Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Мірошниченко назвав Куніс «жидівкою»

Розгорівся скандал навколо висловлювань члена ВО “Свобода”, новообраного депутата Ігоря Мірошниченка.

На своїй сторінці у соціальній мережі “Фейсбук” “свободівець” назвав голлівудську актрису родом із Чернівців Мілу Куніс жидівкою. У коментарі “ВЗ” Мірошниченко не відхрестився від своїх слів. Він наголосив, що в українській мові є слово жид, і він не бачить у ньому нічого образливого...

Коментуючи у “Фейсбуці” пост про те, що Міла Куніс народилась та жила у Чернівцях до 1991 року, Ігор Мірошниченко написав: “Вона не українка, а жидівка за походженням. Цим пишається, і зірка Давида їй у руки. Тільки-от про країну, в якій вона народилася, — ні пари з уст і жодного позитиву. Тому вважати її своєю язик не повертається. Хай любить собі Гамерику чи Ізраїль і не треба її ліпити до України!”.

“В українській, як і в інших слов’янських мовах, слова “жид” чи “москаль” не мають негативного експресивного забарвлення, — підкреслив “ВЗ” Ігор Мірошниченко. — Це є визначення національності людини”.

Проте Мірошниченко наголосив “ВЗ”, що його та інших патріотів України обурили висловлювання Міли Куніс про Україну. “Коли я росла в Україні, то мусила приховувати, що я — єврейка, — неодноразово говорила Куніс у своїх інтерв’ю. — Навіть стіни у моїй школі були пописані антисемітськими графіті. Я народилася в Україні, але вважаю себе американкою. У Штатах я стала щасливою та вільною суперєврейкою. В Україну повертатися не хочу і боюся”.

“Куніс розповідає в Америці про те, що їхня сім’я на початку 1990-х років була змушена виїхати з Украї­ни, де процвітав антисемітизм і ненавиділи євреїв. І вона, мовляв, досі боїться їхати сюди. Це брехня, — наголошує Ігор Мірошниченко. — В Україні є одна ксенофобія — це украї­нофобія. Жодного іншого народу за національною ознакою тут не переслідують. Це очевидно для всіх, хто приїздить в Україну. Більш толерантної нації у світі, аніж українці, немає”.

На закиди ЗМІ стосовно того, що Мірошниченко навмисне розігріває провокації, соратник Тягнибока висловився категорично. “У чому тут провокації? — запитав Мірошниченко. — Журналісти з пальця висмоктали скандал. Я не казав нічого про Куніс в офіційних виступах, не давав коментарів пресі. Ці мої висловлювання з “Фейсбуку” витягнула українофобська газета “2000”. Ця газета ненавидить все українське, її потрібно заборонити. І ми це будемо робити в законному порядку. Я добре ставлюсь і до жидів, і до москалів. Серед моїх друзів є багато іноземців. Але якщо жид чи москаль ненавидить Україну і розповідає про неї байки, не мовчатиму про це”.

Схожі новини