР Володимиру Гройсману та президенту Петру Порошенку.

Згідно з документом, Національна поліція буде складатися з кримінальної та патрульної поліції, поліції охорони, спеціальної поліції та поліції особливого призначення КОРД (Корпус Оперативно Раптової Дії).

Керувати новим відомством буде аполітичний начальник нацполіції, функції якого відмежують від цивільного міністра внутрішніх справ.

Схожі новини