Передплата 2024 «Добра кухня»

Депутати намагаються зупинити скандальний закон про валютні кредити

  • 03.07.2015, 13:29
  • 2 815

У Верховній раді намагаються зупинити ухвалений напередодні  закон про реструктуризацію зобов'язань за кредитами в іноземній валюті.

Так група депутатів збирає підписи під зверненнями до голови ВР Володимира Гройсмана про переголосування закону та під зверненням до президента не підписувати закон.

Як розповів депутат Олександр Черненко, від голови ВР депутати просять повернутися до розгляду законопроекту у залі, оскільки "під час голосування були допущені порушення регламенту ", а також через те, що проголосували картки депутатів, які були відсутні.

"Друге звернення, під яким збирають підписи, адресоване президенту Петру Порошенку з проханням не підписувати закону, якщо він вийде з Верховної Ради", - повідомив Черненко.

Законопроект про реструктуризацію валютних кредитів № 1558-1, який підтримала Верховна Рада України в четвер, буде переголосовано, вважає перший заступник голови фракції «Блок Петра Порошенка» Ігор Кононенко.

«Сьогодні група наших депутатів зареєструє проект постанови і, відповідно до статті регламенту, в якій чітко прописано, що при фіксації факту неперсонального голосування питання має бути переголосовано. І цей закон буде поставлений на голосування», — заявив Кононенко журналістам у п'ятницю в Києві.

Він зазначив, що народний депутат фракції «Блок Петра Порошенка» Андрій Павелко не був у Києві, а його картка проголосувала.

Джерело: Українська правда і zaxid.net

Схожі новини