Передплата 2024 «Добра кухня»

Найтепліше у корпусі, який збудували за цісаря…

Після аварії у котельні теплопостачання «Львівської політехніки» відновлюють по-стахановськи

Нагадаємо, 9 січня рано-вранці у котельні Національного університету «Львівська політехніка» вибухнув один із трьох котлів. Через пожежу вийшла з ладу уся котельня, і 17 корпусів університету залишилися без тепла.

Підключення споруд навчального закладу до міської тепломережі, як планувалося, виявилося неможливим через те, що найближча траса проходить вулицею Сахарова.

Відновлення теплопостачання університету стало турботою не лише самих політехніків, а й обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, яку очолює перший заступник голови облдержадміністрації Богдан Матолич. Основні роботи з відновлення котельні виконує колектив «Львівкомунтеплоенерго». І вдень, і вночі задіяно близько 100 робітників цієї та інших організацій.

«Важливо, — зазначив проректор НУ «Львівська політехніка» Володимир Крайовський, — що у всіх корпусах з батарей вчасно злили воду і не допустили замерзання системи».

Найкраще тримається залишкове тепло у головному корпусі університету, який споруджено ще за часів австрійського цісаря. Товщина стін цієї споруди сягає 80 см.

Проректор Володимир Крайовський запевнив, що в ніч на 11 січня буде здійснено пробний запуск резервного котла і вранці розпочнеться подача тепла у головний корпус, а потім поетапно у всі інші “холодні” споруди університету.

P. S. Запланований на 12 січня зимовий благодійний бал «Львівської політехніки» вирішено перенести на 9 лютого.

Схожі новини