Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Охоронці таки вимагали від Мазурка гроші

Та стріляв «караванський стрілець» через те, що уникав зустрічі з міліціонерами.

Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко офіційно підтвердив, що охоронці “Каравану”, яких 26 вересня цього року розстріляв у столичному торговому центрі уродженець Львівщини Ярослав Мазурок, справді вимагали від нього гроші. “Дії охоронців у “Каравані” спочатку були неправильними, — зауважив Віталій Захарченко. — Можливо, варто погодитися з твердженнями, що часто-густо приватні охоронці вимагають гроші у злодюжок, та це, звичайно, ніяк не виправдовує ту людину, яка вчинила такий злочин”.

За СЛОВАМИ ЗАХАРЧЕНКА, Ярослав Мазурок почав стріляти в охоронців не через те, що не хотів платити гроші, які у нього вимагали. “Ми відпрацьовуємо версію, що мотиви у стрільця були інші. Щось ним керувало... Він чомусь не хотів зустрічатися з міліцією”, — зауважив головний міліціонер країни.

Отож міністр частково підтвердив версію, яку раніше у розмові з кореспондентом “ВЗ” висував відомий київський журналіст Олег Єльцов. Пан Олег нагадав, що розстріл охоронців у “Каравані” чинився із саморобного пістолета, обладнаного уловлювачем гільз. З такої ж зброї у Київській області протягом останніх десяти років було вчинено щонайменше п’ять невмотивованих вбивств, які залишаються нерозкритими.

“Міліція відпрацьовує причетність Мазурка до інших нерозкритих злочинів із застосуванням вогнепальної зброї, — підтвердив цю версію начальник ГУ МВСУ міста Києва Олексій Крикун. — Та це не означає, що у раніше вчинених і нерозкритих злочинах будуть звинувачувати людину, якої вже немає серед живих”.

Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко ще раз зазначив: міліція не має сумнівів, що в Сирецькій лісосмузі знайшли саме труп Мазурка, який, переконані міліціонери, вчинив самогубство. Екперти, зауважив міністр, не сумніваються у самогубстві. Про нього свідчить і кульове поранення в праву скроню, і відбитки пороху, що залишилися після пострілу на долоні самогубці.