Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Екс-міністр Шевченко розповів про корупціонерів у Мінекології

  • 04.07.2015, 10:29
  • 1 823

Звільнений зі скандалом міністр екології Ігор Шевченко розповів, що в Міністерстві діяло безліч корупційних схем.

За його словами, масовим було явище, коли за кожен швидкий дозвіл на перевезення через кордон товарів, що не містять озоноруйнівних речовин, чиновники Мінекології брали по 100 доларів, повідомляє Новий час.

"Майже для кожного вантажу потрібно отримувати такий лист, хоча для якого-небудь одягу або взуття їх апріорі не може бути. За кожен такий папірець брали по $ 100, щоб швидко його отримати. На кордоні стоїть вантаж, і його треба швидко розмитнити. А за законом цей папірець можуть видавати місяць. Тому, звісно, платили, щоб отримати за день-два", - розповів Шевченко.

За його словами, зараз Міністерство скасувало всі ці дозволи і залишило тільки той перелік товарів, в якому дійсно висока ймовірність виявлення озоноруйнівних речовин.

Крім того, великі гроші робилися на ліцензіях на шкідливі речовини, відходи, збирання, утилізацію і так далі.

"Сумно відома організація "Укрекоресурси". Міністерство видавало ліцензії компаніям, які мали право отримувати гроші від імпортерів за утилізацію упаковки. Вони приходили сюди, купували за $ 15-20 тис. цю ліцензію — а у компанії ніяких технологій, обладнання. Просто пустушка. Гроші отримували ні за що. Частина відкатом віддавали імпортеру, і йому це теж було вигідно, а частина просто переводили в готівку і розкладали по кишенях. Ця схема працювала, поки не скасували постанову", - розповів Ігор Шевченко.

Схожі новини