Передплата 2024 ВЗ

Яресько закликає кредиторів до прямих переговорів

  • 29.06.2015, 17:45
  • 1 802

Міністр фінансів України Наталія Яресько закликала членів Спеціального комітету кредиторів України розпочати прямі переговори щодо реструктуризації боргових зобов'язань.

Про це пише Еспресо.TV із посиланням на заяву Міністерства фінансів.

"Міністерство фінансів висловлює жаль з приводу того, що протягом останніх трьох місяців члени спеціального комітету кредиторів послідовно відмовлялися розпочати прямі переговори з Україною згідно зі стандартними умовами конфіденційності", - йдеться у заяві.

"Члени Комітету використовували як привід не зустрічатися з представниками України свої побоювання щодо того, що отримання ними конфіденційної інформації матиме вплив на їхні торгові операції", - повідомляє міністерство.

Як наголошується, це не давало провести переговори про умови боргової операції, яка дозволила б досягти три кількісні її цілі, закладені в програмі співробітництва України та МВФ.

"Незважаючи на заяви, що стверджують протилежне, пропозиція комітету кредиторів не відповідає цим трьом цілям, узгодженим з МВФ. Ця пропозиція включає в себе вилучення $8 млрд з міжнародних резервів НБУ для сплати по зовнішніх комерційних боргах. Проти такого кроку рішуче виступив МВФ у своїй заяві від 12 червня 2015 року", - йдеться у повідомленні.

У прес-службі повідомили, що міністр фінансів Наталія Яресько неодноразово заявляла про своє бажання зустрітися з Комітетом та розпочати з ним прямі переговори. Міністр знову закликає Комітет якомога скоріше знайти спільне з урядом України рішення щодо реструктуризації.

"Якщо Комітет укладе угоду про конфіденційність, міністр готова зустрітися з Комітетом без попередніх умов. Міністр сподівається на подолання поточних розбіжностей у поглядах з кредиторами і, врешті-решт, на початок прямих переговорів з Комітетом", - йдеться у заяві.

Схожі новини