Передплата 2024 ВЗ

У кримському санаторії загинула десятирічна школярка зі Львова

4 червня батьки мають привезти до Львова із Криму десятирічну ученицю СШ №77 Діану Сидельник, яка трагічно загинула під час відпочинку в санаторії ”Юність”, що в смт Сімеїзі. Останнє, що бачила у своєму коротенькому житті ця дівчинка, – було написане на асфальті освідчення у коханні...

Трагедія сталася в санаторії близько 19—ї години. Три дівчинки вийшли на балкон третього поверху свого корпусу, щоб прочитати освідчення у коханні, яке хтось із хлопчиків написав одній із дівчаток. Під ногами подруг аварійний балкон обвалився. Одна із школярок, десятирічна Діана, загинула, друга, її одинадцятирічна подруга, травмувалася. Зараз вона перебуває в лікарні у шоковому сані. Про загибель подруги дитині ще не сказали...

За словами очевидців, Діана після падіння з балкона п’ятнадцять хвилин, стікаючи кров’ю, лежала на землі з проламаним черепом. А персонал санаторію ніяк не міг знайти медичного працівника, який би надав дитині першу допомогу. Коли Діану забрали з місця трагедії, розповідали на телевізійні камери діти, адміністрація санаторію примусила двох школярів, Сашка та Михайла, взяти відра та ганчірки та стирати з асфальту сліди крові.

Виправдовуючись, адміністрація санаторію “Юність”, який підпорядкований Міністерству охорони здоров’я України, каже, що вхід на аварійний балкон дітям заборонили. Проте самі дітлахи розповідають, що їм дозволяли виходити на балкон, щоб сушити на ньому одяг. Після трагедії всіх дітей переселили з цього корпусу до іншої будівлі.

Діана Сидельник, розповіла директор СШ №77 Ольга Прокопишин, була чудовою дитиною. Путівку на море дів—чинка отримала як нагороду за перемогу на конкурсі. У позашкільний час вона ходила в художню школу і за свої талановиті малюнки отримала безкоштовну путівку у “Юність”. Батьки мали лише оплатити дорогу дитини на море. Діана уперше поїхала самостійно відпочивати.

Коли сталася трагедія, батько Діани перебував на заробітках у Чехії. Повернувшись після трагічної звістки додому, він разом із мамою дівчинки поїхав до Криму за тілом доньки. Привезти Діану до Львова мають у вівторок, 4 червня.

За фактом загибелі дитини почали кримінальне провадження. Хід досудового розслідування взяла на контроль Генеральна прокуратура України. Заступник генерального прокурора Віктор Войцишин повідомив, що зобов’язав прокурора АР Крим перевірити всі дитячі санаторії Криму.

Схожі новини